przez jurekg » 13 paź 2017, o 18:29
Ja miałem taką kolejność:
Po rozpakowaniu telefonu była tam stara wersja stockowego romu ( nie pamiętam nr kompilacji).
1. Wgrałem room Leere poprzez aplikację systemu( niebieska ikonka ze strzałką) - ręcznie wskazałem plik "update zip"
2. Uaktualniłem automatycznie room poprzez aktualizację systemu ( ale wtedy zauważyłem, że spolszczenie się znacznie pogorszyło), więc postanowiłem wgrać room Leere jeszcze raz, przy użyciu TWRP
3. Wgrałem TWRP (linkowane we włoskiej instrukcji) za pomocą programu QFIL (na windowsie 7pro 64 bit), za pomocą Mi Flash się nie udało.
Po wgraniu TWRP 3.0.2.0 by BB72 (to od włocha) - telefon zawiesił się na bootanimacji i nie chciał wstać, więc
4.dograłem room od włocha wg jego instrukcji i wszystko było ok - było TWRP i room Grossoshop, ale room nie przypadł mi do gustu (słabe spolszczenie), więc
5. wgrałem room Leere za pomocą włoskiego TWRP i wtedy telefon się uruchomił z roomem Leere..... ale zmieniło się też TWRP na to stockowe.
Chciałem mieć TWRP, którym mógłbym zrobić backup, wgrać za jego pośrednictwem SuperSu, więc
6. Wgrałem TWRP (ale inne, to, które otrzymałem od kolegi zawel) za pośrednictwem programu MiFlash - na systemie windows10 (teraz już nie pamiętam, dlaczego instalowałem za pomocą windows10 - być może dlatego, że na siódemce nie mogłem wgrać TWRP żadnym programem) (?)
7. Po zaistalowaniu tego TWRP telefon z roomem Leere uruchomił się bez problemu! (przypomnę, że wgrywając TWRP z włoskiej strony telefon łapał bootlopa)
8. Potem zrootowałem telefon poprzez TWRP plikiem SuperSU_PRO_v2.79SR4_Patched.zip
I teraz mam wszystko, co chciałem, czyli wgrane twrp, telefon ma roota, ale prawdę mówiąc nie chciałbym przechodzić przez to jeszcze raz ;)