Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez ghosti » 13 paź 2017, o 17:43

Wygląda to na jakiś błąd w telefonie.

Próbowałem na innym komputerze i jest dokładnie ta sama sytuacja. Podobnie prze QFIL.

Sterownik jest, ale zauważyłem, że telefon tylko jeden raz mruga pomarańczową diodą i dalej nic się nie świeci (w menadżerze urządzeń widać sterownik Qualcomm). Wydaje mi się, że wcześnie telefon pulsował pomarańczową diodą. Wiecie co mogło się zepsuć przy wgrywaniu najpierw leere, a potem tego twrp od grosso?
Masz aplikację i potrzebujesz pomocy przy konfiguracji analityki? Pracuję jako analityk aplikacji, stron oraz specjalista SEO.
ghosti

Telefon:: LG G7

Postprzez eSbe » 13 paź 2017, o 18:24

ghosti napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

sprobuj przez qfil. U mnie przez miflasha tez nie szlo
eSbe
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Postprzez jurekg » 13 paź 2017, o 18:29

Ja miałem taką kolejność:
Po rozpakowaniu telefonu była tam stara wersja stockowego romu ( nie pamiętam nr kompilacji).
1. Wgrałem room Leere poprzez aplikację systemu( niebieska ikonka ze strzałką) - ręcznie wskazałem plik "update zip"
2. Uaktualniłem automatycznie room poprzez aktualizację systemu ( ale wtedy zauważyłem, że spolszczenie się znacznie pogorszyło), więc postanowiłem wgrać room Leere jeszcze raz, przy użyciu TWRP
3. Wgrałem TWRP (linkowane we włoskiej instrukcji) za pomocą programu QFIL (na windowsie 7pro 64 bit), za pomocą Mi Flash się nie udało.
Po wgraniu TWRP 3.0.2.0 by BB72 (to od włocha) - telefon zawiesił się na bootanimacji i nie chciał wstać, więc
4.dograłem room od włocha wg jego instrukcji i wszystko było ok - było TWRP i room Grossoshop, ale room nie przypadł mi do gustu (słabe spolszczenie), więc
5. wgrałem room Leere za pomocą włoskiego TWRP i wtedy telefon się uruchomił z roomem Leere..... ale zmieniło się też TWRP na to stockowe.
Chciałem mieć TWRP, którym mógłbym zrobić backup, wgrać za jego pośrednictwem SuperSu, więc
6. Wgrałem TWRP (ale inne, to, które otrzymałem od kolegi zawel) za pośrednictwem programu MiFlash - na systemie windows10 (teraz już nie pamiętam, dlaczego instalowałem za pomocą windows10 - być może dlatego, że na siódemce nie mogłem wgrać TWRP żadnym programem) (?)
7. Po zaistalowaniu tego TWRP telefon z roomem Leere uruchomił się bez problemu! (przypomnę, że wgrywając TWRP z włoskiej strony telefon łapał bootlopa)
8. Potem zrootowałem telefon poprzez TWRP plikiem SuperSU_PRO_v2.79SR4_Patched.zip

I teraz mam wszystko, co chciałem, czyli wgrane twrp, telefon ma roota, ale prawdę mówiąc nie chciałbym przechodzić przez to jeszcze raz ;)
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez eSbe » 13 paź 2017, o 18:52

jurekg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mialem podobna przygode, ale zaniechalem juz wgranie dzialajacego trwp. Moglbys podlinkowac w swojej instrukcji to dzialajace trwp i supersu ? Pewnie wiekszosc uzytkownikow bedzie wdzieczna : )
eSbe
AKTYWNY

Postprzez jurekg » 13 paź 2017, o 19:01

jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez klimu » 13 paź 2017, o 21:39

Ale przeciez po wgraniu Leree TWRP po kliknieciu restart pyta sie czy zapobiec podmianie recovery...
klimu

Pochwały: 4
Telefon:: LeEco Cool 1
ROM: Leree

Postprzez Flyagaric » 13 paź 2017, o 23:11

Może nie każdy doczytał, a klikają odruchowo.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez pieciak » 14 paź 2017, o 08:31

8% baterii w nocy, to o 2% różnicy... Słabo trochę? Doze force nie włączałem, czysty system...
pieciak

Telefon:: Cool1
ROM: JUI 7.1.1 cuoco

Postprzez Flyagaric » 14 paź 2017, o 12:16

Ale ja też na czystym miałem brak Doze - system coś tego nie włącza - i jestem pewien, że to te cholerne oszczędzacze w Menadżerze Telefonu. Pierwsze co, to doinstaluj sobie Force Doze, daj mu prawa i wtedy sprawdzaj.
Ja po dodaniu tego, nie wyłączam WiFi, z oszczędzania/czyszczenia wyjąłem wszystkie komunikatory, a i tak mam tylko 4%.
Niby możesz w Menadżerze włączyć agresywne oszczędzanie baterii, ale jestem prawie pewien, że wtedy przestaną ci powiadomienia dochodzić. Po prostu marketing wygrał tutaj z rozsądkiem. Jądro Andka 6 już ładnie samo sobie z tymi rzeczami radzi, a oni dołożyli te wszystkie durne czyściciele/oszczędzacze i zaburzyli ten mechanizm. Normalnie działający Doze i Deep Sleep, to podstawa.
Nawet na telefonach z dużo bardziej rozbudowanymi nakładkami (jak TouchWiz od Sammiego) musiałem z czasem poustawiać pewne rzeczy. Lepiej zrobić to od razu na początku.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez tymbark » 14 paź 2017, o 13:39

Na jakim romie tak wam ssie leree ? u mnie na JUI od Cuoco92 przez noc 11-12h spada max 4%
tymbark

Pochwały: 10
Telefon:: RN4 4/64
ROM: miuipolska

Postprzez pieciak » 14 paź 2017, o 13:45

tymbark napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak leree, to wina romu?
pieciak

Telefon:: Cool1
ROM: JUI 7.1.1 cuoco

Postprzez eSbe » 14 paź 2017, o 13:47

Dzisiaj naładuje baterie na film przed spaniem i zobaczę ile u mnie zejdzie % z baterii (room leree)
eSbe
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco