Cześć wszystkim prosiłbym Was o pomoc.
Co zrobić gdy sprzedawca żąda dopłaty dodatkowej za towar i nie chce go wysłać ? Nie chcę zwrotu ani anulowania transakcji, chciałbym aby wysłał zamówiony i opłacony towar.
Zamówiłem ze sklepu Mi Global Store z aliexpres xiaomi mi 8 w promocyjnej cenie ale żeby była promocja trzeba było kupić w pakiecie mi band3 i usb do niego i telefon koloru niebieskiego. Wszystko fajnie zamówiłem opłaciłem kartą, Wysyłka dhl expres przez UK. Dostałem wiadomość, że wszystko ok i dziękują za zamówienie. Po dwóch dniach my friend pisze " przetwarzamy twoje zamówienie przez dhl dzisiaj. Proszę się tym nie martwić.". W zamówieniu cały czas widnieje oczekujemy na informacje do przesłania i oczekuje na wysyłkę. No i dzisiaj rano wiadomość od sklepu Mi global store : Dziękujemu za złożone zamówienie, ze względu na system aliexpres wystąpił błąd cena była nie prawidłowa. Każą dopłacić 60 $ więcej. Z tego co widzę specjalnie tak robią ludzie zamawiają taniej w pakiecie z opaskami a potem każą dopłacić na razie 8 osób tak dopłaciło. Co robić ? pisałem do aliexpress i maja porozmawiać ze sklepem mi global store chciałbym aby wysłali zgodnie z zamówieniem towar. Czy można jakoś ich zmusić do wysyłki ? pisałem do nich ale przestali odpowiadać.