Co kupić? Smartwatch? może Smartband? Bracelet, Wristband?

SmartWatch, dyskusja o inteligentnych zegarkach z androidem, opinie, pomoc, zakup.

Re: Zegarki z Chin - wątek ogólny

Postprzez matelec » 7 sie 2017, o 13:34

Witam wszystkich forumowiczów,

Wacham się nad kupnem smartwatcha z Chin. Oscyluje pomiędzy modelami: Xiaomi Amazfit, No. 1 D5+, i Zeblaze thor. Szukam zegarka, oczywiście do sprawdzania czasu, ale także, do biegania bez smartfona, do crossfitu, do możliwości połączenia z telefonem.

Czy ktoś z forumowiczów może napisać mi coś o baterii w którymś z tych zegarków?

Czytałem, że Amazfit ma małą baterie, ale przez wyświetlacz taki jak w Kindle spokojnie wytrzymuje do 5 dni na jednym ładowaniu. Ale w porównaniu do konkurencji ma słabe parametry.

No. 1 D5+ ma już większe parametry, ale nie wiem jak jest z baterią. Każdy pisze co innego, że 4 godziny inni, ze 2 dni.

I ostatni z listy Zeablaze THOR, ostatnie znalezisko, które namieszało jeszcze bardziej w moim wyborze :)

Może ktoś posiada taki zegarek, lub może polecić coś podobnego do oceny. Będe wdzięczny za każda pomoc. Może być PW.
matelec

Telefon:: Huawei

Re: Co kupić? Smartwatch? może Smartband? Bracelet, Wristba

Postprzez kowalwalcz » 14 sie 2017, o 23:16

Ja miałem no1 d5+ i nie polecam, na rękę zakładałem rano potem trening biegowy jakieś 80 minut potem jako tako a o 16 bateria zgon...

Wysłane z mojego Z2 Plus przy użyciu Tapatalka
kowalwalcz

Pochwały: 2

Postprzez monsiejowa » 15 sie 2017, o 07:57

Ja również miałem no.1 D5+ i u mnie bateria potrafiła wytrzymać nawet do 3 dni. Kwestia ustawień.
monsiejowa

Telefon:: Szajsung Grand 2

Postprzez sephot » 15 sie 2017, o 20:33

Świetne promo, ilość opasek ograniczona !
Original Xiaomi Miband 2
Cena : ]$15.99 z kuponem cebulaXMB2
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
sephot
VIP

Pochwały: 119
Telefon:: LeECco

Postprzez Sinestro » 16 sie 2017, o 20:45

Cześć,

szukam urządzenia, prawdopodobnie smartbandu :lol:, którego używać można by było podczas biegania oraz treningu na siłowni. Zależy mi na jak najdokładniejszym pomiarze tętna. Funkcje monitorowania snu i wybudzania za pomocą wibracji oraz krokomierz mile widziane. Zasadniczo nie posiadam więcej wymagań poza standardowymi możliwościami (takimi jak zegar czy wibracje podczas nadejścia połączenia). Fajnie by było aby urządzenie współgrało z Endomondo :D

Szukam czegoś w budżecie 30$ chyba że wyprowadzicie mnie z błędu, że nie da się znaleźć w takim budżecie urządzenia, które spełniałoby moje wymagania :-P

Oczywiście jedynym z wariantów, które rozważam jest Xiaomi MiBand 2 aczkolwiek spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat pomiaru tętna. Czytałem że pomiary są niedokładne, że należy się zatrzymać aby urządzenie zmierzyło tętno. Wolałbym aby taki pomiar odbywał się bez konieczności zatrzymywania :) Jako że pomiar tętna jest u mnie najważniejszym wymaganiem strasznie się wstrzymuje od zakupu MiBanda.

Drugą opcją jest - MAKIBES ID107 PLUS. Tu nie spotkałem się z negatywnymi opiniami na temat pomiaru tętna, jednak podobno domyślna aplikacja do obsługi urządzenia ma okropne polskie tłumaczenie. Nie byłoby to dla mnie problemem ale podobno bez zmiany języka w całym telefonie nie można ustawić w aplikacji języka angielskiego.

Proszę o porady, może możecie polecić mi jakieś ciekawe urządzenie spełniające moje wymagania, będę wdzięczny także za sugestie przekraczające mój budżet :) Być może znajdę tu użytkownika Makibes, który opowiedziałby mi trochę o wrażeniach z użytkowania :)

Z góry dzięki za poświęcony mi czas :p
Sinestro

Telefon:: Honor

Postprzez pete67 » 18 sie 2017, o 21:59

witam.
Ktoś się orientuje czy Xiaomi Huami AMAZFIT Sports Smartwatch ten prostokątny :) czyli
https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_662581.html
czy gdzieś już jest dostępny w international wersji?
ewentualnie czy da się podmienić firmware, zrobić tak że chińska wersja stanie się bezkrzaczkowa zupełnie?
zależy mi na czasie nawet kosztem kilkunastu $ bo to byłby wyśmienity prezent.
a z krzaczkami.... cóż mimo że można zrozumieć to jednak lipa.
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Lector » 19 sie 2017, o 21:01

Nie zmienisz firmware, bo nie ma USB do transmisji danych - tylko ładowanie.
Jeśli mowa o https://miuipolska.pl/forum/topic/27641 ... ch/?page=2
i uwaga bo padają :)
Obrazek
Lector

Pochwały: 2
Telefon:: Xiaomi Mi4 LTE
ROM: MIUIPolska

Postprzez kombajnik » 25 sie 2017, o 20:35

Jakiś specjalista od smartwatchów jest mi w stanie polecić jakiś zegarek o możliwie jak najlepszym klasycznym wyglądzie (preferowany okrągły) + taki który wytrzyma co najmniej 3-4 dni na 1 ładowaniu? Priorytetem jest możliwość sprawnego odbierania powiadomień z telefonu:
-SMS,
-połączenie,
-Messenger + opcjonalnie treść wiadomości
-Gmail najlepiej żeby cały mail był do wglądu, nie tylko tytuł jak to jest podobno z Xiaomi Amazfitem
-Telegram najlepiej cała wiadomość

Budżet - 600zł
kombajnik
VIP

Pochwały: 20
Telefon:: Xperia XZ1 Compact
ROM: Stock

Postprzez fake4r » 4 wrz 2017, o 08:14

W tamtym roku zgubiłem Mi Band (wypadł rdzeń z paska), przedwczoraj zgubiłem MB2, odpiął się cały pasek. Szukam teraz czegoś z normalnym paskiem na zapinanie, nie takie lipne jak w MB2. Na bajerach mi nie zależy jednie, tylko żeby zegarek/smart nie był w cenie telefonu, więc coś tańszego, zależy mi na powiadomieniach i jako takiej pracy baterii aby nie ładować co kilka dni, i w zasadzie to tyle. Przyzwyczaiłem się do MiFit, jako że posiadam telefon Xiaomi też zastanawiam się nad Amazfit Bip. Macie jakieś ciekawe inne propozycje?
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez AnimalPL » 4 wrz 2017, o 08:19

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

podfbijam. stoje przed podobnym dylemnatem. Chcialbym by wszystkie powiadomienia dzialaly bez problemu, bt nie rozlaczal sie z urzadzeniem i przydlaby sie jako taki zegarek ala miband2, bym w nocy mogl sobie spojrzec ktora godzina i czy zaraz pobudka czy mozna spac do woli ')
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez baxy » 4 wrz 2017, o 15:33

Gear s3

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
baxy
AKTYWNY

Pochwały: 1