• Reklama

Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez patrol1993 » 30 lip 2018, o 17:40

Witam serdecznie gb odeslalo mi mojego axona 7 z gwarancji naprawionego, lecz na chinskiej wersji i pytanie brzmi: co teraz ?
Czy da sie zmienic oprogramowanie z chinczyka na globala/euro jesli tak to prosze o jakis poradnik lub czy pisac ponownie do gb ze zepsuli
patrol1993
 
Posty: 8
Dołączył(a): 26 lut 2017, o 20:26
Telefon:: Samsung

Reklama

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez zawel » 31 lip 2018, o 12:18

Da się, domyślam się że poprzednio też miałeś chińczyka (A2017) tylko z wgraną europejską wersją od razu przez GB. Na 4pda są europejskie ROMy w których wybierasz wersję na jaką wgrywasz, np.: https://4pda.ru/forum/index.php?showtop ... ry61376493.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 59
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: Resurrection Remix O

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez patrol1993 » 1 sie 2018, o 20:49

@zawel
Otóż na pudłeku mam wyraźnie napisane ZTE A2017G i taki tez wcześniej był, dopoki im nie wysłałem na gwarancje to było git, jak już wrócił to z wgranym chinskim softem. Dziękuję za strone lecz jest po rosyjsku, którego niestety nie znam, ale bedę próbował z tym walczyć ew. szukać jakiegoś innego poradnika. W razie gdyby ktoś znał lub znalazł rozwiązanie mojego problemu prosze o posta, z góry dziękuje i pozdrawiam.
patrol1993
 
Posty: 8
Dołączył(a): 26 lut 2017, o 20:26
Telefon:: Samsung

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez zawel » 2 sie 2018, o 11:39

Google Translate Ci pomoże. Kluczowe jest teraz ustalenie co masz w środku i nie mam za bardzo na to pomysłu, mogli włożyć płytę główną od A2017 do A2017G, chiński soft by na to wskazywał, ale to zagadka. A co jest teraz wgrane, jaka wersja tego softu?
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 59
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: Resurrection Remix O

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez patrol1993 » 3 sie 2018, o 20:44

@zawel
w spoilerze zrzuty ekranu z informacji o telefonie
Spoiler:
patrol1993
 
Posty: 8
Dołączył(a): 26 lut 2017, o 20:26
Telefon:: Samsung

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez ddr » 3 sie 2018, o 22:37

Ciemność, widzę ciemność.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3607
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 127
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 00WW_2080

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez patrol1993 » 16 sie 2018, o 10:48

Witam u mnie na pc i laptopie wyświetla się normalnie, mam pytanie czy chiński soft ma lub może mieć wpływ na odbiór sygnału naszych rodzimych operatorów ? Ponieważ wkładałem kilka kart SIM do tego Axona i za każdym razem kontakty etc z SIM pokazywało lecz zasięgu nie łapało nawet po 30 minutach i przy próbie w ustawieniach wyszukiwania sieci wyskakiwał błąd, żebym wyłączył flight mode
patrol1993
 
Posty: 8
Dołączył(a): 26 lut 2017, o 20:26
Telefon:: Samsung

Re: Axon 7 Pomocy z zmiana wersji

Postprzez ddr » 16 sie 2018, o 17:28

Może, ale nie do tego stopnia by nie wykrywał sieci.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3607
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 127
Telefon:: Sharp Aquos S2
ROM: 00WW_2080


Powrót do ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama