Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Postprzez melisa » 7 lip 2017, o 12:13

Nie orientuje się ktoś czy 4338 dotarł? Data despatched to overseas 15.06
melisa

Telefon:: sony

Postprzez cruze18 » 7 lip 2017, o 12:20

Też czekam na 4338 inne przesyłki już przyszły dawno a ta stoi :(
cruze18

Telefon:: ASUS

Postprzez rzepek2 » 9 lip 2017, o 12:07

W lipcu w WER Warszawa nie odprawili nawet jednej przesyłki z Singapuru. Proponuję dzwonić do nich i wywierać presję. Rozumiem że jest sezon urlopowy ale to jest lekka przesada.
rzepek2

Telefon:: lenovo s850

Postprzez wiatr1 » 9 lip 2017, o 13:36

Też czekam na Despatch No 4327
wg. statusu
Wysłanie przesyłki 2017-06-12 02:25 SINGAPORE SAL

Dostałem info od sprzedawcy potwierdzające "korek" w Singapurze - musimy czekać aż się u nich rozluźni, to pewnie trochę potrwa bo sezon urlopowy
"Dear friend
I am sorry for keep you waiting. I just contacted with aliexpress standard shipping for the details, and got the information as below:
1.It is top peak season for both aliexpress and international shipping, the flights shortages caused some delay.
2.According to shipping info, it takes about 25-49 working days to complete the delivery to your country, and tracking information won't be renewed until it arrives your country and passes custom clearance.
3.Finally, I ask them and urge them try to arrange for this parcel as soon as they can.
I hope you can be patient to wait it in the peak seasons, thank you so much
Best Regards"
wiatr1

Pochwały: 3
Telefon:: Lenovo a820

Postprzez rzepek2 » 9 lip 2017, o 15:39

Wiem że przesyłki z 4335 już są u adresatów. Ciekawe tylko kto decyduje o kolejności odprawy, Singapur czy strona polska
rzepek2

Telefon:: lenovo s850

Postprzez marcoos1 » 9 lip 2017, o 16:14

rzepek2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jakie to ma dla ciebie znaczenie? Nawet jeśli decyduje o tym ktoś z Bułgarii to nic nie możesz na to poradzić. Czekasz i tyle.
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez karoo » 9 lip 2017, o 19:29

Czy jest szansa, aby depatch 4378 dotarł w tym tygodniu do Warszawy?
karoo

Telefon:: Lg

Postprzez potask » 9 lip 2017, o 19:33

karoo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja to bym inne pytanie zadał, czy jest szansa aby przyszła w lipcu :D
tutaj ludzie czekają na przesyłki o numerach despatch ~~433x a co dopiero Twój despatch :D
potask

Telefon:: Lenovo A850+
ROM: Stock

Postprzez k3lt » 9 lip 2017, o 20:44

karoo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dobry żart.
k3lt

Pochwały: 9
Telefon:: Mi 9 Lite 6/128GB

Postprzez jedrek » 9 lip 2017, o 21:54

arucard18 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Powiem tak, ja też czekam na "gów....ą" przesyłkę z Signapuru, która idzie despatchem 4080 i do tej pory też nie doszedł do Polski, albo doszedł, ale nie został zarejestrowany. Jednak chciałem napisać o czymś innym.
Kolego @arucard18 czy słyszałeś o firmie pseudokurierskiej "Swiat przesyłek" ? Chyba nie słyszałeś, bo inaczej byś nie psioczył na PP, że jest leniwa, a jeśli słyszałeś to labo miałeś szczęście ze swoją przesyłką, albo nie wiesz o czym piszesz. Ja miałem przez przypadek dwa razy do czynienia z tą "firmą" i wyobraź sobie, że oni są nawet lepsi w przetrzymywaniu przesyłek niż PP, jeśli przez ich widzimisię Twoja paczka nie wróci do nadawcy, bo w moim przypadku obydwie paczaki które już dotarły do Polski, wyleżały się z tej firmie prawie miesiąc po czym zawrócono je do nadawcy z lakoniczną informacją "Value/ content are incorrect.Shipment was forwarded to sender ETOE warehouse" mimo prawidłowej, rzeczywistej deklaracji wartości.

Jeśli ktoś chce więcej szczegółów jak się ustrzec od tej firmy proszę o PW, nie chciałbym tutaj rozpisywać praktyk tej firmy.
Firma obsługuje część przesyłek nadanych z Chin przez SF Express. Są to wszystkie przesyłki które nadawca wysyła bezpośrednio do Warszawy, a zaczynające się od cyfry "6".
Jędrek
jedrek

Postprzez boroch » 9 lip 2017, o 22:00

Też miałem do czynienia ze światem przesyłek. Totalna porażka. Paczka leży u nich od 8 czerwca.
Ale czekam też na despatch 4342.

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
boroch
AKTYWNY

Pochwały: 21
Telefon:: ZTE Axon 7, Sharp S2
ROM: stock

Postprzez jedrek » 9 lip 2017, o 22:02

boroch napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Twojej paczki tam już nie ma !
Firma jest poza wszelką kontrolą zewnętrzną
Są trzy opcje wg kolejności działania:
- "zagubienie"
- zwrot do nadawcy
- dostarczenie (średnio do 5% wszystkich przesyłek)
Jędrek
jedrek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI