Powiem tak, ja też czekam na "gów....ą" przesyłkę z Signapuru, która idzie despatchem 4080 i do tej pory też nie doszedł do Polski, albo doszedł, ale nie został zarejestrowany. Jednak chciałem napisać o czymś innym.
Kolego @arucard18 czy słyszałeś o firmie pseudokurierskiej "
Swiat przesyłek" ? Chyba nie słyszałeś, bo inaczej byś nie psioczył na PP, że jest leniwa, a jeśli słyszałeś to labo miałeś szczęście ze swoją przesyłką, albo nie wiesz o czym piszesz. Ja miałem przez przypadek dwa razy do czynienia z tą "firmą" i wyobraź sobie, że oni są nawet lepsi w przetrzymywaniu przesyłek niż PP, jeśli przez ich widzimisię Twoja paczka nie wróci do nadawcy, bo w moim przypadku obydwie paczaki które już dotarły do Polski, wyleżały się z tej firmie prawie miesiąc po czym zawrócono je do nadawcy z lakoniczną informacją "Value/ content are incorrect.Shipment was forwarded to sender ETOE warehouse" mimo prawidłowej, rzeczywistej deklaracji wartości.
Jeśli ktoś chce więcej szczegółów jak się ustrzec od tej firmy proszę o PW, nie chciałbym tutaj rozpisywać praktyk tej firmy.
Firma obsługuje część przesyłek nadanych z Chin przez SF Express. Są to wszystkie przesyłki które nadawca wysyła bezpośrednio do Warszawy, a zaczynające się od cyfry "6".