Cóż, o smartwatchach powiedziano już chyba wszystko. Niemniej jednak korzystając z okazji podzielę się z Wami moimi przemyśleniami w temacie ,,inteligentnych" sikorów.
Wbrew obiegowej opinii zgodnie z którą smartwatche są nikomu niepotrzebnym gadżetem, potrafią sprawdzić się w codziennym życiu.
Po kolei.
Do pracy dojeżdżam komunikacją publiczną. Z racji grasujących po autobusach i tramwajach licznych łowców cudzej własności zwanych potocznie kieszonkowcami- telefon trzymam w wewnętrznej kieszeni kurtki/bluzy/marynarki- w zależności od pory roku.
Dzięki posiadaniu smartwatcha nie musiałbym wyjmować telefonu aby odczytać smsa czy też sprawdzić kto dzwoni. Szybki rzut oka na ,,blat" zegarka i już wszystko wiem. Odebrać i tak bym nie odebrał bo nie lubię rozmawiać w towarzystwie 100 pasażerów ale zagwarantowałoby mi to spokój ducha- po prostu wiedziałbym czy to być może ważny telefon czy kolejny konsultant próbujący wcisnąć mi kredyt/pożyczkę/super kartę do konto whatever.
Także z pierwszymi 2 zaletami myślę, że nie można dyskutować- spokój ducha i bezpieczeństwo.
Jak już dojadę cały i zdrowy ze swoim telefonem do pracy- znów smartwatch wkroczyłby do akcji.
Z racji wykonywanych zadań, na biurku nie mogę mieć swojego telefonu- taki regulamin zakładowy.
Skutkiem tego jest konieczność częstszego wychodzenia ,,za potrzebą" celem odczytania smsa czy też sprawdzenia kto dzwonił tudzież oddzwonienia w zależności od możliwości.
Dostrzegacie zastosowanie w takiej sytuacji smartwatcha? Sądzę, że tak i nie ma konieczności wyjaśniania :)
Kolejna ważna zaleta- cena.
Umówmy się, zegarki marki No.1 nie są jakoś wybitnie drogie.
Na szczęście w parze z dość niską i przystępną ceną nie idzie niska przydatność, jakość wykonania czy też wygląd.
Chciałbym wyróżnić się z tłumu ale nie stać mnie na ,,analogowego Szwajcara" spod skrzydeł Tissota czy Atlantica.
Smartwatch od No.1 byłby tu złotym środkiem.
Powiew nowoczesności za relatywnie niską cenę- biorę w ciemno.
Jedyne czego bym oczekiwał a co jest jeszcze nie do końca dopracowane- wydajność baterii. Chciałbym ładować zegarek nie częściej niż moje Redmi Note 3 Pro- raz/dwa w tygodniu.
Jednakże na swój początek ze smartwatchami- byłbym skłonny przymknąć na to oko.
Sądzę, że smartwatche mają przyszłość i jako produkt będą nadal rozwijane i udoskonalane aby ułatwiać życie ludziom chociażbym takim jak ja.
Pozdrawiam!
Pochwały przyznane za posta: 2