• Reklama

ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Flyagaric » 7 sty 2017, o 13:38

Nim moja żona wypchała fona komunikatorami i fajsbukami, to przez noc spadało 1-2%. Teraz spada kilka, ale jak piszę: kilka. Dramatu nie ma. Sporo siedzi na FB i gra we Frozen, maniaczką jednak nie jest - wystarcza na 2 dzionki.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2140
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 59

Reklama

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez rsat » 7 sty 2017, o 15:53

gdzie w cm 12 ustawia sie predkosc internetu na pasku powiadomień Jest mozliwosc wyłączenia A co do baterii to FB zjada sporo a potem usługi google no i ja zawsze przestawiam w wifi aby nie skanował sieci tylko gdy podłaczona a w romie android 6 i wyzej trzeba w lokalizacji wyłaczyc aby nie działała zawsze
rsat
 
Posty: 22
Dołączył(a): 5 lut 2014, o 08:59
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez zawel » 7 sty 2017, o 16:19

@Karlos83
CM12.1 stąd: mega, a tu jest wątek gościa, który to wypuszcza: http://www.androidiani.com/forum/international-users-help/474427-rom-zte-z7max-android-5-1-1-cm-12-1-unofficial.html. Tam jest też link do NubiaCamera, który jest chyba lepszy niż stockowy z CM i do listy basebandów, można trochę pokombinować. Gappsy z http://opengapps.org/, do andka 5.1, tylko pamiętaj że to ARM 32-bit (nie ARM64!). Tutoriala jakiegoś specjalnego nie trzeba: wrzucić TWRP, backup wszystkiego na kartę SD, potem wipe wszystkiego oprócz wewnętrznej pamięci i dalej instalacja z karty ROMu, gappsów i superSU.

A co do baterii to może być jeszcze coś: mam znajomego, u którego jak jestem w domu to mi bateria schodzi w oczach - coś tam jest u niego z zasięgiem takiego dziwnego, że cały czas mi przeskakuje z LTE na H+, potem na H i z powrotem i to nie tylko ja mam tam taki problem.

@rsat
Ustawienia->Pasek stanu->Network speed
Avatar użytkownika
zawel
AKTYWNY
 
Posty: 476
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 21

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez rsat » 7 sty 2017, o 17:43

dzięki nie zauwazyłem tej opcji starosc i nie ten wzrok A co do zasiegu to racja ja w domu tez mam miejsce gdzie kiepski zasieg i wtedy spada bateria jak woda w dziurawym wiadrze
rsat
 
Posty: 22
Dołączył(a): 5 lut 2014, o 08:59
Pochwały: 3

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez lennyhowmany » 7 sty 2017, o 19:39

W moim przypadku wyłączenie nfc znacznie wydłużyło pracę na baterii.

Ja natomiast mam problem z bardzo wolnym internetem. Dwie karty: Play i Virgin, pełny zasięg i na lte i na 3g w różnych miejscach miasta, a i tak telefon czasem ma problem z wczytaniem strony z samym tekstem. Speedtest pokazuje wysokie wyniki.
lennyhowmany
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 11:01

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez zjac » 7 sty 2017, o 20:00

lennyhowmany napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jaka przeglądarka ?
zjac
 
Posty: 30
Dołączył(a): 14 lut 2016, o 20:17
Pochwały: 6
Ostrzeżenia: 1

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez lennyhowmany » 7 sty 2017, o 20:58

firefox, chrome, youtube, w aplikacjach tak samo
lennyhowmany
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 lut 2015, o 11:01

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez magda6 » 8 sty 2017, o 18:44

Witam serdecznie wszystkich.
Jestem świeżym użytkownikiem Z7 max z Banggood v3.9.6, NX505J_EN_v2.02. Do tego nigdy nie działałam w oprogramowaniu telefonów. Po przeczytaniu wszystkich wątków forum zdecydowałam zmienić oprogramowanie na cm12.1. A to dlatego, że mój nowy fon nie ma: radia fm, autoobracania, słuchawki nie odłączają głośnika po podpięciu.
A więc ściągnęłam co potrzeba i zaczęłam od backupu poprzez Z7 Max All In One Tool Created By Tigreos v3.3.0. Zrobiłam.
Następnie weszłam w tryb recovery i zrobiłam wipe cache partition. Nie było tam żadnej opcji advanced->wipe Dalvik Cache , było jeszcze do wyboru "wipe all aplications" i "wipe all data" więc to odpuściłam i wróciłam do głównego menu recovery. Weszłam w chose update package, a później w choose from sd card. Wybór cm12.1 i enter. Po 10 sekundach instalacji pojawił się napis: "uptade package instalation failure, please check update package" i kuku.
Dodam jeszcze że instalka cm-12.1_nx505j-20161111-Rel_V23 pochodzi ze strony androidiani.com i jest w formie zip wrzucona na kartę sd.
Pomóżcie fachowcy proszę, co źle zrobiłam, gdzie się cofnąć.
Z góry dziękuję.
magda6
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 gru 2016, o 21:27

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez tomek0768 » 8 sty 2017, o 19:20

Magda, czy takie masz recovery jak na zdjęciach?
Obrazek
Czyszczenie w prawym górnym rogu
Obrazek
Potem zaawansowane i na następnym ekranie wybierasz co ma czyścić
Obrazek

Taptalk HM Note 1s

Pochwały przyznane za posta: 2
tomek0768
 
Posty: 81
Dołączył(a): 14 cze 2015, o 20:14
Pochwały: 10

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez capsel » 8 sty 2017, o 19:26

Narzędziem, które ściągnełaś musisz zainstalować "twrp recovery" i w tym recovery robisz kopie i instalujesz ROM. Z opisu wynika, że próbujesz instalować cm12.1 przez stock recovery co się nie uda.

Edit. Narzędzie do wgrywania twrp recovery - Z7 Max All In One Tool Created By Tigreos v3.3.0
Hmmmm.......pomidor
Avatar użytkownika
capsel
 
Posty: 14
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 03:08
Pochwały: 5

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez magda6 » 8 sty 2017, o 19:45

Dzięki za szybką odpowiedź.
Właśnie robiłam dokładnie tak jak nie powinnam, przez recovery w telefonie próbowałam wgrać, a nie przez kompa.
Teraz nie mogę odpalić aplikacji w kompie- nie widzi mi z7 max, pisze "device not found" na niebieskim tle.
Podpowiedzcie, gdy już odpalę ten niebieski ekran Z7 Max All In One Tool Created By Tigreos, to którą opcję wybrać aby zainstalować trwp recovery?

Nie mogę wcale uruchomić tego progamu- cały czas mam waiting for device. restartowałam i kompa i fona i żadnej róznicy.
magda6
 
Posty: 0
Dołączył(a): 30 gru 2016, o 21:27

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez capsel » 8 sty 2017, o 20:34

Jeżeli nie masz rozpakowane, to rozpakuj, jeśli masz rozpakowane to:
1. Włączyć ten program
2. Wcisnąć klawisz 1, zatwierdzić klawiszem enter(zainstalują sie sterowniki usb)
3. Włączyć debugowanie usb w telefonie: ustawienia - informacje o telefonie - numer kompilajci(kliknąć w to 7 razy), wejść w opcje programistyczne, przesunąć suwak w prawo-włącz debugowanie usb.
4. Podłączyć telefon do komputera
5. Wcisnąć klawisz 4 lub 5 (oba to instalacja twrp, pod numerem 5 macwięcej możliwości), zatwierdzić klawiszem enter.

Pochwały przyznane za posta: 3
Hmmmm.......pomidor
Avatar użytkownika
capsel
 
Posty: 14
Dołączył(a): 12 lut 2016, o 03:08
Pochwały: 5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama