• Reklama

Tester diagnostyczny DS150e

Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe,

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez konrad9100 » 3 maja 2016, o 20:14

Tego akurat nie mam jak sprawdzić :-) fiat, VW, scania, man działa ok.
Czym się różni nie mam pojęcia :-) widziałem czym mi badają auto w serwisie scania i kupiłem to samo :-)

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 168
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 18:37
Telefon:: zopo
ROM: 4.2.2

Reklama

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez dudek81 » 4 maja 2016, o 02:35

Zadziała na Windows 8?
Avatar użytkownika
dudek81
 
Posty: 75
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 19:02
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 1
Telefon:: Redmi 4 Pro
ROM: MIUI 8

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez dudek81 » 26 maja 2016, o 18:50

Przepraszam za post pod postem.

My friend przysłał mi DS150e.


Po pierwszych testach stwierdzam, że działa :-D
Działa na Win 8.1
Łączy się z Mazda 3 i bez problemu ją diagnozuje.
Program mam 2014 R2, bo nie chciało mi się bawić w aktywacje z friendem.

Sprawdzę jeszcze jak wygląda komunikacja ze Scania R i DAFem.


Jakieś pytania?
Avatar użytkownika
dudek81
 
Posty: 75
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 19:02
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 1
Telefon:: Redmi 4 Pro
ROM: MIUI 8

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez gotenks-china » 12 lis 2016, o 23:38

Orientuje się może ktoś czy ten tester będzie pracował z samochodami Suzuki i Citroen ?
gotenks-china
 
Posty: 77
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 14:22
Lokalizacja: Polska

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez omi » 11 lis 2017, o 00:13

Ostatni wpis ma już roczek, a chciałbym kupić jakiś względnie tani tester ze wskazaniem na osobowe VAG (w tym starsze 2002 i 1998) i ewentualnie Forda (2004 jeśli nie podniesie znacząco to ceny).
Myślałem o jakimś prostym OBD2 pod androida by choć z ciekawości zobaczyć jak to spisuje się i czymś nieco droższym na kablu lub ostatecznie pozycji pierwszej (tak z ciekawości, bo tania) i czymś pod laptopa jeśli to najlepsze rozwiązanie.
Kwotowo chciałbym zamknąć się w kilku, kilkunastu, kilkudziesięciu $. To ma być moje pierwsze takie urządzenie, więc poniekąd edukacyjne i tylko na własny prywatny użytek, więc bez szału.
Mimo wszystko zależy mi na prostocie obsługi i funkcjonalności stąd sensowną dopłatę biorę pod uwagę. Doradzi ktoś coś sprawdzonego.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 317
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 22:19
Pochwały: 13
Telefon:: Samsung

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez Azael » 11 lis 2017, o 14:42

To chyba tylko prosty elm
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 22:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez dudek81 » 12 lis 2017, o 11:48

@omi kup, będziesz więcej niż zadowolony.
Avatar użytkownika
dudek81
 
Posty: 75
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 19:02
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 1
Telefon:: Redmi 4 Pro
ROM: MIUI 8

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez omi » 12 lis 2017, o 14:25

Zdążyłem wstępnie zorientować się i do starszych VAG-ów najtańszą opcją jest jednak kabel (tańszy lub droższy) i jakiś choćby mega wiekowy laptop lub dedykowany tester na kablu.
Moje staruszki, choć fajne i nie tracą na wartości to są już jednak za stare na ELM327.
W jakimś zakresie powinien on działać i zawsze przyda się, ale z funkcjonalnością może być różnie no i tylko w zakresie ODB2.

Za to zastanawiam się czy warto inwestować w w coś typu VGATE iCar Pro z Chin. Czy to rzeczywiście ciut lepszy moduł niż inne i czy na Ali są oryginały.
Chciałbym na wifi, a tu różnica pomiędzy tanim ELMEM za 6$ (takim wyglądającym na ciut lepszy), a chińskim VGATE spora, bo kosztuje ok. 18$-20$.
Ma ktoś porównanie, albo może rozbierał te moduły. Inne pudełko czy warto dopłacać.
Avatar użytkownika
omi
AKTYWNY
 
Posty: 317
Dołączył(a): 29 wrz 2015, o 22:19
Pochwały: 13
Telefon:: Samsung

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama