• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez j4c0b » 1 sie 2016, o 13:28

W wielu recenzjach pojawiają się opinie że wifi działa słabo, niskie transfery i trzeba siedzieć "na ruterze" żeby to w miarę jako tako działało i nie rozłączało. Może są tu właściciele - użytkownicy i mogliby zweryfikować. JA w zasadzie prawie już kupiłem tylko jak zgłębiłem temat i w paru miejscach doczytałem o tym wifi to zwątpiłem. Tablety prawie idealne gdyby nie to wifi. Kwestia czy producent już się może uporał z tym problemem.
Będę użytkował głownie w domu - bloku a tutaj jest kilkanaście wifi na 2.4GHz i mam obawy ze tablet może gubić zasięg a siedzieć z nim przy routerze w przedpokoju nie zamierzam. Poprzednio użytkowałem tablety Prestigio z oferty Ery (tak wiem że ta oferta była taka sobie - tablety już dawno (pół roku temu) opchnąłem po 50 zł za szt a w minionym miesiącu dopiero je spłaciłem - raty) i to w kwestii wifi była porażka zatem nie chcę jej powtórzyć.
j4c0b
 
Posty: 10
Dołączył(a): 25 lip 2016, o 20:23
Pochwały: 4

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mortimer » 1 sie 2016, o 13:40

Używałem zarówno x98 air 3g, jak i x98 plus 3g - na żadnym nie odnotowałem problemów z działaniem wifi.

Wysłane z mojego X98 Plus 3G przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 703
Dołączył(a): 21 wrz 2013, o 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » 1 sie 2016, o 20:21

Ja posiadam x98 Air 3g i podobnie jak kolega powyżej nie mam żadnych kłopotów z WIFI.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 267
Dołączył(a): 3 cze 2012, o 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mar76ek » 7 sie 2016, o 10:54

Kupilem teclasta x98 plus. Chcialbym wgrac rom V3 od mirka190, lecz usunac calkowicie windowsa. Ktos podpowie jak to zrobic? W opisie instalacji romu nic nie ma na ten temat. W romie sa natomiast pliki do zmiany wielkosci partycji. Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 23:25
Pochwały: 3

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez swiezak82 » 19 sie 2016, o 16:48

Jak jeszcze nie znalazles sposobu to zobacz tutaj

http://e-cdd.pl/topic/231-usuni%C4%99ci ... -androida/

Wydaje mi sie, ze w tym modelu bedzie podobnie
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1184
Dołączył(a): 24 kwi 2014, o 12:42
Pochwały: 44

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mar76ek » 20 sie 2016, o 11:11

Dzieki za linka. Jeszcze nic nie robilem, gdyz jestem na urlopie, a tablet z fabrycznym softem zostal na chacie.
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 245
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 23:25
Pochwały: 3

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez wladziu » 1 gru 2016, o 01:44

Czy jest juz sposob na odpalenie Aero2 na Windowsie 10?

Aero przestalo mi dzialac rowniez na Androidzie. Niby laczy z 3G, karte sim wykrywa, ale nie laczy z internetem i nie pobiera capchy.
Czy cos zmienilo sie z ustawieniami aero pod androidem?
MAm ustawienia:
wlaczona transmisja danych oraz roaming.
Nazwa APN na - aero2
APN - darmowy
reszta bez zmian.
ustawienia serwisowe tel. wlaczone.
Czy o czyms zapomnialem?
Po wprowadzeniu APN resetetuje tablet, aby ustawienia zaskoczyly, ale niestety ciagle brak polaczenia z internetem..
wladziu
 
Posty: 105
Dołączył(a): 19 lip 2014, o 13:29

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez tpawel » 1 gru 2016, o 09:37

Zmian nie było jeśli chodzi o apn. Poświęć te 5 zeta i kup płatny pakiet i zobacz czy działa, może karta padla

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 1367
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 53

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez wladziu » 1 gru 2016, o 21:52

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od sprawdzenia karty zacząłem, więc działa. Co z tym Aero pod windowsem?
Czy pod Adroidem tylko tylko wystarczy wpisać APN jako "darmowy" i nic więcej nie robić w tablecie?
wladziu
 
Posty: 105
Dołączył(a): 19 lip 2014, o 13:29

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez tpawel » 1 gru 2016, o 22:33

Dokładnie, apn darmowy, potem trzeba odpalić przeglądarkę i kapcia wpisac

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 1367
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 53

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez robocop199 » 21 gru 2016, o 07:55

Witam
Polecacie jakieś konkretne klawiatury i myszki do teclast air 3g oczywiście na blutu żebym mógł sobie zabrać je wygodnie do pracy żeby trochę na nim pograć na Windows 10 w np hal life czy Word of worcft czy wyścigi stare i po prostu dobrze się przeglądało internet proszę o pomoc bo przeglądałem allegro a ceny rozbite tak że szok i już nie wiem co bym mógł wziąć. Z góry dzięki za udzielona pomoc
robocop199
 
Posty: 38
Dołączył(a): 28 kwi 2013, o 19:21
Lokalizacja: stg

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez widurski23 » 21 gru 2016, o 11:50

Witam,
Ma ktoś może do odsprzedania teclasta x98 air 3g? Najlepiej uszkodzonego ze sprawną płytą główną :) Z góry dzięki za wszelki odzew.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
widurski23
 
Posty: 17
Dołączył(a): 17 sty 2015, o 01:34

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama