• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez j4c0b » poniedziałek, 1 sierpnia 2016, 13:28

W wielu recenzjach pojawiają się opinie że wifi działa słabo, niskie transfery i trzeba siedzieć "na ruterze" żeby to w miarę jako tako działało i nie rozłączało. Może są tu właściciele - użytkownicy i mogliby zweryfikować. JA w zasadzie prawie już kupiłem tylko jak zgłębiłem temat i w paru miejscach doczytałem o tym wifi to zwątpiłem. Tablety prawie idealne gdyby nie to wifi. Kwestia czy producent już się może uporał z tym problemem.
Będę użytkował głownie w domu - bloku a tutaj jest kilkanaście wifi na 2.4GHz i mam obawy ze tablet może gubić zasięg a siedzieć z nim przy routerze w przedpokoju nie zamierzam. Poprzednio użytkowałem tablety Prestigio z oferty Ery (tak wiem że ta oferta była taka sobie - tablety już dawno (pół roku temu) opchnąłem po 50 zł za szt a w minionym miesiącu dopiero je spłaciłem - raty) i to w kwestii wifi była porażka zatem nie chcę jej powtórzyć.
j4c0b
 
Posty: 50
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2016, 20:23
Pochwały: 4

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mortimer » poniedziałek, 1 sierpnia 2016, 13:40

Używałem zarówno x98 air 3g, jak i x98 plus 3g - na żadnym nie odnotowałem problemów z działaniem wifi.

Wysłane z mojego X98 Plus 3G przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » poniedziałek, 1 sierpnia 2016, 20:21

Ja posiadam x98 Air 3g i podobnie jak kolega powyżej nie mam żadnych kłopotów z WIFI.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mar76ek » niedziela, 7 sierpnia 2016, 10:54

Kupilem teclasta x98 plus. Chcialbym wgrac rom V3 od mirka190, lecz usunac calkowicie windowsa. Ktos podpowie jak to zrobic? W opisie instalacji romu nic nie ma na ten temat. W romie sa natomiast pliki do zmiany wielkosci partycji. Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 23:25
Pochwały: 3

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez swiezak82 » piątek, 19 sierpnia 2016, 16:48

Jak jeszcze nie znalazles sposobu to zobacz tutaj

http://e-cdd.pl/topic/231-usuni%C4%99ci ... -androida/

Wydaje mi sie, ze w tym modelu bedzie podobnie
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1311
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 41

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mar76ek » sobota, 20 sierpnia 2016, 11:11

Dzieki za linka. Jeszcze nic nie robilem, gdyz jestem na urlopie, a tablet z fabrycznym softem zostal na chacie.
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): poniedziałek, 20 stycznia 2014, 23:25
Pochwały: 3

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez wladziu » czwartek, 1 grudnia 2016, 01:44

Czy jest juz sposob na odpalenie Aero2 na Windowsie 10?

Aero przestalo mi dzialac rowniez na Androidzie. Niby laczy z 3G, karte sim wykrywa, ale nie laczy z internetem i nie pobiera capchy.
Czy cos zmienilo sie z ustawieniami aero pod androidem?
MAm ustawienia:
wlaczona transmisja danych oraz roaming.
Nazwa APN na - aero2
APN - darmowy
reszta bez zmian.
ustawienia serwisowe tel. wlaczone.
Czy o czyms zapomnialem?
Po wprowadzeniu APN resetetuje tablet, aby ustawienia zaskoczyly, ale niestety ciagle brak polaczenia z internetem..
wladziu
 
Posty: 107
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2014, 13:29

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez tpawel » czwartek, 1 grudnia 2016, 09:37

Zmian nie było jeśli chodzi o apn. Poświęć te 5 zeta i kup płatny pakiet i zobacz czy działa, może karta padla

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 1906
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez wladziu » czwartek, 1 grudnia 2016, 21:52

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Od sprawdzenia karty zacząłem, więc działa. Co z tym Aero pod windowsem?
Czy pod Adroidem tylko tylko wystarczy wpisać APN jako "darmowy" i nic więcej nie robić w tablecie?
wladziu
 
Posty: 107
Dołączył(a): sobota, 19 lipca 2014, 13:29

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez tpawel » czwartek, 1 grudnia 2016, 22:33

Dokładnie, apn darmowy, potem trzeba odpalić przeglądarkę i kapcia wpisac

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 1906
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 41

Poprzednia strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama