• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez jjacek25 » wtorek, 26 kwietnia 2016, 19:48

Witam.
Podpowiedzcie mi proszę czym zrobić root w tym tablecie. Mam go z oryginalnie wgranym Windowsem 10 i Androidem 5.0 i niestety żadna z metod które znalazłem na forum nie działa. Aplikacje niby coś robią, po ponownym uruchomieniu tabletu jest nawet zainstalowany Super User ale niestety roota nie ma. Używałem Kingroota, Vroota, iRoota,Toolboxa, mieszałem różne wersje angielskie z chińskimi i nadal nic.
I jeszcze jedna sprawa. Jak często musicie poprawiać pokazywanie pojemności w Windowsie? Bo ja co 4-5 ładowań.
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » środa, 27 kwietnia 2016, 02:35

Zainstaluj ROM od Mirka (poszukaj na forum xda), sam posiadam KitKata i mogę polecić. Po instalacji będziesz mieć już zrootowany system.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez jjacek25 » środa, 27 kwietnia 2016, 13:04

Szczerze powiem że takiej odpowiedzi się obawiałem.
Jak widzę te instrukcje po po angielsku aktualizacji to trochę się obawiam że sobie nie poradzę. Ma może ktoś linka po polsku do aktualizacji samego androida? BIOS z dual os i Windows 10 już mam.

Wysłane z mojego Coolpad 7320 przy użyciu Tapatalka
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » środa, 27 kwietnia 2016, 20:54

ROM i tak lepiej zmienić, a sama instalacja jest bardzo prosta. Znajdź temat z mirek190 - Android 4.4.4. Wybierasz tylko wersję która będzie dobra (z tyłu tableta masz oznaczenie np. c5j6 i ściągasz odpowiednią paczkę. Tutorial masz w pliku Readme, podstawy angielskiego i dasz radę. W sumie instalujesz tylko sterowniki ADB i Intela, wyłączasz tablet, wciskasz i trzymasz Vol-, Vol+ i Power. Trzymasz je do czasu gdy pojawi się komunikat "entered DnX mode". Podłączasz tablet do komputera i odpalasz plik Flash_tool_teclast_x98. Masz tam 4 opcje, interesuje Cię numer 1 i 2. 1 - zainstalowane aplikacje się usuną, 2 - aplikacje pozostaną. Wciskasz 1 lub 2 na klawiaturze i jeśli wszystko wcześniej zrobiłeś tak jak napisałem to program rozpocznie wgrywanie ROMu. Czekasz parę minut i gdy wyskoczy finished odłączasz tablet i go uruchamiasz.

W sumie wyszedł mi tutorial, jak widzisz nie ma tu co specjalnie zepsuć. Spróbuj, jak czegoś nie będziesz wiedział lub będziesz chciał się upewnić - pisz.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez jjacek25 » środa, 27 kwietnia 2016, 21:46

Dziękuje ogromnie za ten tutorial. Jeszcze tylko ostatnie pytanie. Mam rozumieć że wtedy zarówno Windows jak i uruchamianie z wyborem systemu pozostaje nie ruszone?

Wysłane z mojego Coolpad 7320 przy użyciu Tapatalka
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » środa, 27 kwietnia 2016, 22:16

Tak jest, Windowsa to nie rusza, wyboru systemu również. Jeszcze mogę napisać, że lepiej jak zrobisz czystą instalacje ROMu czyli w programie wybierzesz opcję nr. 1. Wtedy ROOT będzie na pewno zrobiony poprawnie, przy zachowaniu aplikacji czyli opcji nr. 2 może być różnie. Kopię zapasową w każdym razie warto najpierw zrobić.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowano środa, 27 kwietnia 2016, 22:19 przez Boomszakalaka, łącznie edytowano 1 raz
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez jjacek25 » środa, 27 kwietnia 2016, 22:19

Miało byc ostatnie pytanie ale w takim razie mam jeszcze dwa.
Czym zrobić ta kopie zapasowa i widzę że mirek190 wydał oprócz androida 4.4.4 także 5.0. Co lepiej zainstalować?
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » środa, 27 kwietnia 2016, 22:23

Android z tego co czytałem lepiej dopracowany, sam mam i jest okej. Kopię zapasową jakimś programem ze sklepu Play np. Backup Your Mobile.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez jjacek25 » środa, 27 kwietnia 2016, 22:24

Ok,, dziękuję za pomoc.
jjacek25
 
Posty: 100
Dołączył(a): środa, 26 września 2012, 16:43
Lokalizacja: Tomaszów
Pochwały: 2

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez arrr » środa, 6 lipca 2016, 19:14

Witam,

Trochę z nadmiernym entuzjazmem chyba podszedłem do wykonania flasha w moim X98 pro k9c6... Pierwsze tego typu moje działania. Ściągnąłem paczkę od Mirasa, postępowałem zgodnie z instrukcją i puki co bez pozytywnych rezultatów. Pierwsza próba zakończyła się przejściem do biosu. Tam włączyłem funkcję DMX. Z kolejną próbą wyskoczył błąd sterownika Intel... oczywiście przerwało flashowanie. W następnej próbie (android od zera) niby się udało... Android się dźwignął ale utknął w miejscu w którym chce weryfikować dane konta google. Tam prosi o podanie danych na jakie wcześniej był uruchomiony android :) jakaś straszna lipa. Podaje mu te dane a on wciąż w pętli wraca do podania konta ( adres email i hasło ). Przyznam że nie zrobiłem żadnej kopii tego co było i nie bardzo wiem co może być przyczyną sytuacji w której nie mogę uruchomić romu od Mirka. Ktoś pomoże, coś podpowie?
arrr
 
Posty: 12
Dołączył(a): środa, 21 października 2015, 12:28

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez j4c0b » piątek, 29 lipca 2016, 17:06

Mam pytanie czy coś się zmieniło w sprawie problematycznego wifi w tabletach serii x98? Wydają się całkiem atrakcyjne gdyby nie opisywane problemy z wifi. Miałem wcześniej tablety z takimi problemami (prestigio) i nie chciałbym tego doświadczać ponownie
j4c0b
 
Posty: 50
Dołączył(a): poniedziałek, 25 lipca 2016, 20:23
Pochwały: 4

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » piątek, 29 lipca 2016, 17:55

O co dokładnie chodzi, możesz przybliżyć?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama