Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez bmors82 » 20 lip 2015, o 23:09
Zaliczają się, o ile przelewasz kasę i w ogóle korzystasz z karty, bo to jedyny warunek. Ja się umówiłem z T-MObile, że będę tak korzystał i poszli mi na rękę, a że zdarza mi się (bo też o tym pisałeś) wymieniać kasę w kantorze, to też nie było z tym problemu. Akurat podłapałem fajną opcję w internetowym, bo wszystkie interesujące mnie waluty są nisko oprocentowane -
https://internetowykantor.pl/kursy-walut/ - więc w tej kwestii to już w ogóle taniocha
-

bmors82
-
- Telefon:: Nokia
przez marcoos1 » 21 lip 2015, o 00:08
Na wirtualnej karcie nie masz pieniedzy.
Zauwaz, ze tam jest pole "Dostępne środki". To jest limit jaki sobie ustawiasz a pieniadze znikaja z konta zlotowkowego.
Sam sprawdz.
Napisales, ze masz obecnie na koncie 1zl. Zmien limit na 0,5 i sprawdz czy na konto wplynelo ci 50gr. NIE wplynie. Potem przykladowo zwieksz pole na 80gr i sprawdz czy z konta zlotowkowego zniknie ci 30 gr (bo przeciez miales na koncie 50 gr) lub 80gr (czyli tak jak piszesz zastepuje kwote).
To jest ustawienie limitu dla karty a nie przelew zlotowek na konto wirtualne. Przeciez karta jest dolarowa wiec nie trzymasz na niej zlotowek. Masz jedynie limit ustalony.
Dlatego tez nigdy nie wiesz ile wyniosa cie zakupy, bo limit sie zmniejsza w dniu ksiegowania a nie dniu zakupu.
-
marcoos1
- VIP
-
- Pochwały: 84
- Telefon:: samsung
przez djd1987 » 21 lip 2015, o 20:34
Witam serdecznie,
dokonałam wczoraj małego zakupu na Ali używając karty debetowej. Dziś postanowiłam kupić kolejną rzecz i w trakcie wypełniania formularza ominęło mnie ponownie wpisywanie danych karty, ponieważ zostały one zapamiętane. W jaki sposób mogę usunąć tękartę? Wolałabym wpisywać dane za każdym razem na nowo.
Pozdrawiam
-
djd1987
-
- Telefon:: Prestigio
przez fake4r » 22 lip 2015, o 00:35
Pewnie po płatności kliknąłeś dalej w alipay. Ja nie wiem bo nie korzystam z tego, też wolę wpisywać za każdym razem ręcznie, więc pewnie ktoś inny Ci odpowie niebawem.
-

fake4r
- VIP
-
- Pochwały: 215
- Telefon:: Redmi Note 8
przez lokalizator » 22 lip 2015, o 06:07
Skorzystaj z chatu na Ali. Usuną dane karty.
Wklepane z LeTV X800
-
lokalizator
-
- Pochwały: 8
- Telefon:: LeEco
przez djd1987 » 22 lip 2015, o 10:21
Ech, albo nie umiem korzystac z tego czatu,albo oni nie potrafią mi pomóc. Jakiś robocik pisze tylko odnosnie karty kredytowej (alipay), a ja chce usunac karte debetowa.
-
djd1987
-
przez marx » 22 lip 2015, o 10:22
A ja wybieram bezpieczniejsza opcję i nie wpisuje danych karta za każdym razem. Po co wielokrotnie ryzykować utratę danych karty.
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 270
- Telefon:: Dual sim
-
przez djd1987 » 22 lip 2015, o 10:26
w sumie w taki sposób na to nie patrzylam. Moze rzeczywiscie nie jest to zly pomysl.
A moze ktos ma jeszcze jakies inne zdanie? W kazdym razie umiejetnosc usuniecia danych karty przydalaby sie

-
djd1987
-
przez majkel_94 » 23 lip 2015, o 12:01
Trzeba założyć sobie konto AliPay do końca, a następnie tam usunąć kartę :P
Bezpiecznie i tak jest, bo podajesz 6 cyfrowy PIN ustawiony przez ciebie, a Ali raczej nie firma krzak kradnąca dane z kart. Z resztą i tak mam limity poustawiane na drobnice, a jak większa kasa to najpierw walutomat, potem limity i dopiero płatność. Ostrożności nigdy nie za wiele :D
-

majkel_94
- VIP
-
- Pochwały: 19
- Telefon:: LeTV
przez Flyagaric » 23 lip 2015, o 12:51
Jeśli chodzi o karty kredytowe, to tutaj wałków bym się nie bał - mamy ChargeBack. Już z tego korzystałem, bardzo uzyteczna rzecz.
- Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
-
Flyagaric
- VIP
-
- Pochwały: 167
- Telefon:: Haier
- ROM: Bassrockers
przez marx » 23 lip 2015, o 13:09
Nawet jak odzyskasz kasę to i tak cie spotkają przykrości, brak karty , bo zostanie zablokowany po utracie danych.
-
marx
- Administrator
-
- Pochwały: 270
- Telefon:: Dual sim
-
przez existe » 23 lip 2015, o 16:06
dzisiaj spotkala mnie ta sama niemila sprawa
dane karty zostaly zapamietane przez ich system
na 100 nie naciskalem niczego z alipay (choc glowy nie dam

) - ale zawsze bylem wrogiem tej funkcjonalnosci
Ciekawe czy nas wiecej takich ? (nie wiem czy ofiar nieuwaznych czy tez wciagnietych w alipay wbrew woli)
existe
-
.gif)
existe
- VIP
-
- Pochwały: 58
- Telefon:: byl:米jest redmi5plus
- ROM: miui10
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI