• Reklama

Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez marx » 24 lip 2015, o 08:44

Doogee F3 Pro ma być najlepszym smartfonem DOOGEE jaki ta firma kiedykolwiek wyprodukowała. Nowy flagowiec będzie dostępny w bardzo atrakcyjnej cenie , niespełna 160 dolarów.

Obrazek

Za 160$ Doogee F3 Pro oferuję świetną specyfikację. Obraz zobaczymy na 5 calowym wyświetlaczu produkcji LG, w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli) który pokryty jest szkłem 2.5D. Urządzenie napędzane będzie przez 8 rdzeniowy 64 bitowy procesor MTK6753 wspomagany przez układ graficzny Mali-T760. Do dyspozycji mamy aż 3GB pamięci RAM oraz 16 GB ROM, która mozemy rozszerzyć o kolejne 64GB. miłośnicy fotek maja do dyspozycji 13-megapikselowy aparat (Samsung 3M2 z technologią ISOCELL), z otworem względnym F/2.2.
W urządzeniu znajdziemy jeszcze akumulator o pojemności 2200 mAh, podwójny slot kart nanoSIM (dual Standby), modem LTE, GPS, WiFi i Bluetooth. System operacyjny to najnowszy Android 5.1 lollipop.

Specyfikacja:
- 5.0 inch, 1920 x 1080 pixels display
- MTK6753, 64bit octa core, 1.3GHz
- 13MP back camera + 5MP front camera
- 3GB RAM + 16GB ROM
- Android 5.1

Telefon jest już dostępny w przedsprzedaży, można go kupić w chinach w obniżonej cenie 159,99 dolarów w sklepie geekbuying

źródło:geekbuying.
marx
Administrator
 
Posty: 7643
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez Flyagaric » 24 lip 2015, o 12:49

Przy takiej specyfikacji i baterii 2200 (oby nie takie same 2200 jak w Valencii 2), to ekran fHD kompletnie nie ma sensu. Chyba znowu marketingowcy zaszaleli i ich zdanie wzięło górę nad rozsądkiem.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3588
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez bartazzz » 24 lip 2015, o 13:16

zgadzam się. do szczęścia potrzebna bateria ze 3000mah
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5580
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez Grech » 25 lip 2015, o 00:40

O pożeraniu baterii decyduje nie tyle rozdzielczość co rozmiar ekranu. Ot choćby w laptopie po zmniejszeniu rozdzielczości akumulator nie będzie dłużej pracował bo dalej będzie musiał wyświetlać obraz na 15 ".
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 623
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez Flyagaric » 25 lip 2015, o 02:50

Decyduje rownież - zarówno rozmiar (więcej do podświetlania), jak i rozdzielczość (procesor potrzebuje więcej mocy, bo przelicza za każdym razem duużo większą ilość pixeli przy wyświetlaniu obrazu, szczególnie więcej pali przy grach). To sumarycznie przelicza się na krótsze przebiegi na baterii. Nie chodzi o zmniejszanie rozdziałki wirtualnie - jak w lapie, a o zmniejszanie fizycznie. Zmniejszenie wirtualne, o którym piszesz następuje ze skalowaniem obrazu w dół, co też pożera moc obliczeniową. To nie są duże wartości, ale w sprzętach przenośnych wszystko to ma znaczenie.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3588
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 117
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez lokalizator » 25 lip 2015, o 03:00

Przykład z lapkiem nie jest trafiony. Zmiana rozdzielczości nic nie zmienia, bo nadal świecą się wszystkie piksele.
Różnicę byłyby widać gdybyś po zmniejszeniu rozdzielczości wyświetlanego ekranu wykorzystał proporcjonalnie mniejszy kawałek fizycznego ekranu, coś jak Crop z fotki.
Rozdzielczość fizyczna ma znaczenie, bo im więcej punktów musisz wyświetlić tym więcej prądu potrzebujesz. Tym samym dla telefonów z wyświetlaczem 5" ma znaczenie czy to HD czy FHD. Mniejsza rozdzielczość to potencjalnie mniej punktów świecących. Taka to technologia.
Żeby się w tym nie pogubić w grafice / typografii i poniekąd w opisie technologii ekranów LCD stosuje się pojęcie punktów na cal - z ang. DPI. Im parametr większy tym gęściej na wydruku czy ekranie. W LCD mamy do czynienia jeszcze z liczbą punktów świecących składających się na pojedyncze piksele. Trwa tu wyścig producentów.
Podsumowując - rozdzielczość ekranu może mieć wpływ na prądożerność i zwykle ma.
lokalizator
 
Posty: 164
Dołączył(a): 2 cze 2014, o 11:34
Pochwały: 5
Telefon:: LeEco

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez robot » 25 lip 2015, o 04:02

w tym soc montuja tragiczne gpu ARM Mali-T720 a nie Mali-T760
robot
AKTYWNY
 
Posty: 308
Dołączył(a): 14 mar 2015, o 13:17
Pochwały: 4
Telefon:: lumia

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez Grech » 25 lip 2015, o 08:39

lokalizator napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No zaraz, zaraz. Jeśli mamy stałą powierzchnię 5" a zmienia się tylko wielkość pikseli które muszą świecić to co za różnica czy świeci jeden duży czy 2 małe? Przy niższej rozdzielczości pikseli jest mniej ale są większe i potrzebują więcej energii. Nawet można powiedzieć że ekran wyższej rozdzielczości dzięki obecności większej liczby pikseli które mocą świecić lub być zgaszone może być bardziej oszczędny.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 623
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 23:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez marx » 25 lip 2015, o 09:21

Każdy "piksel" składa sie z 3 kryształów w kolorach RGB i one się odpowiednio otwierają lub zamykają, aby przepuścić odpowiednią ilość światła i aby sumarycznie uzyskać jeden z 16 mln kolorów. W Wywietlaczu nie tylko podświetlenie pożera energie.
marx
Administrator
 
Posty: 7643
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Re: Doogee F3 Pro, 3GB RAM, FHD, za 160$

Postprzez ra-vau » 25 lip 2015, o 09:24

Panowie, miejscie na uwadze fakt, ze... równie dobrze, moze sie okazac, ze w momencie debiutu, bateria po pomiarach pokaże 1900mAh, a ekran to HD... :lol: także ja byłbym ostrożny, oraz radze poczekać do pierwszych rzetelnych testow.

Przy takiej konfiguracji 3000mAh to mus - patrz meizu m2note.
LeEco :)
Avatar użytkownika
ra-vau
NewsMan
 
Posty: 2089
Dołączył(a): 9 lut 2013, o 18:26
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 114
Telefon:: V967S


Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

  • Reklama