• Reklama

ZTE V 5 Android

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:06

W ustawieniach od góry jest: sieci zwykle i bezprzewodowe i tam wifi, bluetooth, więcej, potem osobiste i tam wyświetlacz , dźwięk, security, konta potem system i tam feature, jezyk , data, bateria, aplikacje, info o tel, i more
to wszystko w ustawieniach
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Reklama

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez Maltis » 27 kwi 2015, o 10:20

Settings - Sim Settings - tapiesz w kartę do internetu - Acess Point Name - New APN.

Tylko że u Ciebie po polsku. Jest tak?
Później wpisujesz ustawienia do swojej sieci. Te już sobie znajdziesz na googlach. Pewnie bedzie trzeba tylko wpisać nazwe sieci.

Name: Play
APN: Play


A i proszę Cię nie wypowiadaj teorii, że telefon jest ubogi w to lub w tamto tylko dlatego że Ty nie potrafisz ich znaleźć i używać. No ludzie.
NUBIA z5s->XIAOMI Mi3->IUNI U2->XIAOMI Mi4->NUBIA z7(nie MAX nie MINI)-> XXX
Avatar użytkownika
Maltis
VIP
 
Posty: 860
Dołączył(a): 10 mar 2014, o 13:14
Pochwały: 20

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:32

kolego przeczytaj mój post powyżej Twojego i zobaczysz co mam w ustawieniach. Wiec powiedz co mam kliknąć bo niestety nie mam Sim Settings. I co mi powiesz?
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez blue_voyager » 27 kwi 2015, o 10:38

Czy Ty nie rozumiesz, że w każdej tej opcji ustawień, są jeszcze kolejne opcje a często w nich jeszcze kolejne? Dlatego napisałem Ci wczoraj, przejrzyj całe MENU, wszystkie kolejne opcje, nie tylko główne MENU.
Ustawienie APN, o których pisze Maltis, to swoją drogą, ale Ty musisz przede wszystkich włączyć transmisje danych. Dlatego, przeczytaj to co Ci napisałem i przejrzyj CAŁE Menu. CAŁE! Wejdź w każdą jedną opcję!
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5979
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 237
Ostrzeżenia: -1

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:40

No ok cos znalazłem tylko ze przy ustawianiu APN można wybrać albo internet albo MMS. a ja chialbym mieć to i to wiec jest jakas rada?
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez TLasky » 27 kwi 2015, o 10:43

robimel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Małe pytanie- skąd Ty mieszkasz? Jeśli z Krakowa to napisz na PM, podjedź do mnie i Ci to poustawiam :-), bo jak czytam ten wątek to mi przykro :-D.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1734
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:45

niestety nie mogę znalezdz i wlaczyc w żaden sposób transmisji danych
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:46

niestety drugi koniec Polski
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez blue_voyager » 27 kwi 2015, o 10:49

Ja wymiękam.

Jedyna rada - znajdź kogoś kto Ci to zrobi. Sam nie dasz rady, nawet z łopatologicznymi podpowiedziami. Po prostu nie słuchasz tych podpowiedzi. Idź do jakiegokolwiek serwisu telefonów, zapłać, ciesz sie sprawnym telefonem. Innego wyjścia nie ma.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5979
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 237
Ostrzeżenia: -1

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:52

no kolego jest postep
znalazłem chyba transmisje danych, ustawiłem APN i przy wskaźniku poziomu zasiegu pojawilo się H+ na zmiane z 3 G
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez robimel » 27 kwi 2015, o 10:54

internet działa, mms wysyla ale nie dochodzą
robimel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 9 kwi 2015, o 22:30

Re: ZTE V 5 Android

Postprzez blue_voyager » 27 kwi 2015, o 10:56

Maltis napisał Ci wyżej co masz zrobić...
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5979
Dołączył(a): 16 cze 2013, o 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 237
Ostrzeżenia: -1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama