ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez mariuszsob » 3 lip 2014, o 22:45

tomo79 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jest tylko nieoficjalny jak na razie. Teraz pewnie będzie wysyp coraz lepszych custom romów na kitkacie.
Samsung i5700->Lenovo a820->Iocean x7 Elite->Zopo zp998+SGS3
Pozdrawiam, mariuszsob :)
mariuszsob
 
Posty: 187
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 17:53
Pochwały: 17
Telefon:: Zopo ZP998+SGS3
ROM: Marsapa rom v8

Reklama

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez Multis » 6 lip 2014, o 19:13

To co na swiatandroid to pewnie custom bo na zopomobile cisza.
Multis
 
Posty: 37
Dołączył(a): 16 mar 2014, o 14:03
Pochwały: 2
Telefon:: ZP998

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez Grech » 6 lip 2014, o 19:25

Na oficjalnym FB były linki.
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 579
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 22:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez Multis » 6 lip 2014, o 19:27

Ta ino troche lekki. Brak motywow. I szybko ciagnie baterie..
Multis
 
Posty: 37
Dołączył(a): 16 mar 2014, o 14:03
Pochwały: 2
Telefon:: ZP998

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez tomo79 » 14 lip 2014, o 10:11

ależ jestem przeokrutnie wściekły na swojego ZP998!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byłem w piątek na Stadionie Narodowym na Sonisphere Festival (grała Metallica!!!) i robiłem zdjęcia telefonem... wszystko OK... nagrywałem również filmiki... i tu PORAŻKA!!!! obraz OK ale dźwięk... makabra nie nagrał się jak trzeba tylko jakieś dźwięki jak zza światów!!!! co jest... ten telefon tak ma czy mam coś źle ustawione... filmy nagrywają się w formacie 3gp... a czemu nie mp4??????????? dodam, że dźwięk nagrywa się dobrze podczas kręcenia normalnych okoliczności tj. rozmów itp a podczas głośnego koncertu taka porażka!!!!
Jakiś pomysł na to macie???
tomo79
 
Posty: 49
Dołączył(a): 5 sie 2010, o 13:20

ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez basa » 14 lip 2014, o 21:16

Wiekszosc telefonow na androidzie nagrywa w 3gp i calkiem dobrze sobie z tym radza , co do dzwieku sprawa jest oczywista mikrofony w tym telefonie nie sa przystosowane do nagrywania dzwieku o tak wysokim natezeniu jaki jest na koncertach i efektem sa wlasnie takie dzwieki jak za swiatow. Z mikrofonami jest tak jak z glosnikami maja rozne parametry i nagrywaja rozne czestotliwosci. Mozesz zrobic sobie prosty test , jak masz jakies mocne kino domowe zrob u siebie w domu jak nie to w jakims pokoju odsluchowym w sklepie audofilskim lub w media markt - wlacz nagrywanie w telefonie i zapusc muzyke powoli ja zgasniajac sam zobaczysz ze w pewnym momencie jak glosnosc przekroczy okreslona norme mikrofony przestana nagrywac dzwiek coraz bardziej zaklocajac nagranie az calkowicie przestana nagrywac cokolwiek zrozumialego.

Mialem kiedys podobna sytuacje , kilka lat temu udalo mi sie zalapac na promocje w stanach na profesjonalne mikrofony binuarne do nagran terenowych ,(field recordings) , mikrofony swietne sciagaja dzwieki nawet z kilkuset metrow sa bardzo czule i maja przedziwna specyfikacje poniewaz nagrywaja lepiej to co ktos mowi stojac 20 metrow za toba niz ten co stoi 1 m przed toba. Kiedys wiec tez myslac ze uda sie nimi nagrac super jakosci live recording poszedlem z nimi na koncert. Nagralem calutki i z bananem na twarzy wrocilem do domu myslac ze mam super extra nagranie live z koncertu, niestety mikrofony nie mialy odpowiednich parametrow do tego typu rzeczy i jedynie co mi sie nagralo to dzwieki z piekiel :)

Jezeli wiec miales w swoim telefonie identycznie oznacza to wlasnie ze masz w telefonie bardzo dobre i czule mikrofony.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Avatar użytkownika
basa
VIP
 
Posty: 879
Dołączył(a): 27 mar 2014, o 11:52
Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez tomo79 » 15 lip 2014, o 07:00

dzięki basa za odpowiedź... wychodzi na to że niby dobrze, ale nie do końca że takie milrofony są zamontowane w ZP998... kolega był ze mna na tym koncercie i nagrywał swoją nokia lumia i dżwięk jest OK... no cóż... muszę z tym jakoś żyć :)
tomo79
 
Posty: 49
Dołączył(a): 5 sie 2010, o 13:20

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez buraq » 19 sie 2014, o 21:28

to który chinczyk teraz najlepszy?
buraq
 
Posty: 39
Dołączył(a): 10 wrz 2013, o 07:59

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez bodzio3333 » 20 sie 2014, o 16:06

W mojej ocenie Mi4.
Szkoda, że poszukuję dualSIMa, a z tym cienko. Szczególnie jak chciałoby się snapdragona...
może coś polecicie?
Z Zopo ZP998 jestem zadowolony, ale słaby GPS trochę mnie odrzuca.
Avatar użytkownika
bodzio3333
 
Posty: 53
Dołączył(a): 9 sty 2014, o 11:02
Lokalizacja: Gdańsk
Pochwały: 2
Telefon:: Huawei Mate 8

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez medyk81 » 21 sie 2014, o 09:14

Witam

Czy ktoś natrafił na jakis manual (najlepiej film) w temacie wymiany wyswietlacza w ZP998? Na YT jest kilka o ZOPO ale nie znalazłem o ZP998. Blisko 2 tygdnie temu mój telefon niestety niefortunnie upadł - pęknięty panel przedni, dotyk działa i telefonu póki co używam. Dzisiaj przesyłka z nowym LCD pojawiła się w WER więc do jutra powinna dojść.
medyk81
 
Posty: 67
Dołączył(a): 30 paź 2013, o 14:40
Lokalizacja: Łódź
Telefon:: LG G6

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez yoshymo » 27 sie 2014, o 17:02

Dziś dostałem Zopo ZP998. Kupiony przypadkowo na promocji. Właściwie to miałem zamiar go sprzedać ze wzg na rozmiar, ale o dziwo mieści się w kieszeni bez większych problemów i generalnie mi się podoba. Jak mam z niego korzystać chciałbym go od razu zaktualizować. Widzę, że jest sporo romów na needrom. Jest też KitKat. Czy ktoś może ma jakiś sprawdzony rom? I jakieś porady co do wgrywania, bo dawno się z tym nie bawiłem i nie chciałbym telefonu uceglić.
yoshymo
 
Posty: 47
Dołączył(a): 27 maja 2014, o 22:42
Lokalizacja: śląśk
Telefon:: Newman K1S

Re: ZOPO ZP998 opinie, pierwsze wrażenia

Postprzez szamangniewko » 22 wrz 2014, o 21:07

bodzio3333 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Może ZTE Nubia Z7 max (5,5') albo min (5')? Nie ma się do czego przyczepić.
szamangniewko
 
Posty: 17
Dołączył(a): 15 cze 2013, o 20:19
Lokalizacja: opole

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZOPO



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron