• Reklama

ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Zopo, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez czarnokurz » 28 wrz 2014, o 11:41

czarnokurz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 24 sty 2013, o 13:45
Lokalizacja: Poznań

Reklama

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez Vito07 » 1 paź 2014, o 14:05

Witam, temat nie umarł! Na swoim zopo 998 zainstalowałem KK 4.4.2 kompilacja ZP998 20140903-112751.
Instalowałem przez SP Flash Tool v. 5.1343 na romie 4.2. Romy dla zopo998 można pobrać tu: http://www.needrom.com/category/zopo/zp998/
Vito07
 
Posty: 4
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Gdańsk

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez AtHeIsT79 » 4 paź 2014, o 13:52

kolego i jak to Ci działa ? polecasz taki upgrade czy nie ? gesty działają ? czy coś z GPS się poprawiło ?
AtHeIsT79
 
Posty: 24
Dołączył(a): 6 mar 2014, o 17:05
Telefon:: ZP998

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez Vito07 » 6 paź 2014, o 18:18

Wszystko działa b.dobrze. Ta metoda jest raczej jedyną, która pozwala na zmianę romu z 4.2 na 4.4, no chyba, że o czymś nie wiem. Wymiana rom-ów odbyła się bez niespodzianek typu zagubiony IMEI czy podobne. Gesty działają, GPS-u nie miałem czasu dokładnie przetestować, więc się nie wypowiadam. Smart Wake - nie wszystkie działają. ale to dla mnie sprawa drugo- czy trzeciorzędna. Do nagrania nowego romu polecam jednak WinXp, co prawda na Win7 też można, ale w moim przypadku na WinXP rom nagrywał się 2 razy szybciej niż na Win7... Ciekawostka!
Vito07
 
Posty: 4
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Gdańsk

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez egongrom » 6 paź 2014, o 18:21

A udało Ci się może zrootować tego 20140903-112751? Bo ja od kilku dni próbuje i nie moge
egongrom
 
Posty: 77
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 11:30
Lokalizacja: NS
Pochwały: 1

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez Vito07 » 6 paź 2014, o 20:33

Nagrałem 20140903-112751_deodex już był zrootowany.
Pobrałem stąd: http://www.zopomobile.es/soporte/forum/ ... f=29&t=480
Vito07
 
Posty: 4
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Gdańsk

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez sati » 17 lis 2014, o 22:05

Mam problem z wgraniem oprogramowania 4.4.2. Śiągłem wszystko z http://swiatandroid.pl/category/tutoriale/ robie wszystko jak jest tam opisane i jak już podłącze telefon do kompa wywala błąd na SP Flash Tool program przestał działać. Chyba próbowałem z 8 razy i ten sam problem nadmienię że mam system Win 7. Proszę o porade i czy ta metoda jest dobra.
sati
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 paź 2014, o 20:54
Lokalizacja: Zawiercie
Telefon:: Zopo998

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez secretsanta » 18 lis 2014, o 00:47

Czasem pomaga zmiana na kompa z XP-ekiem, jeśli masz taką możliwość.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: ZOPO ZP998 KitKAT 4.4.2

Postprzez Vito07 » 18 lis 2014, o 09:50

Potwierdzam propozycje secretsanta, na Win7 wywalało mi instalacje. na kompie z WinXp poszło bez problemu.
Vito07
 
Posty: 4
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia strona

Powrót do Zopo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama