Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez miniod » 20 lip 2014, o 17:09

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z zasięgiem u siebie w zopo. Testowane na obu slotach i różne karty(t-mobile,play,plus) tel był już w serwisie podobno wgrali oprogramowanie i przez tydzień działało a teraz znowu padło. Jest jakiś haczyk?
miniod
 
Posty: 1
Dołączył(a): 19 cze 2014, o 23:19
Telefon:: Zopo zp980+

Reklama

Re: Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez filip_78 » 4 sie 2014, o 20:35

Swojego zopo z tym problemem musiałem odesłać na początku lipca do Chin na naprawę gwarancyjną. W polsce nikt nie chciał się podjąć naprawy, a od zopo polska usłyszałem, iż winą za gubienie zasięgu obarczana jest wadliwa seria procesorów lub płyt głównych. Wgrywanie różnych softów pomagało doraźnie na kilka minut.
Doraźnie za podobne pieniądze kupiłem nexusa 4 który mimo słabszego wyniku w antutu kładzie zopo na łopatki w każdej kategorii - tak się skończyła moja zabawa z chińskim smartphonem. Czekam jeszcze tylko na zwrot naprawionego tel.
filip_78
 
Posty: 24
Dołączył(a): 8 lut 2014, o 10:07
Telefon:: Zopo 980+

Re: Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez giedol » 5 sie 2014, o 10:55

Z jakiej serii miałeś swojego Zopo?
Zastanawiam się czy z moim jest wszystko w porzadku.
giedol
 
Posty: 145
Dołączył(a): 28 paź 2010, o 20:34
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 2

Re: Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez Pauker » 23 wrz 2014, o 07:43

ZP 980 kupiony w marcu tego roku od chińczyka. Na początku działał bez problemów , ale od miesiąca : gubi zasięg mimo że w miejscu gdzie jestem inne telefony w tej samej sieci działają, przełożyłem kartę do innego telefonu - wszystko działa jak należy. W niektórych miejscach , tam gdzie zwykle był słabszy sygnał teraz w ogóle nie ma. Restartowałem telefon - żadnej poprawy. Dodatkowo telefon od czasy do czasu potrafi się np: sam wyłączyć. Nie znam się na tym sprzęcie. Pytanie :co mogę zrobić sam, ewentualnie gdzie oddać do naprawy ? bo wysyłanie do chińczyka to ostateczność i potrwa to pewnie ze 3 miesiące. Czy jest na to jakiś sposób?
Pauker
 
Posty: 8
Dołączył(a): 12 cze 2013, o 09:27
Lokalizacja: centrum

Re: Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez sati » 17 lis 2014, o 22:33

Ja wysyłam do serwisu http://swiatandroid.pl/serwis/ ale telefon kupiłem w Polsce.
sati
 
Posty: 7
Dołączył(a): 26 paź 2014, o 20:54
Lokalizacja: Zawiercie
Telefon:: Zopo998

Re: Zopo zp980+ problem z zasięgiem

Postprzez secretsanta » 18 lis 2014, o 00:41

Z doświadczenia zawodowego wiem że elektronika lubi być czasem rozebrana :) Dlatego tą samą zasadę stosuję wobec telefonów. Gubienie zasięgu może byś spowodowane słabym kontaktem na antence gsm. Mikro spięcia (tak je nazwijmy dla ułatwienia) na tej antence mogą powodować wyłączenie telefonu.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama