ZOPO ZP700 nie ładuje się

ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez eragon30971 » 6 paź 2015, o 20:08

Witam. W ostatnim czasie mój telefon często gubił połączenie z ładowarką, jednak mimo wszystko się ładował(musiałem zmieniać kąt trzymania kabla i telefonu). Niestety, teraz telefon nawet kiedy pokazuje, że się ładuje, tak na prawdę praktycznie stoi w miejscu, a gubi połączenie jeszcze częściej. Próbowałem innej ładowarki i ładowania z komputera - to samo. Podejrzewam, że jest to wina wejścia microUSB telefonu, jednak nie mam pojęcia jakim cudem mogło się zepsuć, bo żadnych "przygód" nie miałem. Jeśli rzeczywiście chodzi o wejście, to ile może kosztować naprawa i czy jest w ogóle możliwa dla tego modelu? Telefon jak i bateria już nie są na gwarancji.
eragon30971
 
Posty: 30
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 10:54
Telefon:: Zuk z2 pro [*]

Reklama

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez fake4r » 6 paź 2015, o 20:12

Całą płytkę z usb kupisz na ali za 8-10$ wymiana powinna być prosta.
http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... +zp700+usb
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VF9-esJQu0k[/youtube]
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez eragon30971 » 7 paź 2015, o 14:13

Dzięki za zainteresowanie się tematem. Teraz tylko martwi czas przesyłki, ale takie jest ryzyko posiadania chińskiego telefonu :/
eragon30971
 
Posty: 30
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 10:54
Telefon:: Zuk z2 pro [*]

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez haber01 » 9 paź 2015, o 04:36

Idź do serwisu, wymienia całe gniazdo, lub przelatuja i będzie śmigać.
haber01
 
Posty: 138
Dołączył(a): 15 mar 2015, o 04:14
Pochwały: 7

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez eragon30971 » 11 paź 2015, o 17:23

Do najbliższego sklepu ZOPO(Warszawy) mam ponad 150 km, więc odpada.
eragon30971
 
Posty: 30
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 10:54
Telefon:: Zuk z2 pro [*]

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez fake4r » 11 paź 2015, o 17:24

Koledze chodziło bardziej o zwykły lokalny jakiś serwis komórek, możesz zawsze zapytać ile taka usługa. Choć chyba bezpieczniej wymienić całą płytkę we własnym zakresie niż dawać do lutowania samo gniazdo.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: ZOPO ZP700 nie ładuje się

Postprzez eragon30971 » 23 gru 2015, o 14:32

Zaniosłem do serwisu, 5 dych i po sprawie. Dzięki za pomoc, można temat zamknąć.
eragon30971
 
Posty: 30
Dołączył(a): 8 mar 2014, o 10:54
Telefon:: Zuk z2 pro [*]


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama