• Reklama

Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Zopo, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez lazarus » 23 wrz 2015, o 20:28

sephot - z niecierpliwościa czekam na Twoją opinię :)
jestem na niego napalona!
lazarus
 
Posty: 7
Dołączył(a): 13 wrz 2015, o 09:02
Telefon:: samsung

Reklama

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez tomek101279 » 28 wrz 2015, o 14:10

Witam ktos ma jakies kupony na zopo speed 7??
tomek101279
 
Posty: 170
Dołączył(a): 17 cze 2013, o 14:24
Lokalizacja: łódź
Pochwały: 3
Telefon:: gionee e7
ROM: 4,2,2

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez kojot » 28 wrz 2015, o 14:45

alienv napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Miałem Zopo C2, wariował gps(podobno wina mtk), potem spontaniczne restarty, aktualizacja softu pomogła. Byłem jednak zadowolony. Obecnie od 2 lat ZP998 - dzwięk na słuchawkach porażka(nawet z ViperFx), gps po wymianie anteny dalej słabiutki, dotyk słabo reaguje gdy telefon jest położony, słabe wsparcie, oraz niedawno na wyświetlaczu wyszły plamy chyba od kleju. Dziś wyszło, że nie mogę na nim skorzystać z Google Cardboard bo ma odwrócony żyroskop, a producent ma w dupie poprawkę softu.
Ja bym poczekał na opinie innych, naciąłem się na ZP998, byłem jednym z pierwszych.
kojot
AKTYWNY
 
Posty: 284
Dołączył(a): 22 lut 2013, o 18:48
Lokalizacja: --
Telefon:: ZP998

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez sephot » 30 wrz 2015, o 18:43

Bawię się od dwóch godzin tym telefonem i mam jeden jedyny problem który mnie strasznie irytuje.... jak sie zmienia właściwości tych przycisków multimedialnych menu w zopo ? ! no szlag mnie trafi, jestem strasznym wrogiem robienia przycisków nie fizycznych menu.
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 2793
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 09:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 118
Telefon:: LeECco

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez KarlosW » 30 wrz 2015, o 20:27

sephot napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dlatego właśnie tylko z tego powodu go nie kupiłem, tak AK i Umi Iron..
Przycisk musi być, szkoda powierzchni..


Wysłane z mojego JY-G3
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2112
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 20:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 33
Telefon:: thl w200

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez sephot » 3 paź 2015, o 17:25

Konczę właśnie opisywać MX base, za 2-3 dni góra będzie jego recenzja ;), zacząłem również bardziej bawić się speed 7, piękny telefon bardzo dobrze wykonany, te przyciski menu nawet już mi nie przeszkadzają, chociaż nadal jestem ich wrogiem ;).

Obrazek
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 2793
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 09:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 118
Telefon:: LeECco

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez sephot » 19 lis 2015, o 14:15

Recenzja jest już dostępna :
http://sephot.blogspot.com/2015/11/zopo ... alowy.html
Trochę to trwało ;)
>LeTV x600>?
http://www.sephot.pl <-Recenzje
http://newsborg.blogspot.com <-Nowości,Kupony,Promocje
Avatar użytkownika
sephot
VIP
 
Posty: 2793
Dołączył(a): 19 lip 2013, o 09:03
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 118
Telefon:: LeECco

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez zdzich39 » 26 lis 2015, o 18:42

Witam, czy ktoś ma roota do 7 plus ale nie "karl" z sierpnia, bo on widzi tylko pamięć telefonu i właściwie nie ma szans na zrobienia buckup-u. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
zdzich39
 
Posty: 99
Dołączył(a): 25 sie 2013, o 17:15
Lokalizacja: Gdynia
Telefon:: ZP998

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez waldjur » 4 gru 2015, o 21:47

Przyłączam się do prośby zdzich39 ... Speed 7 zajefajny tylko za ch nie mogę go zrootować :-(
No i chyba jeszcze nikt nie wspomniał o bajeranckim etui ,którego w Zopo do tej pory nie było - w innych pewnie tak - po zamknięciu klapki z okrągłym otworem włącza się wygaszacz - zegar i jest dostęp do najważniejszych funkcji fona ,mała rzecz ,niewiele kosztuje a cieszy ;-)
http://www.everbuying.net/product1079957.html
waldjur
 
Posty: 16
Dołączył(a): 15 sty 2014, o 18:58
Telefon:: Zopo zp980 2/32

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez waldjur » 6 gru 2015, o 01:02

Udało mi się zrootować mojego Speed 7 w sposób dosyć tradycyjny wg. tego poradnika : :arrow:
http://forum.xda-developers.com/speed-7 ... s-t3192377
tyle że firmware wgrywałem bez baterii ,no i robiłem to z Win7 ,bo w 10 nie szło . :roll:
waldjur
 
Posty: 16
Dołączył(a): 15 sty 2014, o 18:58
Telefon:: Zopo zp980 2/32

Re: Zopo Speed 7 i Speed 7 Plus

Postprzez Chomeini » 28 kwi 2016, o 18:33

W Zopo speed 7 Plus zapodałem sobie TWRP v.2.8.6.0 wykonałem backup ot tak na wszelki wypadeczek zaznaczając wszystkie opcje backupu i milutko :-) Za jakiś czas zauważyłem że zostały podmienione pamięci tzn. pamięć telefonu w miejsce pamięci SD i odwrotnie (jak to się stało - nie wiem), ale spokojny że mam uczyniony backup postanowiłem przywrócić stare ustawienia, poszło gładziutko - resecik i ...... logo startowe i TWRP bez możliwości wyjścia i tak w kółko. Musiałem wgrać od nowa firmware Flash Tool-em i wszystko wróciło do normy, dobrze że wcześniej te kwestie przerobiłem na HomTom-ie HT7, więc poszło gładko. Ale nadal zachodzę w kiepeł z tą podmianą (samoistną) pamięci, czy to kwestia TWRP czy jakaś inna przyczyna ? Jakieś pomysły ?
Chomeini
 
Posty: 38
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 21:55
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Telefon:: Zopo Speed 7 Plus

Poprzednia strona

Powrót do Zopo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama