ZOPO C2 -brak otworów głosnika

ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 3 gru 2014, o 20:12

Witam wszystkich.
Zgodnie z sugestiami innych użytkowników zamówiłem ,kupiłem i wymieniłem w polskim punkcie ekran dotykowy.
Ponieważ nie byłem obecny w domu,więc całą operację zlecali i odbierali domownicy.
W czym problem?-Otóż przysłany ekran nie ma otworów na głośnik , a ja nie pamietam jak było w oryginale.Od tej pory telefon jest bardzo cichy i nie wiem jak temu zaradzić.
Może ktos miał taki przypadek,albo ja cos nie tak widzę.Nie wyobrazam sobie wiercenia :)
Pozdrawiam
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Reklama

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez olusek » 3 gru 2014, o 20:16

Zrób zdjęcie i załącz tutaj.
Avatar użytkownika
olusek
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 maja 2010, o 15:17
Pochwały: 5
Telefon:: ASUS Zenfone 5 T00F
ROM: stock 4.3

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 3 gru 2014, o 21:02

Próbowałem,ale lepiej bedzie w swietle dziennym.Kiedy przywołuje sobie grafike tego modelu na Google,to na jednych zdjęciach widac jakby dziurki były, ale na innych i na prezentacji filmowej YOU TUBE już nie. Widocznie nie ma ich byc,ale co zrobic z tym słabym dźwiękiem .Byłem juz w menu inżynierskim i poustawiałem wszystko tak,jak na obrazkach,wykonałem restart i nie ma zmian.
Pozdrawiam
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez secretsanta » 4 gru 2014, o 00:33

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Y7TlylYd5Ac[/youtube]

według powyższego filmiku (zwróć uwagę na na 22min35sek) c2 ma tylko podcięcie na głośnik. Jeśli operacja w menu inżynierskim nie pomogła (wejdź do niego jeszcze raz i sprawdź czy zapamiętało ustawienia) to możliwe że mogłeś go źle złożyć, uszkodzić głośnik przy demontażu (jak podważałeś wyświetlacz?) lub głośnik został uszkodzony wraz z wyswietlaczem (upadek na górną część?)

Ale nie martw się, nawet jeśli jest uszkodzony to możesz go wymienić :) http://www.aliexpress.com/item/C2-origi ... 63599.html
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 4 gru 2014, o 02:54

Dzięki za odpowiedź.Tak jak pisałem wcześniej ,nie robiłem tego sam,tylko gość z punktu naprawczego telefonów.Podejde do niego jutro z białą flaga i zapytam.Pewnie powie,że to nie jego wina. Uszkodzenie ekranu nastąpiło w dolnej jego części .Miałem go w ubraniu na wysokości klatki i oparłem się o całym sobą .Pomimo,że był w etui z klapką uległ uszkodzeniu.W menu sprawdzałem.Zapamietał.
Pewnie trzeba będzie zamówić.Tylko to oczekiwanie na przesyłke jest bolesne.Może są już lepsze głosniki?
Jutro po wizycie w serwisie napisze o efektach rozmowy,bo na naprawę nie liczę.Pozdrawiam
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez secretsanta » 4 gru 2014, o 09:16

Racja, nie doczytałem dokładnie że w serwisie to robili. Trzymam kciuki za akcję z białą flagą.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 4 gru 2014, o 12:58

Witam ponownie.
Byłem w serwisie.Okazuje się ,czego nie wiedziałem,że są dwa dzwonki,w tym jeden od połączeń i ten jest umieszczony na dole w rejonie uszkodzenia wyświetlacza,a poza tym jest bardzo brudny i podobno czyszczenie jeszcze pogarsza sytuację.
Gość bez poczucia humoru,ale cokolwiek to znaczy ,wina jest po stronie uzytkownika ,czyli mojej i nie dyskutowałem ,chociaz wprost nie powiedziano mi tego.
Zamawiam wiec ten dzwonek u braci uwielbiających ryż, a potem zobaczymy.
Dopytam jeszcze.Dzwonek ,który ja potrzebuję,to ten wskazany w linku (buzzer)? Bo skoro są dwa różne,to nie chciałbym popełnic błędu i znowu czekać na przesyłkę. Mogę zamówić oba.Cena niewielka,ale prosiłbym znawców języka o podpowiedź.
Pozdrawiam i dzięki za pomoc
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez secretsanta » 4 gru 2014, o 13:15

Nie. To co masz w linku w poście powyżej to głośniczek ten który masz przy uchu podczas rozmowy. Poszukaj na aliexpress czegoś co ma w opisie "loud speaker". Bo to chyba o to chodzi. Najlepiej wpisz na ali w wyszukiwarce: zopo c2 speaker, i zopo c2 buzzer
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 4 gru 2014, o 14:07

No właśnie .Kazdy z tych głośników ma inny numer katalogowy.Ja rozmowy słysze dobrze.Problem jest z odtwarzaniem plików i dzwonkiem połaczenia.
Wklejam oba linki z Alieexpress


http://www.aliexpress.com/item/C2-origi ... 63599.html

http://www.aliexpress.com/premium/Speak ... =y&catId=0

Właśnie o buzerze ( drugi link)
mówił serwisant.Niby wszystko jasne ,ale wole dopytać. Myślę jednak,że zamówię oba
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez secretsanta » 4 gru 2014, o 14:53

Jeśli rozmowy słyszysz dobrze to nie jest Ci potrzebny ten pierwszy tzw top earpiece tylko ten drugi: loud speaker/buzzer
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez mariaszek12 » 4 gru 2014, o 16:10

Dzięki Ci dobry człowieku :)
mariaszek12
 
Posty: 6
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 17:59
Lokalizacja: opole

Re: ZOPO C2 -brak otworów głosnika

Postprzez secretsanta » 4 gru 2014, o 20:49

Nie ma problemu :mrgreen:
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama