ZOPO Bezprzewodowy Obraz

ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 22 sty 2014, o 13:16

Korzystacie z technologii miracast :?:

Ponieważ nie wszystkie telefony obsługują adaptery HDMI do odtwarzania więc w niektórych z nich są inne rozwiązania które mało rzucają się w oczy
a być może kogoś zaciekawiły ale nie wiedział z czym się to je

Zopo udostępnia nam technologie bezprzewodowego przesyłania obrazu do każdego urządzenia z wsparciem hdmi,
czyli oglądamy na telewizorze filmy z youtube czy gramy w ulubione gry.
Same przystawki miracast na Ali kosztują od 20 do 50$


Zopo Polska zaprezentowało na YT małe możliwości dużego telefonu :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=YePsEoSpV3w[/youtube]
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Reklama

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Grech » 22 sty 2014, o 13:25

Z 1 sekundowym opóźnieniem w obrazie musi się ciekawie grać :) Czy obsługę Miracast nie ma każdy Android 4.2? Tak na marginesie to ile jest tych przedstawicieli Zopo w Polsce? Chyba ze trzech naliczyłem :)
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 579
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 22:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 22 sty 2014, o 13:32

Korzystam z przystawki Freelandera i nie zauwazylem problemów z opóźnieniem przy grach :) zależy od sieci...

Co do przedstawicieli wiem ze jeden jest autoryzowany a drugi partner bodajże ściśle powiązany z recenzjami Moniki - swiatandroid.pl

Trzeci sprowadza tylko markę do Polski,nic szczegolnego
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 22 sty 2014, o 15:48

Z tym wyswietlaniem bezprzewodowym w wersji 4.2 to chyba nie każdy ma bo sprawdzilem na HTC one z andro 4.4 i nie ma w opcjach wiec telefon musi obsługiwać ta funkcje
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez eSbe » 22 sty 2014, o 15:59

Mój Zte v987 z andkiem 4.1 obsługiwał. Galaxy S 3mini bodaj też z andkiem 4.1obslugiwal. Faea f1 również z andkiem 4.1 obslugiwala.
Miałem measy a1w2 czy cos takiego. Grać się nie dało w ogóle (chodzi mi o gry z telefonu, a nie z przeglądarki). Filmy na początku trochę były opóźnione ale później wszystko leciał bez problemu. Fajna sprawa w sumie :)
eSbe
AKTYWNY
 
Posty: 466
Dołączył(a): 22 mar 2013, o 14:32
Lokalizacja: Alie
Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez kosiarz100 » 24 sty 2014, o 22:00

Hardknox z laptopa na tv też da rade ? I jak z instalacja tego Freelandera, bo na ali na screenach z aukcji wygląda to trochę skomplikowanie.
kosiarz100
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 paź 2012, o 21:29
Lokalizacja: łodź
Telefon:: newman n1

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 25 sty 2014, o 01:04

Laptop musi obsługiwać wysyłanie obrazu po wifi w technologi Intel wirelles inaczej działa tylko funkcja dlna czyli same filmy,muzyka i zdjęcia. Co do urządzeń wszystko zależy od zakłóceń w domu, mi np działał spliter do cyfry który zakłócał obraz ale po zmianie kanału miałem minimalne opóźnienia. Najlepsze urządzenia w tej chwili do miracastu to Freelander,Measy A2W i M3 miracast. Z tym ze measy lepiej kupić w wersji z wbudowanym androidem bo oprócz miracastu mamy dostęp o pełnego androida na TV dokupujac air mouse a taka wersja jest tylko kilka $ droższa
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: Odp: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez neomod » 25 sty 2014, o 10:51

Mógłbyś podać link z przykładową ofertą na tego measy z wbudowanym androidem i funkcją miracast? Interesowało by mnie coś takiego a nie mogę znaleźć nic ciekawego. Najlepiej jak by było w formie sticka USB.
neomod
 
Posty: 67
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 18:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 25 sty 2014, o 11:16

Trzeba sprawdzić specyfikacje ale znajomy ma taki i twierdził ze korzysta z androida i funkcji miracast na tym sticku, ale dla niego zwykle dlna może być miracastem wiec nie mam pewności
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Grech » 25 sty 2014, o 11:39

Wystarczy dowolny stick USB i CheapCast
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 579
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 22:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez Hardknox » 25 sty 2014, o 13:52

@Grech
Świetna sprawa! Bardzo dziękuje za informacje! Ile to się człowiek ciekawych rzeczy może dowiedzieć ;)
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 260
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 23:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: ZOPO Bezprzewodowy Obraz

Postprzez konrad9100 » 23 lut 2014, o 09:03

Wiam
Mam pytanko. Czy ktoś może polecić jakieś sprawdzone urządzenie do bezprzewodowego obrazu?
Zależy mi na grach z telefonu na telewizorze. Mam zopo 980+. Jak możecie to dajcie linki z alli
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 168
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 17:37
Telefon:: zopo
ROM: 4.2.2


Powrót do Dyskusja o telefonach ZOPO



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama