zopo 980+ kitkat

zopo 980+ kitkat

Postprzez kalejr » 16 sie 2014, o 18:04

zopo 980+ nowy rom kitkat od marsapy cz ktos instalował
kalejr
 
Posty: 94
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 11:52
Telefon:: tronsmart ts7

Reklama

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 16 sie 2014, o 18:42

To jest rom do instalacji przez cwm?
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez giedol » 16 sie 2014, o 18:58

Ja zainstalowałem go w dniu, kiedy się pokazał. Testuję. Na razie wszystko działa, bateria wytrzymuje nawet do trzech dni, jestem zadowolony.
Instalowałem domyślny launcher - piszą że np Nova ma problem z restartami, ja nie zauważyłem żadnych problemów. Polecam.
giedol
 
Posty: 145
Dołączył(a): 28 paź 2010, o 20:34
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 2

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 16 sie 2014, o 19:01

Giedol - trzeba robić wipe dalvik i cache przed instalacją tego romu?
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez giedol » 16 sie 2014, o 19:37

Ja zrobiłem
giedol
 
Posty: 145
Dołączył(a): 28 paź 2010, o 20:34
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 2

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 16 sie 2014, o 19:59

Ja też, ale okazało się, że nie trzeba, przy instalacji romu jest robione wipe z automatu. Wgralem przed chwilą.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez kalejr » 16 sie 2014, o 20:53

prosze was napiscie krok po kroku jak zainstalowac ten rom i krutką recenzje jak dzala ten rom na 980+ 1gb ram no i czy ma polski
kalejr
 
Posty: 94
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 11:52
Telefon:: tronsmart ts7

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 17 sie 2014, o 08:09

Rom ma j. polski.
Rom instalujesz z poziomu cwm, albo twrp. Jeśli nie masz w telefonie zainstalowanej której z tych aplikacji, to od tego musisz zacząć.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 18 sie 2014, o 08:23

Odnośnie spostrzeżeń z działania romu z 4.4.2 od Marsapy - zauważylem jednak szybsze schodzenie baterii jak również dłuższe jej ładowanie, aby uzyskać 100% w porównaniu z romem stockowym).
Były też dwa samoistne restarty, na razie jeszcze go używam, ale chyba wrócę do stockowego.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez giedol » 18 sie 2014, o 10:19

U mnie odwrotnie- bateria trzyma zdecydowanie dłużej. Raz mi się zrestartował. Ładuje się chyba trochę dłużej. Najważniejsze jednak jest to że wszystko działa płynnie, żadnych lagów, problemów z klawiaturą. Dla mnie to w tej chwili najlepszy ROM na nasz telefon.

Wysłane z mojego zp980 +
giedol
 
Posty: 145
Dołączył(a): 28 paź 2010, o 20:34
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 2

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez bubbek » 19 sie 2014, o 23:31

Może ktoś pomoże: nie mogę zainstalować tego ROM-u ani żadnego innego. Błąd na poziomie trybu recovery:
1. Na starcie trybu recovery mam robota z czerwonym wykrzyknikiem i napis "Brak polecenia".
2. Mam zamienione przyciski, VolUp działa jak Enter, więc muszę przewijać listę poleceń/plików tylko w dół, a zatwierdzać VolUpem zamiast Powerem.
3. Wybranie pliku i próba instalacji zaczyna się, ale nie przelatuje nawet kawałek progresu. Od razu wali po oczach "Instalation aborted".
4. Próbowałem wysłać po ADB, wysłało się, pojawił się komunikat "Restarting adbd" i później znowu "Instalation aborted".

Plik jest OK, porównałem nawet po sumie kontrolnej.
bubbek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 lip 2014, o 20:19
Telefon:: ZOPO

Re: zopo 980+ kitkat

Postprzez jurekg » 20 sie 2014, o 09:28

A jakie masz to recovery?
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 12:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Następna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama