• Reklama

Xiaomi Redmi 3

Opinie, pomoc, aktualizacje , porównania i recenzje
Xiaomi mi2, Xiaomi Red Rice, Xiaomi Redmi 1S. Xiaomi M3, Xiaomi MI4

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez beginka » 2 wrz 2016, o 00:36

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przepraszam, ale naprawdę nie znalazłam odpowiedzi na te konkretnie pytania. W tym wątku przeczytałam wszystko od czerwca, kiedy pojawił się ten telefon i generalnie na początku wszyscy radzili się wstrzymać z zakupem, bo telefon świeży. Potem ucichło. Oddzielnego wątku na s3 nie ma. Porównanie jest z wersją Redmin 3 ale PRO 32GB, a i ono jest z początku lipca kiedy telefon wciąż był jeszcze dość nowy. W sieci są głównie porównania z wersją Redmi Note 3 i to głównie testy wydajnościowe. Mnie interesują odczucia z codziennego użytkowania. No i kwestia ROM - widzę na niektórych aukcjach ten telefon z ROM Global, a na innych z ROM China. Czy na oba tak samo łatwo wgrać Miui Polska?
beginka
 
Posty: 0
Dołączył(a): 27 maja 2016, o 13:08
Telefon:: Samsung

Reklama

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez bergmen » 2 wrz 2016, o 00:56

ROM jest już zoptymalizowany - od czasu wejścia na rynek indyjski. Jest Global - z którego tak samo łatwo przejść na xiaomi.eu jak z china dev.
użytkuje się wygodnie. Nie ma zwiech, bugów, długo trzyma na baterii. Przy 2 dniach użytkowania ponad 13h SoT, przy 4-5 ponad 6 h SoT
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 624
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez recznik » 2 wrz 2016, o 01:43

Redmi 3 i Redmi 3s to przecież to samo, przy codziennym użytkowaniu wątpię byś zauważyła różnice.
ja mam 3s i polecam ze względu na baterie faktycznie trzyma ~2 dni.
z minusów moj 3s ma problem z anteną i potrafi zgubić zasięg w windzie, wczesniejszy RN2 tego nie miał.
aha i aparat w gorszym oswietleniu to dramat ...ale to chyba przypadłość wszystkich telefonów od xiaomi :(
recznik
 
Posty: 172
Dołączył(a): 21 paź 2014, o 01:17
Pochwały: 7
Telefon:: lumia 920

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez bergmen » 2 wrz 2016, o 09:48

redmi 3s ma już wersję międzynarodową z lte800.
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 624
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez motiv » 2 wrz 2016, o 11:28

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A kiedys 3s nie mial? Mial wiec jak juz? Co z tego ze ma jak z zasiegiem na tym tel roznie, roznicy w uzytkowaniu na codzien nie zauwazy do wersji redmi 3 jesli chodzi o lte800.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez tpawel » 2 wrz 2016, o 11:54

No jasne że nie mial. Do tej pory większość sprzedawanych 3s nie ma lte800. Motiv wyjedź na wieś. Zobaczysz różnice. Różnica w komforcie używania lte800 vs HSPA900 jest ogromna,nawet w telefonie
tpawel
VIP
 
Posty: 2637
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez bergmen » 2 wrz 2016, o 12:00

3s dopiero zaczął się pojawiać z obsługą 800Mhz, więc "kiedyś nie miał"
możesz po Polsku oddać swoje myśli? :)
co jest "różnie z zasięgiem na tym telefonie"?
jeden zauważy różnicę bo nie będzie miał w ogole LTE bez 80Mhz inny nie korzysta z LTE. Jeden robi foty telefonem inny nie... Idąc dalej Twoim tropem to na codzień nie ma różnicy między Nokią 3310 a MI5...i to dzwoni i to...
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 624
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez motiv » 2 wrz 2016, o 12:15

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Odkad wyszedl 3s mial obsluge 800lte
Myslisz z telefonem redmi 3 i redmi 3 pro.
A redmi3s/3x to calkien inny telefon mimo ze nazwa podobna od redmi3/3pro
Nawet romy masz inne i inny andek.
Wyszedl najpierw Redmi3/3pro i on dalej ma andka 5.1 i nie ma 800lte
A niedawno wyszedl 3s/3x ktory ma obsluge lte800 i jest na andku 6.0 od samego poczatku.
Nie myl tel. Akurat zakupilem kumplowi 3s jak tylko pojawil sie w sprzedazy i od poczatku mial 800lte.
Mowiac o redmi 3 i redmi 3s ze to ten sam tel to tak jakbys mowil ze mi4 i mi4c i mi4i to te same telefony :-)



Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez bergmen » 2 wrz 2016, o 12:22

@motiv
wiem jakie telefony wypuszcza xiaomi i czym się one różnią i co oferują. Tak się składa że mam 3S. i LTE800 to on nie ma :) zresztą sobie sprawdź w specyfikacji gdziekolwiek gdzie nie ma "wersji międzynarodowej"
nie gadaj głupot jak nie masz nic do wniesienia do tematu
Ostatnio edytowano 2 wrz 2016, o 12:26 przez bergmen, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 624
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez motiv » 2 wrz 2016, o 12:25

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jakim cudem 3s kumpla ma podany band odpowiadajacy lte800? Kupowany zaraz jak siebpojawil w sprzedazy.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8
Telefon:: nokia

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez bergmen » 2 wrz 2016, o 12:30

a jak sprawdziłeś że ma 800MHz?
mi też się wydawało że mam bo w "krzakach" miałem lte. ale doszukałem się że jest tam współdzielony nadajnik innych częstotliwości :)
SoC obsługuje ten band - niezależnie od wersji 3S.Ale producent aby go uaktywnić musi kupę kasy zapłacić. Nie opłacalne to było ze względu na dotychczasowe rynki zbytu. Teraz sytuacja się zmieniła i 3S rozszerza zasięg terytorialny.
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 624
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 28
Telefon:: mi5S 4/128
ROM: gLOBAL DEV

Re: Xiaomi Redmi 3

Postprzez tpawel » 2 wrz 2016, o 13:08

@motiv Daj jakieś potwierdzenie że KAZDY 3s,nawet te najstarsze mają lte800 a Cię ozłocę:)
@bergmen jedz gdzies sprawdź na wieś:)
tpawel
VIP
 
Posty: 2637
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 83
Telefon:: redmi/cool1
ROM: miui9/leree3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Xiaomi



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron