• Reklama

X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez Domonok » 8 paź 2013, o 21:58

Jestem nowym użytkownikiem tej wspaniałej maszyny. Generalnie wszystko działa, ale....
Telefon ma 2 kieszenie na SIM - standard i mini. Po włożeniu SIM (T-Mobile) do gniazda mini - wszystko działa. Niestety w przypadku SIM (en sam SIM) w kieszeni o standardowych wymiarach nie działa transmisja danych. Reszta (voice, SMS) działa. Ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?
Domonok
Domonok
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 paź 2013, o 21:51
Telefon:: Samsung S2

Reklama

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez zriel » 8 paź 2013, o 23:32

O tym pisza i producenci i znalexc mozna te informacje w necie -wszystkie dal sim od mediatek pracuja trybie dual standby(choc moga i w active) z powodu tego ze modem jest 1 to slot na mini sim obsluguje 2g i 3g(najlepiej zostawic go na 3g) a standard tylko w 2g. Inaczej nie bedzie i wszystko jest ok.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 14:37
Pochwały: 31

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez LukC » 9 paź 2013, o 09:03

W 'standardowym SIM' X7 3G jak najbardziej działa, sprawdź jak masz ustawienia transmisji zrobione w androidzie ;-)
Obrazek
TELEFON - Xiaomi mi5 ceramic pro
Avatar użytkownika
LukC
AKTYWNY
 
Posty: 714
Dołączył(a): 22 lis 2011, o 11:51
Lokalizacja: Underworld
Pochwały: 10
Telefon:: Mi5 Pro
ROM: MIUI 8

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez zriel » 9 paź 2013, o 13:27

LukC napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak by nie kombinował to mediatek i 3g będzie mu działać tylko na jednym slocie.To proste : masz wybór czy karta może działać w trybie 2g/3g a druga tylko w trybie 3G,to są ograniczenia modemu - co innego gdyby telefon miał drugi modem. Nawet jeśli odpali w standardowym slocie 3g to i tak wtedy karta w slocie mini sim będzie musiała działać w trybie 2g. Koniec,kropka - to ograniczenia techniczne i nie da się ich przeskoczyć.
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 14:37
Pochwały: 31

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez Domonok » 11 paź 2013, o 09:57

To wszystko wiem. Ale nie jestem w stanie połączyć się z "danymi" przy 1 karcie SIM włożonej do dużego slotu (brak drugiej karty SIM, transmisja w Androidzie ustawiona na odpowiedni SIM). Wnioskuję, że modem jest podłączony do 1 - małego slotu. Może ktoś sprawdzić jak w waszych słuchawkach?
Dominik
Domonok
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 paź 2013, o 21:51
Telefon:: Samsung S2

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez spink90 » 11 paź 2013, o 23:21

Miałem to samo z kartą 2 kartami sim od T-Mobile po wsadzeniu playa od razu problem znikł. Wniosek ? T-Mobile puszcza głównie po 900. Spróbuj załadować kartę z playa inwestycja 5zł w celach sprawdzenia.
Avatar użytkownika
spink90
 
Posty: 106
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 01:26
Lokalizacja: Radymno

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez zriel » 12 paź 2013, o 18:45

Domonok napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Najprawdopodobniej tak jest - zajrzyj do instrukcji, tam masz opisane który slot na sim jest tylko 2g a który 2g+3g
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 650
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 14:37
Pochwały: 31

Re: X7 ,kieszeń SIM a transmisja danych

Postprzez donaspl » 14 paź 2013, o 09:52

Nie piszcie mu że jeden jest na 3g a drugi tylko na 2g bo tak nie jest. W ustawieniach ustawiasz która ma działać w 3G a która w 2G. Może to być i mała i duża karta.
Ja testowałem na Orange i Plusie i obie działały w 3G bez problemu.
donaspl
AKTYWNY
 
Posty: 270
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 13:52
Lokalizacja: Poznan
Pochwały: 6


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama