Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Vernee Thor, Apollo . Pytania, problemy, opinie i nowości

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez szymi » 17 sty 2017, o 15:10

nie wiem co się budzisz z tym ładowaniem bo tak było od początku, wystarczy wpisać ampere w wyszukiwarkę w tym temacie i masz posty w tym mój z czerwca gdzie masz napisane
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 773
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 21:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Reklama

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez Azael » 17 sty 2017, o 15:20

Telefon mam pół roku i wcześniej tak nie było.

No i maksymalne naładowanie telefonu to 88%. Padła bateria?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 21:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez szymi » 17 sty 2017, o 15:35

szymi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

...
pomijam to że i procenty i apka nie pokazuje dokładnych wartości
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 773
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 21:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez Azael » 17 sty 2017, o 15:36

Dlaczego bateria ładuje się tylko do 88%? Można coś zrobić, sprawdzic?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 21:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez dawidj323 » 17 sty 2017, o 21:56

Witam
Mam kilka problemow z moim thorem. Ostatnio zmienialem ekran bo poprzedni zostal komletnie zbity. Po wymianie wszystko bylo ok oprocz tego ze nie dzialal czytnik. No i wszystko byloby ok gdybym nic nie ruszal ale skoro jest czytnik to wypadaloby zeby dzialal. Reset do fabrycznych nie podzialal, chcialem wejsc do recovery ale pisalo: blad polecenia. Wiec sprobowalem wgrac rom od nowa. Pierwsze odpalenie i ekran nie dziala. Dowiedzialem sie ze nowy ekran jest z innej parti niz poprzedni i tylko dziala po aktualizacji ota a to bylo niewykonalne.Z tym problemem sobie poradzilem poprzez zamiane pliku lk.bin z najnowszej aktualizacji do stockowego romu. Po wgraniu nie dzialal aparat i zasieg wiec trzeba bylo poradzic sobie inaczej. Aktualizacja ota nie dzialala bo kompletnie nie mozna bylo wejsc do recovery. Wlaczylem debugowanie, uzyskalem dostep do ekranu na komputerze przez Vysor i nastepnie przywrocilem stary plik lk.bin i wgralem aktualizacje ota. Teraz aparat dziala ale z zasiegiem dalej sa problemy. Nie moge dzwonic, odbierac polaczen a samego zasiegu albo nie ma albo jest slaby. Ma ktos jakis patent na ta dolegliwosc? Z gory sorki za brak polskich znakow.
dawidj323
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 sty 2016, o 15:05
Telefon:: kupuję dopiero

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez Azael » 21 sty 2017, o 20:51

No i doszlo długie odblokowanie telefonu, kilka sekund po naciśnięciu czy przyłożeniu palca.


Czy jeżeli wejdę w recovery i zrobię wipe data/factory reset to nie wywali mi Romu i normalnie uruchomi się telefon?
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 21:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez MichałTJE » 25 sty 2017, o 09:44

Cześć
http://allegro.pl/vernee-thor-bateria-2 ... 61603.html
jak sądzicie czy jest szansa wymienić baterię ? w sumie jest bezobsługowa bateria niewymienna ale...
mam jeszcze prośbę czy spotkał któś klapke tylną do thora ?
wyłamał sie jeden ząbek i odstaje dośc mocno....
przeszukałem chiny i aledrogoo i nie ma
MichałTJE
 
Posty: 14
Dołączył(a): 11 mar 2015, o 10:53
Telefon:: Samsung Galaxy I9000

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez control » 25 sty 2017, o 09:50

MichałTJE napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Klapka: http://s.aliexpress.com/fUrAn26b
Bateria: http://s.aliexpress.com/e2uMfAji
Jak masz podstawowe zdolności manualne i chęci oraz narzędzia to dasz sobie bez problemu radę z wymianą baterii.

To ci się przyda przy wymianie: https://youtu.be/p8O1OffXYog

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 12:46
Telefon:: samsung

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez Azael » 25 sty 2017, o 11:19

Po full reset w recovery problemy minęły

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 21:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez control » 25 sty 2017, o 11:22

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mówisz o problemach z ładowaniem do 88%? Może @MichałTJE nie musisz wymieniać baterii?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
control
 
Posty: 161
Dołączył(a): 30 cze 2015, o 12:46
Telefon:: samsung

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez MichałTJE » 25 sty 2017, o 13:48

zrobiłem ustawienia fabryczne,... miesiac temu... problem zniknał na kilka dni... od pewnego czasu już nbyło dramatycznie jak dzwonił ktoś to thor sie wyłaczał sam i było go trudno uruchomić ... pomimo ze miał np 40%....
dziś zrobiłem ponownie ustawienia fabryczne... zoabczymy...
pierwsza oznaka jest taka ze naładował do 100% dośc szybko...
dam znać...
P.S. jakby ktoś miał w zanadrzu klapkę tylną do thora (kolor nie ma znaczenia) to chętnie zakupię :)))
MB
MichałTJE
 
Posty: 14
Dołączył(a): 11 mar 2015, o 10:53
Telefon:: Samsung Galaxy I9000

Re: Vernee Thor z androidem 6 i 3GB RAM za 120 dolarów

Postprzez Azael » 25 sty 2017, o 19:07

Robiłeś w recovery czy w ustawieniach telefonu? Mi przywrócenie ustawień nie pomogło. Dopiero full wipe itd pomogło i telefon jak nowy

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 493
Dołączył(a): 22 maja 2015, o 21:53
Pochwały: 4
Telefon:: Sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Vernee



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama