Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Vernee Thor, Apollo . Pytania, problemy, opinie i nowości

Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez zubrstw » 12 gru 2016, o 20:02

Witam, mam problem z vernee thor w telefonie uszkodził się LCD, zakupiłem nowy oryginalny ale jak się okazało aby działał musi być najnowsze oprogramowanie w telefonie. Skąd ściągnąć soft i jak wgrać go do tel ?
ściągnołem rom z: http://www.gizrom.com/aosp-android-7-0- ... rnee-thor/

wgrałem na kartę SD i podczas rozpakowywania wyświetla się błąd Error: Invalid OTA package, missing scatter. Jak to naprawić ?
zubrstw
 
Posty: 27
Dołączył(a): 29 sie 2015, o 09:46
Pochwały: 2
Telefon:: doogee DG800
ROM: 1

Reklama

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez Gravis » 12 gru 2016, o 20:54

Dlaczego chcesz wgrywać koniecznie tego nugata? Wgraj coś z oficjalnego wsparcia: http://www.vernee.cc/downloads-thor.html
Nie działa dotyk? Podepnij mysz ;)

Jeszcze zostaje ściągnięcie ROM pod FlashTool (uwaga nie wiem czy to ostatnia wersja)
http://bbs.vernee.cc/forum.php?mod=viewthread&tid=300
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2453
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 09:32
Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez zubrstw » 12 gru 2016, o 22:58

Ponieważ chińczyk od które kupiłem LCD twierdzi iż dotyk nie działa bo jest stary android....
zubrstw
 
Posty: 27
Dołączył(a): 29 sie 2015, o 09:46
Pochwały: 2
Telefon:: doogee DG800
ROM: 1

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez tpawel » 13 gru 2016, o 01:45

Hahahaha

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 3749
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez tomikitwo » 13 gru 2016, o 02:48

Kiedyś dawno temu jak byłem w gimbazie to babka od informy stwierdziła, że myszka przy moim stanowisku nie działa, bo nie leży na podkładce. :PPP
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 16:38
Pochwały: 29
Telefon:: 3310

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez zubrstw » 13 gru 2016, o 21:27

Tylko że w tym przypadku ROM ma znaczenie, więc może ktoś pomoże kto zna się na rzeczy i wie o co chodzi ?
zubrstw
 
Posty: 27
Dołączył(a): 29 sie 2015, o 09:46
Pochwały: 2
Telefon:: doogee DG800
ROM: 1

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez szymi » 13 gru 2016, o 21:31

nie ma innego oficjalnego softu niż android 6
Ostatnio edytowano 13 gru 2016, o 22:37 przez szymi, łącznie edytowano 1 raz
szymi
AKTYWNY
 
Posty: 773
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 21:13
Pochwały: 69
Telefon:: Vernee Thor

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez tpawel » 13 gru 2016, o 22:35

zubrstw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Głupot Ci naopowiadał a Ty łykasz jak pelikan. Sorry normalnie bym zatrzymał takie uwagi dla siebie,ale weź no się zastanow chłopie trochę.
Majfriend żeby kasy Ci nie oddać gotów nawet napisać że nie ta faza ksiezyca. Spór już zalozyles?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 3749
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Vernee thor - jak wgrać nowy soft

Postprzez zubrstw » 15 kwi 2017, o 15:49

Spór złożyłem kasę oddali zakupiłem kolejny LCD przyszedł, założyłem i znowu to samo, świeci na zielono.... Czy miałem takiego pecha że nie działają oba ? Czy to faktycznie coś z softem ? Pożyczyłem LCD od kolegi który zakupił vernne tydzień po mnie i po przełożeniu działał bez problemu. Zamówiłem od majfrenda który miał 100% pozytywów i dostałem LCD który nie działa... pech ?
zubrstw
 
Posty: 27
Dołączył(a): 29 sie 2015, o 09:46
Pochwały: 2
Telefon:: doogee DG800
ROM: 1


Powrót do Vernee



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama