UMI X2

Dyskusja o telefonach UMI, opinie, jakość, jaki kupić.

Re: UMI X2

Postprzez newgargamel » 10 paź 2013, o 16:37

ks_93 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No raczej nie, tylko WCDMA 850 jak wiekszosc Mediatekow
newgargamel
 
Posty: 20
Dołączył(a): 28 sie 2013, o 15:03

Reklama

Re: UMI X2

Postprzez tancredi » 10 paź 2013, o 22:21

Pobawiłem się trochę. Spróbowałem kilkanaście różnych romów, ale niestety nie udało mi się uruchomić Aero2.
Próbowłem również podmienić firmware modemu o czym była już mowa w tym wątku, ale to również nie przyniosło pozytywnych rezultatów.
Jako ciekawostkę mogę podać fakt, że sprawdziłem sobie różne romy pod kątem Antutu i wyniki oscylują od 10000 - 15000. Najwyższy jaki osiągnąłem był na oryginalnym romie http://www.needrom.com/wp-content/uploa ... update.zip. Ale nie testowałem Antutu na wszystkich. Priorytetem było jednak Aero.

Nie wiem czy faktycznie ten telefon nie obsługuje tej częstotliwości po prostu.
Skąd jednak taki opis na pudełku i wykrywanie przez oprogramowanie MTK?

Mimo wszystko będę próbował dalej, choć instalowanie romu za romem nie jest rozwiązaniem, kiedy bazują one i tak na jednym i tym samym romie od producenta.
Ciekawy jest wątek dotyczący podmiany firmware'u modemu pod kątem właśnie WCDMA 900 toczony aktualnie na jednym z hiszpańsko języcznych forów. Może tam chłopaki coś wymyślą.
Na razie jednak nie ma rozwiązania.
tancredi
 
Posty: 14
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 10:43
Lokalizacja: Polska

Re: UMI X2

Postprzez ks_93 » 12 paź 2013, o 00:10

newgargamel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No raczej nie, tylko WCDMA 850 jak wiekszosc Mediatekow

no to kuźwa czemu w specyfikacjach piszą WCDMA 900. kutafony jedne głupie... -.- wkurwiłem się teraz.
ks_93
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 14:55
Lokalizacja: Paleśnica

Re: UMI X2

Postprzez ks_93 » 12 paź 2013, o 00:14

tancredi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No ale właśnie, przecież kartę wykrywa jak cudo tylko sie zalogować do sieci nie chce nie wiedzieć czemu. A nawet w MobileUncle Tools jak byk stoi WCDMA 90. A i tak nie działa -.- Coś czuję, że się wkurzę i sprzedam go i kupię coś pewnego.
Np to: http://smartandroid.pl/smartfon-7/lenovok900.html
Albo coś innego podobnego.
ks_93
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 14:55
Lokalizacja: Paleśnica

Re: UMI X2

Postprzez Franzelot » 9 gru 2013, o 21:20

Też mam problem z uruchomieniem Aero 2 na Umi X2 turbo, a mobileuncle tools pokazuje WCDMA-GSM-900 :( Ma ktoś ten model i uruchomił aero2 na nim??
Franzelot
 
Posty: 10
Dołączył(a): 4 paź 2013, o 10:16
Telefon:: X10

Re: UMI X2

Postprzez marx » 11 lut 2014, o 19:37

O romach, sposobach wgrywania , rootowania, polecanych ROMach, aplikacjach i problemach technicznych rozmawiać w nowych wątkach odpowiednio zatytułowanych( Nazwa telefonu i model, dziedzina lub problem) w odpowiednim podforum które każdy telefon posiada
działy dla poszczególnych marek mają nazwy:
Dyskusja ogólna
ROM'y i modyfikacje
Problemy techniczne

Nie pisać o wszystkim w jednym temacie bo robi sie długi, nieczytelny i trudno odnaleźć poszukiwane informacje w temacie który ma kilkadziesiąt stron.
Dzięki takiemu uporządkowaniu szybciej znajdziesz odpowiedz na nurtujący cię problem bez konieczności czytanie o sprawach które cię nie interesują!

Nie stosowanie się będzie nagradzane upomnieniami!
Jak ktoś czuje się na siłach aby uporządkować dział dla jakiejś marki telefonu, poprzenosić tematy w odpowiednie działy i podzielić już istniejące długie tematy , ma o tej marce trochę wiedzy to zapraszam do współpracy, pisać na PW
marx
Administrator
 
Posty: 10593
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 265
Telefon:: Dual sim

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron