UMI X2

Dyskusja o telefonach UMI, opinie, jakość, jaki kupić.

Postprzez Sid » 29 cze 2013, o 22:49

tancredi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Spokojnie tancredi to tylko choroba wieku dziecięcego. Z tego co wiem dość często w chińczykach zdarzają się problemy z telefonami pochodzącymi z 1-szej partii produkcyjnej, jednak stosunkowo szybko je skutecznie poprawiają.
Sid
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 20 cze 2013, o 03:51
Pochwały: 8
Telefon:: PPTV King 7

Reklama

Postprzez wilk77 » 8 lip 2013, o 12:04

Witam wszystkich użytkowników chińskich fonów, a zwłaszcza UMI i Jiayu (to mój pierwszy post). A wracając do tematu miałem podobny problem z GPS jak Lech. Pisałem do niego na PW i pomógł mi sugerując m.in. instalacje nowego ROMu[hide] http://www.needrom.com/mobile/umi-x2-st ... -official/[/hide]. Z nowym ROMem GPS ożył, w GPS TEST łapie fixa dużo szybciej niż poprzednio i używa więcej satelitów. Niebawem przetestuję UMI używając nawigacji i to będzie odpowiedź czy problem niedziałającego GPSa został wyeliminowany całkowicie.
Ostatnio edytowano 8 lip 2013, o 21:35 przez wilk77, łącznie edytowano 1 raz
wilk77
 
Posty: 1
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 08:25
Lokalizacja: Kraków

Postprzez Sid » 19 lip 2013, o 00:07

Znalazłem przypadkiem ciekawy sklep z UMI X2. Sprzedawca w opisie podaje że ma na sprzedaż X2 z obsługą 850/2100Mhz oraz opcjonalnie również 900/2100. Pisze on o tym również w odpowiedzi na czyiś komentarz na samym dole strony. Czyżby istniały różne wersje (względem obsługi 3G) UMI x2 ?

[ Dodano: 2013-07-22, 12:43 ]
Oto link do tego sklepu jakby ktoś chciał:

http://www.spemall.com/UMI-X2-Smart-Pho ... 32G_g.html
Sid
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): 20 cze 2013, o 03:51
Pochwały: 8
Telefon:: PPTV King 7

Re: UMI X2

Postprzez Flita » 13 wrz 2013, o 16:49

Witam
Koledzy mam problem i pewnie okaże się dla was śmieszny ,ale biegam po menu w te i we wte i nie wiem co jest nie tak. Odpaliłem UMI X2 Turbo zalogowałem się na moje konto Googla i wsio się pościągało ( kontakty itp) ,ale mam Sync OFF i nie wiem jak włączyć aby automatycznie się synchronizowało wsio. Przesiadłem się z Samsunga Galaxy S następnie miałem Jiayu G2 i tam wsio było jakoś z automatu można było włączyć sync lub wyłączyć dla danego konta bezproblemowo a tu zonk.

EDIT: sry za duże foto ,ale nie wiem jak mniejsze wstawić
Załączniki
2013-09-13 16.20.24.jpg
2013-09-13 16.20.24.jpg (124.09 KiB) Przeglądane 990 razy
Flita
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 15:03

Re: UMI X2

Postprzez Flita » 16 wrz 2013, o 09:20

Hej all
Powyższy tematy :)
Mam kolejne pytanie odnośnie 2 kart SIM.
Jak ustawić aby :
- rożne dźwięki telefonu do każdej z kart,
- druga karta była aktywna w określonych godzinach
Flita
 
Posty: 15
Dołączył(a): 13 wrz 2013, o 15:03

Re:

Postprzez budares » 18 wrz 2013, o 12:37

white.oo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Żonka ma orginał Samsunga S3 mini. Po 2 tygodniach noszenia w torebce w etui stała się posiadaczką pękniętej gorilli. Nawet nie wie kiedy.
Tak więc, na wypadek/przypadek nic nie poradzisz i wydaje mi się, że taka sytuacja z tym x2 nie jest obciążająca dla tego modelu.
budares
 
Posty: 7
Dołączył(a): 10 wrz 2013, o 14:45
Pochwały: 1

Re: UMI X2

Postprzez ks_93 » 29 wrz 2013, o 01:58

Witam. Ja również zakupiłem UMI X2 i od samego początku miałem z nim problemy ;D jednak łatwe do rozwiązania nawet samemu - mniejsza o to.
Problem, z którym nie potrafię sobie sam poradzić pojawił się, gdy zacząłem się bawić z wgrywaniem różnych systemów do mojego nieszczęsiwego UMI.
Mianowicie, wgrywałem sobie różne systemy, wszystko było fajnie. W pewnym momencie wszedłem sobie do CWM i zacząłem sobie patrzyć po kolei jakie tam są opcje i co da się zrobić. W końcu znalazłem coś takiego jak bootloader mode. No i wcisnąłem... i od tego się zaczęły wszystkie moje problemy. Coś gdzieś tam wcześniej mi się o oczy obiło, chyba w MobileUncle Tools, że UMI X2 nie ma bootloader mode'a czy coś takiego. Ale w CWM oczywiście zachciało mi się wcisnąć. Od tamtej pory gdy włączałem tel, wyświetlało się tylko bootlogo i na tym koniec. Przez chwilę nie wiedziałem co robić, bo do CWM wchodziłem wcześniej tylko przez MobileUncle Tools, albo jakiegoś rebooter'a. Poszukałem po necie jak dostać się do CWM i znalazłem Vol up + i power, ale u mnie to jakoś nie chciało za chiny ludowe działać. Pokombinowałem trochę z innymi kombinacjami wciśniętych klawiszy ale dalej nic. W końcu udało mi się dostać do CWM przy pomocy wpięcia kabla USB od komputera i trzymaniu wciśniętego Vol up, no i dalej już bezproblemowo poradziłem sobie z wgraniem softu. Ucieszony byłem jak dziecko, że sobie tel naprawiłem, ale po chwili okazało się, że nie działa mi wifi i bluetooth. Pomyślałem, że w Engineer Mode w MobileUncle Tools coś poprzestawiałem, bo patrzyłem sobie co tam jest, ale raczej starałem się nic nie zmieniać jak nie wiedziałem o co kaman. Także teraz dochodzę do wniosku, że to nie jest wina tego Engineer Mode. Poinstalowałem kilka różnych softów, ale problem nie ustąpił.
W końcu zacząłem coś patrzyć po jakichś logach z Engineer Mode'a i z tego co udało mi się tam wyczytać, to w ogóle sterownik do wifi sie nie ładuje. W ogóle adresu mac w ustawieniach nie ma (unavalailable). Nie włączanie się wifi i bt polega na tym, że wciskam klawisz od włączenia i niby przez chwilkę udaje, że się włącza, ale po chwili wraca sobie na pozycję off.
Potem gdzieś na necie poczytałem, że mam chipset mt6628 od komunikacji. On ma w sobie wifi, bt, gps i radio. No to pomyślałem że sprawdzę czy to działa no i oczywiście nie działa. No to wniosek mi się nasunął taki, że pewnie ten chipset sfajczyłem jakimś sposobem. Ale czy w ogóle można urządzenie hardware'owe uszkodzić poprzez wgrywanie softów czy inne takie zabawy? Co o tym myślicie? Jak się nie uda tego jakoś zrobić to pewnie będę musiał odesłać go do naprawy (i tu będą z mojej strony następne pytania, ale to potem), albo ewentualnie kupić ten chipset i próbować samemu wymienić, ale podejrzewam, że byle kto tego zrobić nie potrafi :)
Co myślicie o całej tej sytuacji? Faktycznie się chipset sfajczył?
///
Napisałem tutaj, bo widzę takie gorące dyskusje o Aero2, więc może jest to dobry wątek do rozwiązywania innych problemów. Apropo Aero, zamówiłem już sobie kartę, w piątek mi wysłali, to na dniach powinna mi karta dojść (pewnie w poniedizałek) to zacznę testy, mam nadzieję, że będzie mi to działać, ale czytając to co pisaliście obawiam się, ze może być ciężko.
ks_93
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 14:55
Lokalizacja: Paleśnica

Re: UMI X2

Postprzez ks_93 » 30 wrz 2013, o 16:40

Dotarła mi dziś karta aero2, ale nie udało mi się jej uruchomić ani na Umi X2, ani na Samsungu Galaxy S2. Może to dlatego, że jestem na wsii nie ma zasięgu WCDMA. Sam nie wiem, co myślicie? A odnośnie chipsetu od komunikacji napisałem do sklepu na aliexpress i koleś mi odpisuje, że potrzebny mi soft. Ma napisać do fabryki, ale na razie mają tam jakieś wakacje czy coś. Za tydzień ma się odezwać.
ks_93
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 14:55
Lokalizacja: Paleśnica

Re: UMI X2

Postprzez zriel » 6 paź 2013, o 12:23

Dla wszystkich posiadaczy UMI - zobaczcie jak wyglądają testy waszego telefonu http://www.youtube.com/watch?v=Wv3FFbnVt8c&hd=1
zriel
AKTYWNY
 
Posty: 609
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 13:37
Pochwały: 31

Re: UMI X2

Postprzez tancredi » 8 paź 2013, o 17:27

Witam ponownie
Po prawie 3 miesiącach po nieudanej naprawie wrócił do mnie nowy Umi X2, tym razem w wersji turbo. Tak na szybko mogę powiedzieć, że Aero2 na fabrycznym romie z lipca również nie działa.
Czekam na ewentualne nowe sugestie. Tak jak dawniej jestem skory do testowania.
tancredi
 
Posty: 14
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 10:43
Lokalizacja: Polska

Re: UMI X2

Postprzez kolbeg » 8 paź 2013, o 19:52

Witam,
też jestem posiadaczem Umi X2 i niestety mam problem z uruchomieniem karty Aero2.
W ogóle nie chce mi się zalogować do sieci. Jakby ktoś miał jakiś pomysł/soft, to chętnie przetestuję.
Kartę mi wykrywa poprawnie, ale na tym niestety się kończy.

Radiowo raczej jest ok, bo na karcie Plusa prawie na pewno logował mi się do UMTS900.

Jak kartę Aero2 przełożyłem do Samsunga S2 i dodałem APN=darmowy, to pięknie śmiga.

HELP, HELP, HELP !!!
kolbeg
 
Posty: 1
Dołączył(a): 8 paź 2013, o 19:26
Telefon:: UMI XII

Re: UMI X2

Postprzez ks_93 » 10 paź 2013, o 08:36

No mi też Areo2 na Umi działać nie chce. Chyba wszystkie możliwe kombinacje zrobiłem i za nic nie chce się zalogowac do sieci, ani na WCDMA ani tym bardziej na zwykłe GSM. Kartę wykrywa, niby wszystko ok i fajnie, ale nie zaloguje się. Na Galaxy S2 w mieście Aero mi śmiga przepięknie. To pewnie jakiś błąd oprogramowania, bo WCDMA 900 przecież UMI ma.
ks_93
 
Posty: 7
Dołączył(a): 30 mar 2013, o 14:55
Lokalizacja: Paleśnica

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama