Umi Iron/Pro- Aparat

Dyskusja o telefonach UMI, opinie, jakość, jaki kupić.

Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez Krina » 28 gru 2015, o 20:46

Witam wszystkich.
Czy ktoś z szanownych posiadaczy ww. Telefonow, może się wypowiedzieć na temat jakości zdjęć?
Straszne ziarno tu widze. Śmiem wątpić, że jest to 13mpix, a tymbardziej od sony... Jak wasze doświadczenia i ocena jakośći?
Krina
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 20:17
Telefon:: umi iron
ROM: 1.8

Reklama

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez JDStar » 29 gru 2015, o 00:19

Jeśli pytasz o Iron'a (nie Iron Pro - chociaż aparat ten sam chyba w nim jest) to posiadam i używam, zdjęcia jak na moje potrzeby robi świetne.
Przykład na zewnątrz: https://drive.google.com/file/d/0B4bVb0 ... sp=sharing
i w hali przy średnim oświetleniu https://drive.google.com/file/d/0B4bVb0 ... sp=sharing
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
AKTYWNY
 
Posty: 211
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 15:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 20
Telefon:: Leeco Le Pro3 x722

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez wacie72 » 29 gru 2015, o 10:24

I ja mam Irona, fotki w dzien w naturalnym świetle sa bardzo ładne, niestety w pomieszczeniu przy slabym świetle widać ziarno. Ale jak doświetlisz scene dodatkowym światłem to fotki wychodzą lepiej niż poprawnie.
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 856
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez Krina » 29 gru 2015, o 14:06

Oto zdjęcie z mojego Irona: https://drive.google.com/file/d/0B3wrK0BttZtBSnNDbnVsV3NGZVE/view?usp=docslist_api. Zdjęcia kolegi są o wiele lepsze. Nie wiem co jest grane.
Soft 1.8, na 1.5 bylo to samo.
Dla porównania Galaxy s3: https://drive.google.com/file/d/0B3wrK0BttZtBcDZBcUt4R3ZGZWs/view?usp=docslist_api
Krina
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 20:17
Telefon:: umi iron
ROM: 1.8

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez JDStar » 29 gru 2015, o 16:45

Faktycznie, Twój o wiele gorzej robi - dzisiaj cyknięte:
https://drive.google.com/file/d/0B4bVb0 ... sp=sharing

Sporo czytałem właśnie o wadach aparatów na forum Umi, ale nie wgłębiałem sie w temat bo u mnie jest OK.
Tu masz forum Umi: http://community.umidigi.com/forum.php? ... &typeid=30
Odceglanie/ożywianie telefonów. Polonizacja chińskich telefonów / ROM'ów.
Avatar użytkownika
JDStar
AKTYWNY
 
Posty: 211
Dołączył(a): 3 gru 2012, o 15:43
Lokalizacja: Tomaszów Lub.
Pochwały: 20
Telefon:: Leeco Le Pro3 x722

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez wacie72 » 29 gru 2015, o 17:27

Krina , zobacz czy w opcjach aparatu nie masz ustawionego "zapobieganie poruszeniu obrazu" , to znacznie zmniejsza rozdzielczość.
Może ustaw wszystkie opcje w aparacie na auto i zobacz czy jest różnica.
Oczywiście nie masz foli na obiektywie aparatu ? ;)
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 856
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez Krina » 29 gru 2015, o 19:18

Oczywiście, że nie mam folii. To zdj było robione w automacie bez tej funkcji. Wydaje mi sie, że to problem z autofocusem. Gdy ustawie AF na nieskończoność zdj są o wiele lepsze, ostrzejsze i już całkiem znośne, ale i tak są gorsze od tego co pokazuje kolega. Różnice w ostrości widać nawet na podglądzie. Forum przejrzałem i faktycznie, to nie jest odosobniony przypadek. I Także wszyscy sie zastanawiają co to za sensor UMI wpakowało do środka. No nic... akurat trafilem na taki egzemplarz.
Krina
 
Posty: 4
Dołączył(a): 28 gru 2015, o 20:17
Telefon:: umi iron
ROM: 1.8

Re: Umi Iron/Pro- Aparat

Postprzez bedomir » 17 sty 2016, o 10:33

skoro nie masz folii to moze przytrafiloo ci sie kolego to co mnie kiedys przy htc, poprostu przy skladaniiu chinczyk nie mial rekawiczek i szkielko od srodka pobrudzil czyms przezroczystym, po wyjeciu i wyczyszczeniu fotki okazaly sie super.
tu porownanie przed i po:
Obrazek
Obrazek
jednoczesnie chcialbym podziekowac za zaproponowanie zmiany w ustawieniach o antywstrzasie bo posiadam umi rome i foty wychodzily fatalne zobacze jak po zmianie ustawien.
bedomir
 
Posty: 42
Dołączył(a): 7 gru 2015, o 13:38
Pochwały: 1
Telefon:: htc


Powrót do Dyskusja o telefonach UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama