UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Dyskusja o telefonach UMI, opinie, jakość, jaki kupić.

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez krisukun » 29 paź 2014, o 12:42

A to nie jest tak, że duży slot jest dedykowany 3G, a mały 2G? Czy można wybierać w ustawieniach który jest który? Na razie czekam na starter mobile vikings, to póki co wsadziłem tylko swoją dotychczasową kartę orange do dużego slota, gdzie (niby) jest 3G i nie patrzyłem nic w ustawieniach.

Tak btw - dziś ku mojemu zaskoczeniu, doszedł hard case od sprzedawcy, okazało się, że został on wysłany osobnym listem - trochę szkoda, że nie poinformował o tym od razu, ale bardzo się cieszę, że ją mam :) Tak więc - sprzedawca wysłał wszystko, co obiecał, a nawet trochę więcej ;) Zwracam honor.

Ile Wam trzyma bateria przy siedzeniu na internecie po wifi? Mi, na automatycznym dopasowywaniu oświetlenia wychodzi, że jakieś 5-6 godzin, z nastawieniem na tą mniejszą wartość. Bateria (przynajmniej u mnie) wydaje się być dobrze skalibrowana, schodzi mniej więcej po procencie co kilka minut przeglądania internetu. Przez noc, zeszło mi z 2-3% baterii (jakieś 10 godzin tele leżał nieużywany), więc faktycznie, telefon dość oszczędny w trybie czuwania, ale ogółem na telefon tych rozmiarów bateria z "3" na początku chyba raczej jest wymagana. W planach jest dokupienie Xiaomi Powerbank, więc w razie czego na wycieczkach będę się nim ratował.

Na razie jestem zadowolony, chociaż miewam czasem problemy z wifi - czasem po rozłączeniu nie chce za nic w świecie się ponownie z nią połączyć i zostaje tylko reset telefonu. Może to jakiś bug softu 2.8. Szczególnie wkurzające to nie jest, ale przydało by się to poprawić.
krisukun
 
Posty: 66
Dołączył(a): 18 lip 2014, o 11:47
Pochwały: 3
Telefon:: 5800

Reklama

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez KingFight » 29 paź 2014, o 23:44

Obsługę 3G na karcie której chcesz możesz wybrać przy włączaniu data connection.

A powiedzcie mi czy wam też się podświetla ekran na kilka sekund co jakiś czas (mi np co 2/3h) bez powodu?
KingFight
 
Posty: 69
Dołączył(a): 15 cze 2014, o 01:38
Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez Dymon » 29 paź 2014, o 23:55

Też miałem tą przypadłość z wybudzaniem ekranu. Ktoś tu pisał że to przez apke od smsów ale ja ją wywaliłem i problem był nadal. Później wywaliłem część innych apek m.in. beauty center, hangouts i wyszukiwarke Google i wzbudzania jak dotąd nie zauważyłem, choć mogłem po prostu przegapić.
Avatar użytkownika
Dymon
 
Posty: 76
Dołączył(a): 6 lip 2013, o 13:16
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez krisukun » 30 paź 2014, o 01:10

Też mam to wybudzanie, ale nie wiadomo która apka to czyni, lub czy to nie sprawka samego lockscreena.
krisukun
 
Posty: 66
Dołączył(a): 18 lip 2014, o 11:47
Pochwały: 3
Telefon:: 5800

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez jerzyf » 1 lis 2014, o 18:07

Ja mam podejrzenie, że to wybudzanie to może być powodem synchronizacja. A pro po synchronizacji, jak w Androidzie 4.4.x ją włącza i wyłączać, bo nigdzie w opcjach nie mogę znaleźć?.
Jerzy
Avatar użytkownika
jerzyf
 
Posty: 12
Dołączył(a): 26 paź 2014, o 01:50
Lokalizacja: Warszawa
Telefon:: UMI C1

Re: Odp: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez bloomkvist » 2 lis 2014, o 14:32

O tej apce od sms to ja pisałem. U mnie była ona za to odpowiedzialna. Ale ostatnio zauważyłem, że znowu telwfon podświetla mi się bez powodu, z tym, że nie co 2-3 godz. a co kilka sekund. Okazało się, że tym razem winna była aplikacja kalendarza google. Do sparawdzenia co Wam wybudza telefon zainstalujcie sobie apkę wakelock detector.
UMI C1 już u mnie :)
Avatar użytkownika
bloomkvist
 
Posty: 15
Dołączył(a): 17 sie 2014, o 17:23
Pochwały: 1
Telefon:: Kazam 4.0

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez Dymon » 2 lis 2014, o 14:57

U mnie wakelock przez długi czas nie pokazywał nic sensownego odkąd go zainstalowałem (bylo to zaraz po otrzymaniu tel.) a teraz faktycznie pokazuje ten kalendarz.
Avatar użytkownika
Dymon
 
Posty: 76
Dołączył(a): 6 lip 2013, o 13:16
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez Dymon » 2 lis 2014, o 23:18

Czy ktoś wie jak ustawić żeby domyślnie pliki obb lądowały w pamięci wewnętrznej a nie na karcie?
Avatar użytkownika
Dymon
 
Posty: 76
Dołączył(a): 6 lip 2013, o 13:16
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez KingFight » 3 lis 2014, o 16:47

Ja już usunąłem tyle apek, a wybudzanie dalej obecne :/
KingFight
 
Posty: 69
Dołączył(a): 15 cze 2014, o 01:38
Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez Dymon » 3 lis 2014, o 16:58

Kalendarz też?
Avatar użytkownika
Dymon
 
Posty: 76
Dołączył(a): 6 lip 2013, o 13:16
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Pochwały: 2
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: Lineage OS

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez KingFight » 3 lis 2014, o 17:27

Dymon napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tak
KingFight
 
Posty: 69
Dołączył(a): 15 cze 2014, o 01:38
Pochwały: 1
Telefon:: Nokia

Re: UMi C1 “2014 Pierwsze wrażenia, opinie

Postprzez atoh » 3 lis 2014, o 20:35

Mam pytanie do użytkowników Umi - jakich słuchawek uzywacie z tym telefonem? W mojej paczce żadnych nie było, samsungowe nie działają, jedynie stare słuchawki z Lenovo A820 w których padł juz jeden kanał. Czytałem o innych pinach, ale nigdzie nie trafiłem na wyraźna odpowiedź jakie słuchawki kupić. Zależy mi tylko aby były tanie i poprawnie działały z moim chińczykiem.
atoh
 
Posty: 140
Dołączył(a): 15 wrz 2013, o 19:10
Pochwały: 6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach UMI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron