• Reklama

Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez quentin869 » 8 gru 2014, o 03:12

Bardzo Ci dziękuję za info!
Spróbuje zrobić sam, a jak nie da rady wybiorę się do serwisu, powinni sobie tam poradzić.
Oczywiście dam znać, czy pomogło dla przyszłych pokoleń.
quentin869
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 14:48
Telefon:: ZOPO C3
ROM: 32

Reklama

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez quentin869 » 8 gru 2014, o 19:44

quentin869 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zrobiłem roota flash tool'em 5.13 (tryb zgodności z XP!), poradnik i pliki z oryginalnej strony (zopomobileshop.com). Niestety nie pomogło na ekran.
PS. Nie dało się zedytować poprzedniego posta, stąd sam siebie "cytuje".
quentin869
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 14:48
Telefon:: ZOPO C3
ROM: 32

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez secretsanta » 8 gru 2014, o 23:37

Hej quentin869, czy jesteś w stanie zrobić dobre zdjęcie nowego wyświetlacza i wnętrza telefonu-interesuje mnie szczególnie okolica czujnika zbliżeniowego. Mam pewien pomysł ale muszę go zweryfikować....
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez quentin869 » 9 gru 2014, o 02:44

Od ręki nie zrobię zdjęć, ale jutro wieczorem mógłbym coś zorganizować.
Przedstaw proszę ten pomysł secretsanta, może próbowałem już to zrobić i nie poszło, to oszczędzimy sobie pracy :)
quentin869
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 14:48
Telefon:: ZOPO C3
ROM: 32

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez secretsanta » 9 gru 2014, o 09:16

Nie wiem dokładnie jak wygląda kompletny wyświetlacz do C3 ale przypuszczam że rozklejanie go (czyli zadanie skomplikowane nawet dla pro) żeby zrobić okienko nie jest konieczne. Dzisiaj akurat naprawiałem pewne elektroniczne koreańskie ustrojstwo. Żeby nie przynudzać za długą historią powiem tak: producent tegoż ustrojstwa zastąpił wcześniejszą wersję wyświetlacza wersją nową. Lutownicą o grocie igłowym stuningowałem wyświetlacz tak by zrobić w nim okienko. Całość działa bez zarzutu. Wygląd też ok.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 425
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 15:22
Pochwały: 22
Telefon:: dual sim

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez quentin869 » 20 gru 2014, o 16:05

Napiszę jak obiecałem finał tej historii.
Telefon oddałem do serwisu, po kilku dniach poinformowali, że lcd jest wadliwy. Z tą wiedzą sfilmowałem włączanie telefonu, gdzie widać podświetlenie oraz dźwiek startowy zopo. Sprzedawca potwierdził wadę lcd i zobowiązał mi się przysłać kolejny wyświetlacz po odesłaniu tego.
Problem był związany więc prawdopodobnie wyłącznie z wadliwym LCD, a nie czujnikiem zbliżeniowym/softem, jedyna opcja, której nie brałem pod uwagę ;)
Za jakiś miesiąc pewnie mogę dopisać, czy to rzeczywiście było to.
quentin869
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 14:48
Telefon:: ZOPO C3
ROM: 32

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez quentin869 » 5 lut 2015, o 16:42

Nowy wyświetlacz pomógł. Ja odesłałem uszkodzony, podając nr paczki dla sprzedawcy, a on równocześnie wysłał mi nowy. Niecałe 2 tygodnie i wyświetlacz był u mnie.
Pozdrawiam :)
quentin869
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 14:48
Telefon:: ZOPO C3
ROM: 32

Re: Tylko czarny ekran w C3 po wymianie wyświetlacza

Postprzez greg81x » 13 maja 2015, o 08:39

Hej,
Mam pytanie bo wydaje mi się e mam podobny problem tyle że z zp980+
Potrzebuję pomocy ponieważ odmówił współpracy, myślałem że kwestia rozładowanej baterii ale wszystko pracuje tylko ekran podświetlony czarny, rankiem po naładowaniu telefon wstaje wszystko działa, ale czarny ekran(podświetlony ale nic na nim nie ma). nie widzę uszkodzeń mechanicznych ale kto wie, Próbowałem wejść w hard reset ale nic tam nie widzę. Czy próbować wgrywać nowy ROM czy raczej jak kolega nowy wyświetlacz? Pozdrawiam
greg81x
 
Posty: 3
Dołączył(a): 12 maja 2015, o 10:37
Telefon:: zopo ZP980+

Poprzednia strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron