• Reklama

TOMTOP.COM - opinie

Oferta, promocje, wsparcie i pomoc w zakupach w tomtop.com

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez RussianYeti » 19 maja 2017, o 00:15

Kupiłem u nich LeEco x829 z wysyłką z DE. Telefon wysłany po 1dniu DHL, kolejnego dnia był już u mnie. Jedyne do czego się mogę przyczepić to słabo zabezpieczona przesyłka.
Avatar użytkownika
RussianYeti
 
Posty: 184
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 18:32
Pochwały: 9

Reklama

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez TediPower » 19 maja 2017, o 01:18

Jak słaba przecież zapakowali pudełko jakie dał producent w folię. Pretensje miej do producenta nie do sklepu.

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez RussianYeti » 19 maja 2017, o 14:09

Żartujesz sobie? Za zabezpieczenie przesyłki odpowiedzialny jest sklep. Etykieta dhl na opakowaniu producenta to żadne zabezpieczenie. Wcześniej zamawiałem u Goldway, Joybuy, HKTR, Banggood itp. telefony zawsze przychodziły zabezpieczone folią bąbelkową/poduszkami wypełnionymi powietrzem lub w dodatkowym kartonowym opakowaniu.
Avatar użytkownika
RussianYeti
 
Posty: 184
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 18:32
Pochwały: 9

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez TediPower » 19 maja 2017, o 15:22

A oni są z Niemiec? Goldway, Joybuy, HKTR, Banggood itp
Mieszkam w DE i jeszcze nie miałem paczki wysłanej z DE zabezpieczonej. Zazwyczaj karton od producenta czasem jak małe pudełko jak telefon to wcisną do czarnej torebki wysyłkowej.
Po co więcej coś zabezpieczać skoro producent to zabezpieczył.
Ile km paczka szła 1000- 1800KM odbiorca - sortownia - przewoźnik - sortowania - dostawca czy jakoś tak
Nawet zabezpieczony nie przetrwa dostarczenia

Kliknij, jeżeli film nie działa


a ze twoja paczka telefon jest mała to można nieźle kopnąć jak piłkę.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez RussianYeti » 19 maja 2017, o 17:59

Wysyłają z rajchu więc nie muszą? xD Nie każdy ma tak beztroskie podejście. Ja nie wymagam zbyt wiele, ale jakieś standardy powinny obowiązywać. Wentylatory za 60zł z agito przyszły mi lepiej zabezpieczone niż smartfon za 860.
Avatar użytkownika
RussianYeti
 
Posty: 184
Dołączył(a): 21 lis 2013, o 18:32
Pochwały: 9

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez Tommi » 19 maja 2017, o 18:50

W euro rtv agd też nie dali mi dodatkowego opakowania, żadnych bąbelków tylko oryginalne pudełko z telefonem włożone do foliowej torby DHL :) Jak to zobaczyłem też się troszkę zdziwiłem ale z telefonem było wszystko w porządku więc luz :)

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Tommi
 
Posty: 123
Dołączył(a): 16 lut 2015, o 00:20
Pochwały: 2

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez moth » 28 cze 2017, o 12:16

mają dostępna przesyłkę tax free.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

będę testować za jakiś czas to dam znać co i jak. chyba że ktoś już sprawdzał
Obrazek
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 21:39
Pochwały: 27

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez PanRatio » 28 cze 2017, o 15:01

Dziwny sklep ten Toptom. Nigdy w nim nie kupowałem, ale postanowiłem skorzystać.

Zakupiłem telefon, zapłaciłem, ale się rozmyśliłem, bo chciałem inny model. Napisałem do nich na czacie i odpisali, że nie ma problemu. Zamówienie będzie anulowane i odzyskam pieniądze na PayPal w ciągu 3 dni. Minęły 3 dni, a zamówienie nadal ma status "Processing". Więc znowu wchodzę do nich na czat, majfrend potwierdza, że zamówienie jest już anulowane i telefon nie zostanie wysłany. Mija kolejny dzień i zamówienie nadal ma status "Processing". Nie ma ani wysyłki, ani pieniędzy :-|

Zakupiłem myszkę Xiaomi. Wybrałem "Standard Shipping" z numerem trackingowym. Myszka wysłana, ale numeru trackingowego nie ma. Wchodzę na czat, pytam o co chodzi, a oni do mnie, że wszystko w porządku, tylko numer się nie zaktualizował. Mijają dwa dni i nadal pole z numerem trackingowym jest puste.

Jak tak ma wyglądać współpraca z tym sklepem, to ja podziękuję. Wolę dołożyć kilka $ i kupić w GearBest lub Banggood :-(
PanRatio
AKTYWNY
 
Posty: 259
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 16:42
Pochwały: 26

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez WIETNAMCZYK » 28 cze 2017, o 15:05

PanRatio napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


dostaniesz gdzie spo tygodniu refund - wszystko dziala jak nalezy
WIETNAMCZYK
 
Posty: 35
Dołączył(a): 29 maja 2017, o 11:23
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez cinuk » 30 cze 2017, o 11:32

Witam, zamówiłem w sklepie tomtop.com hulajnogę i dostałem taki nr trackingowy 0000000000
O co kaman, miał ktoś podobnie?
cinuk
 
Posty: 15
Dołączył(a): 6 lut 2016, o 23:42
Pochwały: 1

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez existe » 1 lip 2017, o 02:43

Czy mozecie sie podzielic informacja - jakie sklepy poza tomtop, oferuja zwrot VAT ?
szykuje sie do sporego jak dla mnie zakupu, tomtop w preferencjach, ale warto cos porownac
dzieki za info
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2133
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 51

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez PanRatio » 1 lip 2017, o 18:23

Dzisiaj tomtop wysłał mi drugie zamówienie - telefon i również nie mam podanego numeru trackingowego. To norma w tym sklepie? :-|
PanRatio
AKTYWNY
 
Posty: 259
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 16:42
Pochwały: 26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TomTop.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama