• Reklama

TOMTOP.COM - opinie

Oferta, promocje, wsparcie i pomoc w zakupach w tomtop.com

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez rodan77 » 16 lip 2018, o 08:55

BENINQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jaką przesyłką to wysłali ? Mógłbyś podać numer ?
Ja u nich zamawiałem raz tą metodą i wysałi to przez Hiszpanię. Przyszło w 2 tygonie i co najważniejsze bez VAT.
Numer LS997088254CH
rodan77
VIP
 
Posty: 1035
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Reklama

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez tokis » 23 lip 2018, o 07:30

BENINQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji. Ktoś przerabiał z nimi zwrot vatu? Jak wygląda taka procedura?
Pismo z wer zabrze już dostałem i skany wysłałem...
tokis
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 lip 2018, o 07:26
Telefon:: nokia

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez rodan77 » 23 lip 2018, o 08:58

Jaką pocztą Ci to wysłali ? Możesz podać numer trackingowy ?
Też zamówiłem od nich telefon z duty free i wysłali standardowym Singapor Post.
Wcześniej zamawiałem 2 razy i wysyłali przez Hiszpanię, numery przesyłek LS....CH. Ładnie to szło bo ok. 2 tygodnie i bez VAT oczywiście.
A teraz odstawiają jakąś szopkę.
Pisałem do nich to oczywiście odpisali formułką, żeby czekać jak przesyłka dotrze i naliczą VAT to wtedy zaproponują jakieś rozwiązanie.
Nie pozostaje nic innego jak tylko ich naciskac, w ostateczności przez paypal może coś się uda wycisnąć.
rodan77
VIP
 
Posty: 1035
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez tokis » 23 lip 2018, o 09:28

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Singapor Post, RF....SG.
Status: Kontrola celna 2018-07-18 07:49 International Postal System
i otrzymane pismo z wer Zabrze.
Pisałaś na ogólny support czy jest jakiś formularz do zgłaszania naliczonego vatu? Bo ja nic takiego nie widzę.
tokis
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 lip 2018, o 07:26
Telefon:: nokia

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez rodan77 » 23 lip 2018, o 10:23

rodan77
VIP
 
Posty: 1035
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez tokis » 23 lip 2018, o 20:22

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


dzięki za info. Jak dostane tel po ocleniu to będę pisał o zwrot kasy. Zobaczymy co to da.
tokis
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 lip 2018, o 07:26
Telefon:: nokia

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez rodan77 » 24 lip 2018, o 09:48

Mi odpisali, ze jak mi naliczą VAT żebym przesłał fakturę na support@tomtop.com to zaproponują rozwiązanie. Zobaczymy.
Daj znać co Ci zaproponują.
rodan77
VIP
 
Posty: 1035
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez tokis » 30 lip 2018, o 12:40

rodan77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


No i zaproponowali rozwiązanie - $15 zwrotu czyli mniej niż $15,40 które zapłaciłem za duty free shipping. :shock: Nie zgodziłem się i odpisałem, że chce 23% wartości zamówienia.
Zobaczymy co odpiszą.
tokis
 
Posty: 4
Dołączył(a): 23 lip 2018, o 07:26
Telefon:: nokia

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez rodan77 » 31 lip 2018, o 09:18

Moja przesyłka własnie się zameldowała w WER Warszawa.
Na początku ładnie działało to duty free shipping jak wysyłali przez Hiszpanię. Coś na zasadzie Priority Line na Gearbest.
A teraz przekombinowali i wysyłają normalną pocztą licząc że się uda, a jak się nie uda to najwyżej zwróca kasę za wysyłkę.
rodan77
VIP
 
Posty: 1035
Dołączył(a): 17 lut 2016, o 21:36
Pochwały: 91
Telefon:: OPPO Realme 3 pro

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez wojtekmarchewka » 12 wrz 2018, o 09:33

Jestem zdziwiony tym co piszecie. Wszystkie przesyłki z tą formą nadania, przychodzą mi przez DHL. Przesyłki dochodzą do mnie w 8-18 dni i każda bez VAT. Być może znaczenie ma kwota zakupu ok 2K. Numer nadania wygląda tak JVGL06047542966170223900
wojtekmarchewka
 
Posty: 95
Dołączył(a): 7 cze 2013, o 18:39
Lokalizacja: Lublin
Pochwały: 3

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez existe » 18 wrz 2018, o 21:23

po 43 dniach wreszcie mam awizo - mam nadzieje, ze to od nich przesylka
tak - to nie jest zakup za 2K :-)
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2222
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 08:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Re: TOMTOP.COM - opinie

Postprzez Rura » 10 maja 2019, o 20:59

A ja tam brałem u nich parę rzeczy.
Pierwszy był gimbal - szybko, cena w miarę, jest i dziwła.
Drugie - rękawiczki dla Żonki.
Następnie - zabawki dla szkodników, jakieś latawce itp. Podobnie jak gimbal.
Teraz smartwatch Zeblaze - może z 5 dych drożej niż gdzie indziej, ale tydzień po zamówieniu już mam (gdzie 2 dni był obrabiany u nich wedle danych w ofercie). Elegancko, dhlowo, bezvatowo...

Ja tam zadowolony jestem z nich jak na razie i tylko pozytywnie mogę się wypowiedzieć.
Avatar użytkownika
Rura
AKTYWNY
 
Posty: 584
Dołączył(a): 10 lut 2018, o 14:25
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 10
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Poprzednia strona

Powrót do TomTop.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama