ThL W100 duże pobory prądów

ThL W100 duże pobory prądów

Postprzez valdimar » 15 kwi 2014, o 19:22

Witam. Mam pytanie do kolegów z forum którzy posiadają jeszcze ThL W100 jeżeli ktoś ma zainstalowany Battery Monitor Widget to jakie ma wskazania wartości mA w czuwaniu ze zgaszonym wyświetlaczem i z zapalonym. Moje pytanie ma związek z moimi dziwnymi wskazaniami które oscylują w granicach 150mA a czasami nawet 220 mA ,bardzo rzadko jest to 50-60 mA.
Tak zaczęło mnie to irytować że myślę sobie "ten fon ma problem z tą aplikacją " - podłączyłem więc w szereg miliamperomierz ( dla ciekawskich-należy używać analogowego "wskazówkowego" ponieważ cyfrowe bynajmniej te 6 sztuk na których testowałem wogóle nie pozwalają właczyć telefonu-według mnie za duża oporność wewnętrzna miernika)- do rzeczy-wynik tych pomiarów jest zaskakujący- czuwanie,ciemny ekran-około 170 mA czasem około 60 mA i dziwne nieregularne piki-skoki wartości rzędu 200-250 mA, i nie ma znaczenia czy wyczyszczę aplikacje w tle czy nie, Telefon pozatym działa normalnie,nie traci zasięgu pracując nawet na dwóch kartach, normalnie używany tak bez szału pótora dnia nawet wytrzyma, czyli niby OK ale skąd te prądy i to na obydwu bateriach. Na poprzednim HTC HD2 z Androidem potrafiłem osiągnąć 3-6 mA a tu.... czy ktoś mógłby zobaczyć u siebie.
Zastanawia mnie czy ma to jakieś znaczenie jaki mam rom albo Radio w przypadku poprzedniego telefonu były różnice ale nie aż takie ROM: ThL.W100.130802.JBV2.HD.EN.COM.8P32_MT6589.Pozdrawiam. :cry:
valdimar
 
Posty: 37
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 18:44
Telefon:: Xiaomi Mi6 6/128 C

Reklama

Re: ThL W100 duże pobory prądów

Postprzez loll » 18 lis 2014, o 22:23

mi z kolei cell standby oraz phone idle żrą baterię w trybie lawinowym. Trzymając w ręku telefon w ciągu kilku minut (podczas np przeglądania neta) spada poziom baterii o kilka procent. Ogólnie naładowana bateria starcza na 9 godz.
Resetowałem do fabrycznych, założyłem nową baterię, poblokowałem jakieś usługi googla, które w międzyczasie mi również podbierały ostro baterię i polepszenia nie widać.
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić? Nowy rom czy coś?
loll
 
Posty: 15
Dołączył(a): 18 cze 2013, o 21:40
Lokalizacja: net

Re: ThL W100 duże pobory prądów

Postprzez dominiss1990 » 18 lis 2014, o 23:12

Najlepszym rozwiązaniem będzie nowy rom. Polecałbym najnowszy oficjalny rom spróbować, jeśli nie pomoże to MIUI albo inny custom.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 420
Dołączył(a): 21 gru 2013, o 19:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 32
Telefon:: Jiayu G4S 2/16
ROM: 4.4.3 SPAOSP


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama