• Reklama

THL T6S T6 Pro

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez lee » 10 sie 2016, o 12:15

Co dokładnie Cię interesuje? Jak flashować telefon? Sporo tego jest do ogarnięcia jak nie masz żadnej wuedzy na ten temat nie mniej jak już przebrniesz przynajmniej raz przez to... to będziesz wiedział co i jak.
Jeżeli znasz trochę angielski są tutoriale ze zarzutami ekranu. Nie mniej najpierw musisz przebrnąć przez instalację dwóch sterowników w systemie bez których update nie ruszy. Do tego z mojego doświadczenia wynika że są problemy z plikiem scatter i bez właściwego pliku też update nie ruszy. Mam taki działający na dysku. Ten plik scatter który jest w najnowszym sofcie thl u mnie nie działa więc dodaje sobie recznie w spflash tools sam partycje po odpaleniu programu.
Widzę że thl ma jakiś swój flasher chyba ale nie miałem ochoty tego testować skoro stary soft który mam działa u mnie.
Od razu mówię że używam starego xpka (tak nadal) xx
Przede wszystkim musisz sobie ściągnąć wszystkie potrzebne programy do windy. Obowiązkowo zrobić kopię danych titanium backup'em oraz kopie zapasową obecnego romu tak na wszelki wypadek jak masz custom recovery.
Kolejna sprawa to musisz wygrać te dwa sterowniki a z tym możesz mieć problem. Najprościej... te sterowniki w systemie muszą być instalowane jako fizyczny "hardware". Jeżeli przebrniesz już przez to 90% pracy za Tobą.

Ps. Możesz jeszcze spróbować zrobić factory reset lub samo czyszczenie dalvik i cache i zrobić reboot może pomoże. Po restarcie powinno pojawić się system jest uaktualniany ale tylko raz. Jeżeli masz sdext na karcie może być problem jeżeli nie będziesz miał wystarczającejgo ilości miejsca na nowe dex'y w /data partycji.
Póki co to tyle. Pozdrawiam
lee
 
Posty: 21
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 13:47
Telefon:: thl t6 pro
ROM: stock

Reklama

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez szklasty » 10 sie 2016, o 16:49

Factory reset nie zadziałał,tzn zadzaiałał tyle że teraz android próbuje się aktualizować po angielsku.
Danych do skopiowania nie ma-tel robił w samochodzie jako Janosik.Sporo z tym zabawy i czytania.Jak mi się kiedy będzie nudzić to się tym zajmę ale...wątpię.
szklasty
 
Posty: 12
Dołączył(a): 12 gru 2014, o 20:17
Telefon:: thl t6pro

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez mysliwy. » 21 sie 2016, o 18:22

Mógłby ktoś opisać jak to się robi? Czy wystarczy ROM spakowany, wgrany na kartę i instalacja?
I drugie pytanie, jaki rom polecacie?
mysliwy.
 
Posty: 5
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 14:23
Telefon:: nokia

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez lee » 21 sie 2016, o 19:12

Nie. Jak chcesz wgrać nowy fw do mediateka musisz użyć do tego pc. Możesz użyć sp flash tools. Ściagasz rom ze strony producenta. Wgrywasz dwa sterowniki do windowsa. Wyjmujesz baterię z telefonu. Ustawiasz w programie wszystko. Czekasz parę minut... i po ukazaniu się okienka z zielonym "ptaszkiem " ok masz wgrany nowy software. Poszukaj sobie na yt filmików lub jakiejś instrukcji w googlach bo jest tego trochę w sieci.
Jeżeli ktoś ma zrobionią kopie w custom recovery to można ją chyba wgrać ale musisz zrobić najpierw kopie swoich imei bo... chyba przywrócą się te z romu od kogoś (tego pewny na 100% nie jestem).
Pozdrawiam i powodzenia.
lee
 
Posty: 21
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 13:47
Telefon:: thl t6 pro
ROM: stock

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez mysliwy. » 21 sie 2016, o 21:54

Zrobiłem tak jak jest w instrukcji na stronie THL. Wgrałem ROM i działa. Miałem wcześniej zrobiony backup, teraz wgrałem i wszystko jest tak jak było przed wysypaniem się systemu.
mysliwy.
 
Posty: 5
Dołączył(a): 31 paź 2014, o 14:23
Telefon:: nokia

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez coobah » 6 wrz 2016, o 11:26

No to mój THL kilka dni temu padł...
Najpierw zauważyłem punktowe mocniejsze podświetlenie ekranu, a następnego dnia po wybudzeniu ukazał się piękny czarno-biały widok.
Ekran podzielony dokładnie w połowie, lewa cześć zupełnie ciemna, prawa całkowicie biała..
Po resecie słyszę dźwięk uruchamiania, ale ekran bez zmian.

No cóż, niemal 2 lata wytrzymał... Szkoda tylko, że nowa bateria do mnie leci z Chin, bo obecna zaczęła puchnąć :)
Avatar użytkownika
coobah
 
Posty: 136
Dołączył(a): 3 lis 2014, o 11:12
Pochwały: 6
Telefon:: Galaxy ACE

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez ddr » 6 wrz 2016, o 13:53

No, do tego co mam już przyszła i ta nowa coś tak niebardzo. 1300mAh z 2000 i ładuje się długo z przerwami.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez lee » 6 wrz 2016, o 22:59

Jak sprawdzić czy: kość nand w telefonie nie ma badów?
Druga sprawa czym różni się tryb awaryjny pracy telefonu od normalnego? Może ktoś wie??
Pozdrawiam
lee
 
Posty: 21
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 13:47
Telefon:: thl t6 pro
ROM: stock

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez existe » 7 wrz 2016, o 02:24

lee napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


gdzie w androidzie jest/masz tryb awaryjny ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez ddr » 7 wrz 2016, o 04:32

W menu wyłączania jak przytrzymasz "wyłącz".
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez lee » 20 mar 2017, o 21:49

Czy ktoś z forumowiczów testował karty microsd o pojemności większej niż 32gb z tym telefonem?
Pozdrawiam
lee
 
Posty: 21
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 13:47
Telefon:: thl t6 pro
ROM: stock

Re: THL T6S T6 Pro

Postprzez muszyna2 » 5 maja 2017, o 18:30

Serwus możecie mi powiedzieć jaki soft z końcówką L czy H? Czy ma to jakieś znaczenie? Pozdrawiam
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 281
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 12:23
Pochwały: 2

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusja o telefonach THL



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama