Cześć,
Szukam nowego telefonu dla siebie, który chciałbym zakupić w przyszłym tygodniu. Obecnie użytkuje Meizu M2 Mini, więc nie jest to najwyższej klasy urządzenie.
Budżet: 1300zł
Zakup: Allegro raczej
Wymagania:
- dobry ekran
- dobrej jakości przedni i tylny aparat (nie jestem fotografem, mają być po prostu OK)
- jak najlepszej jakości zasięg w mieście i poza miastem
- nie może się nagrzewać, musi działać szybko i sprawnie
- nie gram w gry na telefonie
- dobrej jakości muzyka na słuchawkach (słucham bardzo często muzyki na telefonie)
- głośnik główny ma być po prostu OK, tak żeby nie było problemów pokazać komuś filmiku na YT czy czasem pooglądać jakieś filmiki
- bateria wytrzymująca minimum jeden dzień
- telefon nie może po premierze zostać porzucony przez twórców, lubię możliwość aktualizacji do najnowszych wersji Androida (tutaj mam obawy właśnie o Honor 8)
- nie są problemem dla mnie marki typu Xiaomi, nowa Motorola, Meizu, ZTE itd.
- NFC nie jest niezbędne, ale słyszałem dużo dobrego o tej technologii i chciałbym spróbować
- dual sim
- GPS dobrze łapiący zasięg
- chciałbym by telefon się ładnie prezentował (ekrany 18:9 wydają się interesujące). w przypadku np. Honor 8 chciałbym go okleić folią z obu stron, by nie stracić jego atrakcyjności.
Myślę nad Honor 8 lub teraz Honor 7X. Podobają mi się Xiaomi Mi6, Mi Note 2, ale tutaj musiałbym je sprowadzić do Polski, nad czym pierwszy raz się dość mocno zastanawiam (wcześniej miałem Lenovo A820, jakiegoś jeszcze jednego chińczyka i teraz Meizu M2, więc zakupy w Chinach nie są mi obce), ponieważ możliwości wokół kwoty 1300zł na polskim rynku wydają mi się interesujące.
Nie śledzę jednak od dwóch lat chińskiego rynku, a pojawiło się dużo więcej możliwości. Nie wiem jednak zupełnie przy jakim telefonie warto byłoby się zatrzymać.
Jestem w stanie zaakceptować pewne kompromisy.