TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Telefony TCL (Alcatel)

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez JankesPn » 28 sie 2015, o 20:51

Mam problem. Na początku internet z Virgin Mobile działał mi bez problemów w dobrym zasięgu, teraz mam tylko Edge. Jak myślicie co może być problemem? System oryginalny taki jaki był na taelefonie, nic nie zmieniałem.
JankesPn
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 sie 2014, o 00:02
Telefon:: Overmax

Reklama

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez s_poon » 28 sie 2015, o 21:30

JankesPn napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Też miałem taki problem na stockowym systemie, a że poradziłem sobie z tym to się podzielę
Wpisujesz kod *#*#4636#*#* potem wybierasz "informacje o telefonie" i tam ustaw rodzaj sieci jaki oczekujesz
enjoy

Autor postu otrzymał pochwałę
s_poon
 
Posty: 35
Dołączył(a): 6 wrz 2011, o 08:00
Lokalizacja: LODZ-PL
Pochwały: 3
Telefon:: Honor 10

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez JankesPn » 29 sie 2015, o 08:49

Dzięki wielkie. Co najlepiej wybrać? Obecnie wybrałem sobie LTE, ale chciałbym korzystać też w razie czego z internetu 3g. Która opcja będzie optymalna? Sorki za badalne pytanie, ale nie jestem pewny:)
JankesPn
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 sie 2014, o 00:02
Telefon:: Overmax

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez kokosek » 20 wrz 2015, o 11:54

kokosek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Niestety totalna cegła, tylko dioda powiadomień świeciła. Wiele sposobów próbowałem, znalazłem nawet poradnik z podobnym problemem co u mnie tylko, że to był inny telefon - YU Yureka (rebrand Coolpada F2), ale ten sam procesor. Tak samo jak u mnie tylko dioda powiadomień świeciła, niestety poradnik nie pomógł, ale może kluczowym było wyciągnięcie i ponowne wsadzenie baterii czego w TCL się nie dało, bo ma zabudowaną. Telefon odesłałem do chińczyka, w śledzeniu pisze, że telefon już dostarczony, ale chińczyk pisze, że jeszcze go nie dostał. Mam nadzieję, że może za miesiąc go odzyskam.


Jakby kogoś interesowało to telefon wrócił już do mnie i został wymieniony na nowy.
kokosek
 
Posty: 144
Dołączył(a): 1 wrz 2014, o 19:55
Pochwały: 7
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez kanpak » 22 wrz 2015, o 11:44

reup pliku "TCL3S_NOVA_IMAGES_LED_TAP.zip"
kanpak
 
Posty: 36
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 16:43
Telefon:: 997

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez muszyna2 » 25 wrz 2015, o 11:03

kokosek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



To nic innego jak 3S :)
muszyna2
AKTYWNY
 
Posty: 286
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 11:23
Pochwały: 2

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez Grech » 25 wrz 2015, o 16:06

Facet z KM mówił że w ich telefonie jest aparat Samsunga. W TCL jest SONY. Ciekawe czy jest różnica w aparatach czy gościu z KM nie wie co ma w telefonie? :)
Avatar użytkownika
Grech
AKTYWNY
 
Posty: 578
Dołączył(a): 22 wrz 2012, o 22:35
Lokalizacja: Miasto
Pochwały: 10

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez kokosek » 25 wrz 2015, o 16:22

Grech napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na stronie TCL jest napisane, że aparat to Samsung/Sony, producent sam dokładnie nie określił. Mnie ciekawi natomiast taktowanie procesora, TCL ma 4x1,5GHz i 4x1,0GHz natomiast Kruger&Matz podaje 4x1,7GHz i 4x1,0GHz
kokosek
 
Posty: 144
Dołączył(a): 1 wrz 2014, o 19:55
Pochwały: 7
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez zdzichw » 29 wrz 2015, o 21:50

Jak u was z jakością połączeń z tego telefonu?
U mnie jakość głosu jest delikatnie mówiąc słaba. Słyszę rozmówcę wyraźnie, mnie słychać zazwyczaj bardzo słabo.
Pytanie czy to sprawa softu czy raczej kiepskiego modułu GSM lub anteny?
zdzichw
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 cze 2013, o 21:52
Lokalizacja: Elbląg

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez JankesPn » 4 paź 2015, o 22:19

Wczoraj padł mi telefon. Działał, schowałem go do kieszeni, a potem już był wyłączony i nie chce się włączyć. Nie ładuje, ani nic. Macie pomysł co mogło się stać?
JankesPn
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 sie 2014, o 00:02
Telefon:: Overmax

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez JankesPn » 15 lis 2015, o 23:48

Po upadku padł mi ekran i nie działa dotyk na większej części ekranu. Idzie to jakoś wymienić czy nie ma rady?
JankesPn
 
Posty: 15
Dołączył(a): 19 sie 2014, o 00:02
Telefon:: Overmax

Re: TCl Meme Da 3S: 5" 2gbRAM + Snapdragon 615 + LTE

Postprzez kanpak » 22 lut 2016, o 10:46

Cześć,
jaki obecnie soft jest polecany?
zależy mi aby stabilnie działały podstawowe funkcje czyli dzwonienie i aparat :-)
kanpak
 
Posty: 36
Dołączył(a): 14 paź 2013, o 16:43
Telefon:: 997

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TCL, Alcatel



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości