TCL Idol X + opinie, testy

Alcatel, TCL, dyskusja ogólna

TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez pollis » 1 mar 2014, o 01:40

Witam!
Telefon dotarł bez problemu.
No cóż na chwilę obecną mogę powiedzieć że to kawałek solidnego sprzętu.
Bardzo dobrze wykonany... system z językiem polskim, Aero śmiga jak należy. Bardzo głośny - jakość rozmów też bez uwag.
Aparat robi przyzwoite zdjęcia. Wydajność na poziomie 31 tys pkt w Antutu....
Bateria przy intensywnym użytkowaniu - 2karty sim, transmisja danych i około 15 min rozmów + gry wystarcza na dobę.
Na razie nie widzę większych wad.
Pozdrawiam
pollis
 
Posty: 0
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:05
Telefon:: huawei

Reklama

Re: TCL Idol X + 8-rdzeni antutu 32606 za 1000zł

Postprzez existe » 1 mar 2014, o 02:05

pollis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


pozazdroscic :-)
transmisja danych + gry .. doba :-)
w moim iocean x7s transmisja danych przez wifi jest mocno zarloczna i bez zadnych gier daje rade tylko 20h
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2222
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 08:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Re: TCL Idol X + 8-rdzeni antutu 32606 za 1000zł

Postprzez Lech » 1 mar 2014, o 13:48

pollis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Również jestem zainteresowany tym telefonem. Jak wygląda wyświetlacz, jak działa GPS, aparat? Może jakaś krótka recenzja? Gdzie zamawiałeś?
Lech
 
Posty: 54
Dołączył(a): 14 kwi 2013, o 19:37
Telefon:: Xiaomi Mi Mix 2S

Re: TCL Idol X + 8-rdzeni antutu 32606 za 1000zł

Postprzez Hidden » 1 mar 2014, o 14:18

Jak sprawuje się aparat? Szybko ustawia ostrość? Dobre zdjęcia w nocy?
Hidden
 
Posty: 51
Dołączył(a): 11 cze 2013, o 22:14
Lokalizacja: Dolny

Re: TCL Idol X + 8-rdzeni antutu 32606 za 1000zł

Postprzez pollis » 1 mar 2014, o 23:04

Witam - aparat robi dobre zdjęcia. Wprawdzie nie jest to najważniejsze dla mnie - ale na prawdę nie można narzekać. Wyświetlacz - ostry, jasny obraz i dobre kąty widzenia. GPS działa średnio - fixa łapie po ok 30 sek. Zamawiałem na aliexpress u sprzedawcy ET (Eternal Team)
pollis
 
Posty: 0
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 23:05
Telefon:: huawei

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez markus70 » 2 mar 2014, o 05:39

@up
Jeśli masz root'a, to zainstaluj sobie jakiegoś gps fix'a, bo a-gps masz pewnie ustawionego na Chiny. TCL mają bardzo dobry gps
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez damianwd » 15 mar 2014, o 22:25

Witam. Czy ten telefon posiada slot na karty pamięci?
damianwd
 
Posty: 4
Dołączył(a): 15 mar 2014, o 22:22
Telefon:: kruger&matz

Re: Odp: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez neomod » 15 mar 2014, o 23:40

Niestety nie posiada.
neomod
 
Posty: 67
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 18:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez piryt » 25 mar 2014, o 17:24

Ile pozostaję wolnej pamięci dla użytkownika?
piryt
 
Posty: 90
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 23:26
Lokalizacja: Wawa

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez typhooon89 » 21 maja 2014, o 19:33

Czy ktoś jest w stanie podzielić się ze mną opinią o tym modelu? Przyznam że telefon wygląda świetnie, obecnie można go kupić do 300$. Jestem bardzo zainteresowany zakupem. Dziwi mnie trochę że bardzo niewiele ludzi się wypowiada na temat s960.

Jeśli ma ktoś chwile to prosiłbym o napisanie kilku zdań. Jeśli sam się zdecyduje na zakup, obiecuje napisać wyczerpującą recenzje ;)
typhooon89
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 19:16
Telefon:: Samsung

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez INTseed » 21 maja 2014, o 23:23

Bo posiada tylko 16GB to za mało dla wielu.
No i cena spora. Gdyby nie to już ym go miał.

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka
INTseed
VIP
 
Posty: 1027
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 23

Re: TCL Idol X + opinie, testy

Postprzez typhooon89 » 21 maja 2014, o 23:43

Coś w tym jest. Chodź mi osobiście te 13gb wystarczy. Obecnie posiadam kartę pamięci 16gb w telefonie i nawet połowy nie mam zajętej. Zobaczymy czy cena spadnie bo i tak muszę poczekać 2-3 tygodnie zanim kupie.

Generalnie szukałem szukałem i nie znalazłem nikogo kto byłby niezadowolony z zakupu. Może ktoś z forum ma z nim problemy?
typhooon89
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 maja 2014, o 19:16
Telefon:: Samsung

Następna strona

Powrót do Dyskusja ogólna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama