• Reklama

Sklep Proline - prośba o opinie

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez Vojak » 19 wrz 2017, o 19:56

Dzień dobry,

Szukałem telefonu dla narzeczonej i wybór padł na Xiaomi 4x 3GB/32GB - miałem go kupować na Aliexpress lub Gearbest jednak dostałem informację na temat jego dostępności w wersji "global" w sklepie Proline.pl za naprawdę okazyjną cenę - 600zł.

https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redm ... ja-p952310

Już go miałem kupować ale kilka osób ma wątpliwości co do podejrzanie niskiej ceny jak na dystrybucję w Polsce. Czy ktoś może się wypowiedzieć na ten temat i doradzić?

Jestem w stanie zaryzykować i kupić ten telefon i ewentualnie zwrócić w przypadku problemów ale nie umiem odróżnić wersji global (zależy mi na B20) od innych wersji. Co sprawdzić zaraz po zakupie by być pewnym tego telefonu?

Co sądzicie o tej 2-letniej gwarancji realizowanej w ich sklepie? To będzie bardziej ich "widzi mi się" czy raczej nie powinno być problemów?

Za wszelkie opinie bardzo dziękuję.

Pozdrawiam.
Vojak
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 mar 2014, o 23:39
Telefon:: Oukitel K6000 Pro

Reklama

Re: Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez Flyagaric » 19 wrz 2017, o 20:24

Nie jest to dystrybucja ABC Data, ale i tak są to fony z oficjalnej dystrybucji europejskiej. Sferis ma z Holandii, a Proline - nie wiem.
Sklep Proline jest raczej pewniejszy niż sklepy w Chinach, nie? To jest duża firma, nie jakiś Janusz z allegro. Istnieją już jakiś czas, dziwię się , że ich nie znasz.
Jak nie gwara, to rękojmia - to jest polski sklep, wyegzekwujesz.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3555
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 116
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez MrMajst3r » 19 wrz 2017, o 20:40

Proline to sklep o ugruntowanej pozycji na rynku, mało prawdopodobne aby zniknął z dnia na dzień, więc gwarancję lub rękojmię można uznać za pewną.
Avatar użytkownika
MrMajst3r
 
Posty: 147
Dołączył(a): 8 sty 2014, o 21:18
Pochwały: 17
Telefon:: Xiaomi Mi4
ROM: xiaomi.eu

Re: Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez Roni11 » 25 wrz 2017, o 12:11

@Vojak
W proline kupowałem swojego Redmi Note 4 Global.
Z gwarancji jeszcze nie korzystałem, ale przesyłka przyszła solidnie zapakowana, kontakt ze sklepem tez jak najbardziej na plus.
Avatar użytkownika
Roni11
 
Posty: 25
Dołączył(a): 3 sty 2016, o 19:06
Pochwały: 2
Telefon:: Redmi Note 4 Global

Re: Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez fake4r » 25 wrz 2017, o 12:20

Znajomy kupował kilka dni temu Xiaomi Note 4 3/32 i wysyłka wyszła w ten sam dzień, na drugi dzień już kurier dostarczył, tak że pod tym względem ok.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Sklep Proline - prośba o opinie

Postprzez Vojak » 25 wrz 2017, o 12:21

Dziękuję za odpowiedzi.

Telefon dotarł w piątek - po 3 dniach roboczych. Po za tym, że wysłali go nie na na adres podany do wysyłki tylko na adres z faktury to wszystko OK - oryginalnie zapakowany, wszystko zgodnie z opisem (wersja Global) i telefon przede wszystkim działa bez zarzutu. Więc ogólnie sklep polecam. Płatność przez stronę również bezproblemowa.

Telefon chyba pochodzi z jakiejś czeskiej dystrybucji bo na tyle opakowania była naklejona instrukcja obsługi tylko po czesku. W środku oczywiście normalne papiery po angielsku.
Vojak
 
Posty: 46
Dołączył(a): 28 mar 2014, o 23:39
Telefon:: Oukitel K6000 Pro


Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama