SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez wilkw » 7 lut 2018, o 22:36

Niestety zaktualizowałem do Androida 7 i teraz nie mogę wgrać rom z aplikacjami googla. Może ktoś pomoże?
Nie mogę włączyć recovery w opisach jest że vol- razem z power ale mi nie wchodzi. Mam ściągnięty rom z gaaps ale nie wiem jak wgrać.
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - aktualnie Sharp Aquos S2
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Z3
ROM: 7.0

Reklama

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez 2Le » 8 lut 2018, o 15:19

Może być problem, raczej nikt z forumowiczów jeszcze tego telefonu nie ma. Co jest ciekawe...
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 350
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez wilkw » 9 lut 2018, o 11:47

Zrobiłem błąd że zaktualizowałem go online. Na youtube jest filmik po rosyjsku. Trzeba ściągnąć rom z apkami google https://www.needrom.com/download/sharp- ... -firmware/ i wrzucić do telefonu i użyć kodu *#*#874#*#* i powinno być ok. U mnie nie działa gdyż niepotrzebnie zaktualizowałem online przed tą operacją.
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - aktualnie Sharp Aquos S2
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Z3
ROM: 7.0

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez Caminero » 11 lut 2018, o 14:14

Zapytaj ddr moze ci pomoże
pozdrawiam
Caminero

było.. jiayu s2 < zte nubia z7 max < xiaomi mi4c 3/32gb czekam na bezramkowca... zte nubia z11
Caminero
AKTYWNY
 
Posty: 637
Dołączył(a): 16 mar 2014, o 11:32
Pochwały: 6
Telefon:: xiaomi mi4c
ROM: 4

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez TLasky » 15 lut 2018, o 19:35

Calkiem mocna maszyna :-). Ponad 100k na run sofcie global.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1983
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 11:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez 2Le » 15 lut 2018, o 21:32

TLasky napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Maszyna nawet bardzo mocna w tej cenie, a jak oceniacie aparat?
Avatar użytkownika
2Le
AKTYWNY
 
Posty: 350
Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 16:17
Pochwały: 5
Telefon:: Nubia Z17 Lite
ROM: V1.10

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez TLasky » 15 lut 2018, o 22:38

Wg mnie naprawdę spoko, aczkolwiek nie jestem kompetentny w tej dziedzinie. Dość mocno zaskoczyła mnie np. jakość tekstu na fotce zrobionej z kilku metrów przy sztucznym świetle (średniej mocy)- bez problemu można go czytać. Zbudowany jest bardzo solidnie, ale jest taki qfa brzydki... lotnisko na dole i na górze, biały przód + złota ramka i tył. Chyba dam go córce, bo jakiś taki kobiecy mi się wydaje. In plus na pewno kapitalny wyświetlacz, jak dałem jasność na maxa to prawie wypaliło mi oczy :-D.

T.

Autor postu otrzymał pochwałę
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1983
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 11:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez wilkw » 15 lut 2018, o 23:47

Caminero napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Już sobie poradziłem
Gdy ktoś chciał to mogę pomóc jak wgrać usługi google i spolszczyć Sharpa Z3. Trochę mnie to kosztowało czasu ale udało się
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - aktualnie Sharp Aquos S2
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Z3
ROM: 7.0

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez Flyagaric » 16 lut 2018, o 11:02

To wpisuj tu - dla potomnych - technicznych postów jest ostatnio niewiele. Wartościowa wiedza zawsze w cenie!
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4538
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 157
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez bartazzz » 16 lut 2018, o 13:29

zwłaszcza że może się przydać np dla właścicieli innych sharpów. Sam czekam na P1
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5392
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 11:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez wilkw » 16 lut 2018, o 22:43

Opiszę jak zainstalowałem usługi Gogle do Sharpa Z3 oraz spolszczyłem oprogramowanie
1. Ściągamy program ADB Flasboot
https://dl.google.com/android/repositor ... indows.zip
2. Ściągamy ROM z tego linku http://dl.sharpmobile.com.tw/update/Z3/ ... update.zip
3. Nast. trzeba zmienić nazwę ROM-u na update.zip i skopiować na kartę SD która wkładamy do telefonu
4. W telefonie trzeba właczyć debugowanie USB
5. Uruchamiamy program ADB, robimy to tak:
Aby wykonywać komendy ADB lub Fastboot, należy wywołać okno Wiersza polecenia, które wskazuje na folder z wyżej wspomnianymi plikami EXE. Jest to bardzo proste. Mając otwarty katalog Platform-Tools wciśnij i przytrzymaj klawisz Shift, po czym kliknij prawym przyciskiem myszy wewnątrz tego katalogu. Z rozwijanej listy wybierz „Otwórz okno polecenia tutaj”.
6. Następnie w oknie poleceń wpisujemy komendę - adb reboot recovery - w tym czasie telefon musi być włączony i podłączony kablem z komputerem
7. Po uruchomieniu recovery wybieramy instalację z karty SD i wybieramy nasz plik update.zip
8. Teraz trochę potrwa wgranie ROM-u i telefon uruchomi się z usługami google.
9. Aby spolszczyć należy: zainstalować program morelocale2 ze sklepu Gogleplay
10. Z menu u góry po prawej stronie w programie wybieramy Add Locale i w Label wpisujemy np: polski natomiast w Language i Country wybieramy Polska i naciskamy ADD
11. Wybieramy polski i zatwierdzamy pierwszym meny i wyskoczy coś takiego adb shell pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION
12. uruchamiamy ADB i wpisujemy: adb shell

6. powinno wykryć telefon i pojawić się cośtakiego: shell@android:/ $

7. wpisujemy teraz: pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION

8. Naciskamy enter. Powinno bez żadnych błędów przejść znowu do shell@android:/ $

9. odłączamy telefon od usb i włączamy Morelocale

10. wybieramy język polski i wychodzimy z aplikacji i koniec

Pochwały przyznane za posta: 4
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - aktualnie Sharp Aquos S2
wilkw
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): 1 mar 2014, o 22:54
Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Z3
ROM: 7.0

Re: SHARP Z3 - SPECYFIKACJE/CENA/OPINIE

Postprzez Flyagaric » 17 lut 2018, o 02:50

Co jest pany? Plusować!

BTW. Czekam na jakieś uwagi o aparacie i kamerze!
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4538
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 21:38
Pochwały: 157
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama