• Reklama

sharp aquos p1

ViVo, OPPO, Amoi, Goclever, Haier itd

sharp aquos p1

Postprzez majmarcin1 » 26 kwi 2018, o 22:29

Witam
Mam w/w telefon zakupiłem go na allegro, problem w tym że nie mogę włączyć WIFI i Bluetooth tzn jest ikona ale nie aktywna.
Czy mogę coś z tym zrobić ? Dodam że przywracałam do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło.
W sieci nie znalazłem żadnego romu do tego modelu.
Proszę o radę
Pozdrawiam
Marcin
majmarcin1
 
Posty: 27
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 00:03
Telefon:: Lenovo Z90

Reklama

Re: sharp aquos p1

Postprzez zawel » 27 kwi 2018, o 12:22

Tak, to jest znany problem w tym telefonie. On jest wynikiem złego wgrania update'u systemu: czyli bezpośrednio przez recovery - update'y od sharpa przychodzą w kilku plikach i recovery nie wgrywa wszystkiego. Musisz ściągnąć ten plik, zmienić mu nazwę na update.zip i wgrać go na telefon. Potem trzeba włączyć dane komórkowe (musi być dostęp do sieci!) i puścić update z systemu.

Autor postu otrzymał pochwałę
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 965
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 59
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: Resurrection Remix O

Re: sharp aquos p1

Postprzez majmarcin1 » 28 kwi 2018, o 07:17

Witam
Dziękuję za odpowiedz, ale jest problem bo w telefonie nie ma recovery;/ czy robię to z poziomu systemu?
Czy muszę rozpakować plik?
Pozdrawiam
majmarcin1
 
Posty: 27
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 00:03
Telefon:: Lenovo Z90

Re: sharp aquos p1

Postprzez majmarcin1 » 28 kwi 2018, o 09:11

Próbowałem zrobić update z pozycji systemu ale nie widzi mi tego pliku .
Gdzie powinienem wejść żeby to zaktualizować?
majmarcin1
 
Posty: 27
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 00:03
Telefon:: Lenovo Z90

Re: sharp aquos p1

Postprzez Paayor » 5 maja 2018, o 14:20

Miałeś może taki problem, że telefon łapał kompletna zwieche i nie chcial reagować? Mój cos takiego złapał... Pierw żeby sie uruchomić zapętlal sie z 3-4razy, potem w trakcie pracy też się zacinał. Teraz od 10minut zwiecha na 1ekranie i nie reaguje na nic, nie wiem czy to właśnie wina tej aktualizacji czy coś gorszego.
Paayor
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 lip 2017, o 21:55
Telefon:: Motorola

Re: sharp aquos p1

Postprzez Paayor » 6 maja 2018, o 01:12

Z tego co wyczytałem jest to punkt drugi i trzeci z linku wyżej, ale nie wiem jak poprawnie wykonać polecenie "fastboot boot boot.img", bo nie mam pliku boot.img... I nie wiem skąd go wziąć. Jakieś pomysły? :/
ps. ktoś mi powie, czemu nie mogę edytować swojego postu wyżej?
Paayor
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 lip 2017, o 21:55
Telefon:: Motorola

Re: sharp aquos p1

Postprzez zawel » 8 maja 2018, o 11:37

@majmarcin1
powinieneś go wgrać jako update.zip w katalog główny.

@Paayor
https://yadi.sk/d/P5eICR1G3RxpBh - to jest kopia wszystkich partycji, ściagnij boot.bin i fastboot boot boot.bin.
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 965
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 59
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: Resurrection Remix O

Re: sharp aquos p1

Postprzez Paayor » 11 maja 2018, o 00:45

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I później co, zainstalować katalog update.zip?
Po wpisaniu polecenia telefon dalej się resetuje przy próbie włączenia, a wg. fastboota operacja się udała.
Paayor
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 lip 2017, o 21:55
Telefon:: Motorola

Re: sharp aquos p1

Postprzez zawel » 11 maja 2018, o 12:03

No to nie wiem, wg. Rosjan właśnie wgranie tego boot'a jest lekiem na resety. Poczytaj 4pda, może do czegoś dojdziesz. Jest działające TWRP wgrywane fastbootem na niego ale na razie nie ma żadnego ROMu pod nie (tzn. jest teoretycznie backup pod TWRP ale już 2 gości nim ucegliło telefon).
Avatar użytkownika
zawel
VIP
 
Posty: 965
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 12:59
Pochwały: 59
Telefon:: Le Max 2 (x829)
ROM: Resurrection Remix O

Re: sharp aquos p1

Postprzez jurekpp » 12 maja 2018, o 09:22

Witam, w telefonie Sharp P1 nagle przestało Wi-Fi i BT - szukałem długo - dopiero ten post dał mi nadzieję na programowe naprawienie. Zrobiłem jak kolega wyżej proponował, tylko: aktualizacja nie widzi pliku *.zip (zmieniłem nazwę na update.zip i w Settings -> Software update -> Update: pokręci "checking" i zwraca mi No newer update is available. Czy jest ktoś komu się udało to zrobić? Telefon naprawdę super, wyświetlacz powala, te 5.3 cala to chba najbardziej zdroworozsądkowa wielkość podręcznego telefonu. Pozdrawiam. PS. Założyłem, że podczas upadku uszkodził się moduł Wi-Fi/BT, który jest w jednym chipie. teraz nie wiem co o tym sądzić.
jurekpp
 
Posty: 7
Dołączył(a): 11 maja 2018, o 16:15
Telefon:: sharp p1

Re: sharp aquos p1

Postprzez majmarcin1 » 14 maja 2018, o 23:36

Witam ponownie
Walczyłem i nic, dałem sobie spokój bo szkoda nerwów. Sprzedałem jako uszkodzony.
Co do samego telefonu to jest po prostu świetny! Wykonanie topowe!
Ja kupiłem na allegro od nieuczciwego Pana, który sprzedał uszkodzony, tak to u nas jest...
Teraz zamówiłem Sharp Z3
Myślę że Sharp mógłby poważnie namieszać na rynku smartfonów, są oryginalne i mają to coś.
Wiem że dużo ludzi lubi Xiaomi ale dla mnie to ociosane bez charakteru telefony, miałem ich kilka i wszystkie tak samo wyglądały.
Pozdrawiam
majmarcin1
 
Posty: 27
Dołączył(a): 12 cze 2014, o 00:03
Telefon:: Lenovo Z90

Re: sharp aquos p1

Postprzez jurekpp » 16 maja 2018, o 15:12

Mam jeszcze info, że "nie da się flashować partycji systemowej w obecnej wersji TWRP; jest unmounted i trzeba poczekać czy ktoś kto rozgryzie", prawdopodobnie najbardziej zainteresowani to sąsiedzi zza wschodniej granicy. Jeśli komuś sie udało naprawić to Wi-Fi i BT to proszę śmiało pisać
jurekpp
 
Posty: 7
Dołączył(a): 11 maja 2018, o 16:15
Telefon:: sharp p1

Następna strona

Powrót do INNE MARKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama