Tak. Zrobiłem już z nim jakieś 200 km. Telefon 5.5'' spokojnie się zmieści.
Mocowanie jest spoko, choć musiałem dać grubszą gumę pod zacisk- zamocowałem go na kierownicy, bo mostek mam trochę za krótki (w sumie to nawet wygodniejsze mieć tel. przy ręce).
Na wertepach słuchać te czerwone przyciski do zwalniania ścisków, ponieważ nie są w żaden sposób przyblokowane.
Dużym plusem jest to, że ten uchwyt nie odstaje (zależało mi na tym) - nie ma tego głupiego przegubu z kulką. Skręcisz to mocno, to się nie ruszy. Jest stabilny.
Telefon trzyma się pewnie, choć spotkałem się z relacją, że komuś wypadł, kiedy rower się przewrócił pod sklepem. Ja mam telefon w silikonowym pokrowcu, a na ściskach jest guma, więc myślę że tak łatwo telefon nie wypadnie.
Pewnie po czasie ten zacisk się wyrobi, bo słychać, że ta blokada w środku jest plastikowa.
Żeby zwolnić blokadę trzeba wcisnąć (czy raczej przesunąć) jednocześnie oba czerwone przyciski, więc siłą rzeczy trzeba użyć obu rąk. Miałem nadzieję, że wystarczy jedna ręka do tego, ale te przyciski nie są sprzężone:) - tzn górny zwalnia górę, ale dół zostaje na miejscu - no trzeba oba i już:). W każdym razie trwa to moment, więc jest zdecydowanie mniej kłopotu niż z finnem.
Póki co jestem na prawdę zadowolony.
Na YT znajdziesz sporo filmików z tym uchwytem (letdoo bicycle phone holder), np.
https://www.youtube.com/watch?v=UfJxlQgkErgZ torby także jestem zadowolony. Jest wąska i nie uderzam w nią kolanami:) Rower od razu lepiej wygląda bez wspomnianej wcześniej torby na kierownicy:)
Pochwały przyznane za posta: 2