• Reklama

proszę o opinie o Feiteng i9300 MTK6577

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

proszę o opinie o Feiteng i9300 MTK6577

Postprzez marcelg22 » 17 lut 2013, o 19:30

Witam

Po przeczytaniu już kilkudziesięciu artykułów na tym forum w dalszym ciągu mam dylemat

Zastanawiam się nad clonem i9300 marki Feiteng takim jak poniżej:


[hide]http://www.aliexpress.com/item/Promotion-4-7-Screen-FeiTeng-N9300-i9300-MTK6577-Android-4-0-512MB-RAM-4GB-ROM-Dual/727350927.html[/hide]

Wiem że każdy poleci coś bardziej markowego typu:
Newman N1 (AERO2)
Jiayu G3
UMI X1
Lecz zależy mi na niskiej cenie i niestety wyglądzie bo to telefon dla żony a ona chce:
1) Biały
2) ładny
3) Cienki

ja bardziej to sprecyzuje i dodam:
1) Ekran 4 cale w zwyż
2) android 4.0.4 min
3) Wifi
4) dual sim (to ważne bo żona ma mały abonament w tmobile i do tego dostanie 400 min z play. ogólnie proszę mi wytłumaczyć jak działa dual sim w praktyce)
5) 512 ram
6) navigacja

Jeżeli ktoś użytkuje wspomniany przeze mnie model to proszę o opinie.

A może ktoś mnie przekona (a raczej moją żonę) do innego modelu?
marcelg22
 
Posty: 22
Dołączył(a): 14 lut 2013, o 12:46
Lokalizacja: Szczytno

Reklama

Postprzez 4r3k » 18 lut 2013, o 08:18

Jak sie kobiecie podoba kolor to już do niczego jej nie przekonasz. Poszukaj filmów na YT jak chodzi, jak leży w dłoni. Ja bardziej bym szedł w stronę 1gb ramu i lepszej rozdzielczości np ZTE V970 no i ten Feiteng to niezła cegła, czy aby nie za duża do damskiej torebki?

Dual sim w chińskim telefonie daje w sumie drugi równorzędny telefon, tyle że bateria szybciej schodzi.
Avatar użytkownika
4r3k
 
Posty: 50
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 12:09
Lokalizacja: S Las'u

Postprzez east-import.pl » 18 lut 2013, o 08:52

Z tych klonów lepszy jest Tinji i9300 Ma korpus aluminiowy. A co za tym idzie jest bardziej wytrzymały Feiteng jest bardziej plastikowy
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 17:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez bumbum » 18 lut 2013, o 10:54

Wolałbym w tej samej cenie Jiayu G2, oczywiscie biały. na dodatek 1gb ramu, dual core, ekran anti scrach.
Meizu Pro 6 Plus
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1379
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 21:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 38
Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme 6.1.0.0G

Postprzez marcelg22 » 18 lut 2013, o 18:38

Może źle się wyraziłem z tą torebką bo u mojej żony to torba:D

co do dual sim nigdy tego nie miałem w ręku i nie wiem jak wygląda nawiązywanie połączenia? Jak wybieram aby połączenie wyszło przez kartę np Play. Kiedyś gdzieś wyczytałem że w niektórych telefonach są dwie zielone słuchawki, a może podczas nawiązywania połączenia jest menu wyboru???

ten telefon Tinji i9300 sprawdzę skoro polecacie bo Jiayu G2 może i jest lepszy lecz wizualnie się mi nie podoba strasznie podobny jest to mojego obecnego złoma samsunga wave 533 który jest tragicznie wolny.

coś innego jeszcze wchodzi w grę?
marcelg22
 
Posty: 22
Dołączył(a): 14 lut 2013, o 12:46
Lokalizacja: Szczytno

Postprzez east-import.pl » 18 lut 2013, o 19:01

Co do wybierania numeru. Czyli można sobie wpisać nazwy Kart Czy jako numer nawet kolor można sobie zmienić. Można ustawić by za każdym razem pytał z której karty dzwonić czy sms-y wysyłać . Nie można się Pomylić między kartami
EAST-IMPORT
east-import.pl
AKTYWNY
 
Posty: 550
Dołączył(a): 22 gru 2012, o 17:37
Lokalizacja: east-import

Postprzez stifler959 » 18 lut 2013, o 19:03

nie tobie ma się podobać tylko żonie :-P chyba nie ma co cię namawiać na inne modele bo, że 9300 to chyba już podjęta decyzja, teraz chyba tylko trzeba podjąć decyzję od kogo chcesz tego KLONA.
stifler959
AKTYWNY
 
Posty: 250
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 21:23
Lokalizacja: z nienacka
Pochwały: 3

Postprzez marx » 18 lut 2013, o 19:07

Tak, sa dwie słuchawki, wybierasz z której chcesz nawiązać połączenie.

Tu po lewej masz listę ciekawych telefonów godnych polecenia.
http://telchina.pl/portal.htm
marx
Administrator
 
Posty: 10143
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 01:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 261
Telefon:: Dual sim

Postprzez zeed » 18 lut 2013, o 23:29

Ja mam tak ustawione że jak nawiązuję połączenie to tel mnie pyta z jakiej karty ma dzwonić, wciskam odpowiedni kwadrat z przypisanym kolorem i opisem do każdej z kart. Kożystam z plusa i ery. Możesz też tak ustawić że nr przypisujesz do karty i wtedy tel domyślnie dzwoni z karty do której przypisany był nr.
zeed
 
Posty: 9
Dołączył(a): 4 gru 2012, o 14:31
Lokalizacja: ziemia


Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama