problem z panelem dotykowym

problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 10 sie 2015, o 15:18

witan. mam problemn z moim jiayu taki ze nie dziala mi kjawaler ekjranu tsk jaj na filmiku. ma ktoś pomysł jakj To naprawic?https://vimeo.com/135864833

dodam, ze nie chce odsylac do chinola, poniewaz wtedy mam podwojne ryzyko zaplacenia watu.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3

Reklama

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez zielony14 » 10 sie 2015, o 16:00

Najpierw użyj poprawnej polszczyzny.


Edit.

Mój błąd, zapomniałem,że ma uszkodzony ekran :c
Ostatnio edytowano 10 sie 2015, o 16:09 przez zielony14, łącznie edytowano 1 raz
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1825
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 18:18
Lokalizacja: Kraków i Sanok
Pochwały: 70
Telefon:: Nubia M2
ROM: Stock

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez saperq » 10 sie 2015, o 16:03

zielony14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zastanów się co piszesz - kolega napisał z telefonu z którym ma problem ...
Aktualnie eksploatowane: Lenovo P2, Redmi note 5 4/64, Honor play :-)
Na sprzedaż: brak, wszystko poszło ;-)
Zobacz moje OLX
saperq
VIP
 
Posty: 838
Dołączył(a): 8 maja 2014, o 21:36
Pochwały: 32
Telefon:: Asus Zenfone Max

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 10 sie 2015, o 16:36

właśnie mam wielki problem, żeby cos wystukac a w dodatku pospiesznie z pracy pisze. mnacier jakis pomysł?

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 10 sie 2015, o 19:04

Telefon w tej chwili wrocil do sprawnosci, gdy troche w niego popukalem, pocieralem ekran, ale to i tak pewnie nie na zbyt dlugo, bo wczesniej to mi sie juz zdazalo i wracalo do porządku. Przepraszam wszystkich za moje poprzednie ciężkie do odczytania wyrazy. Generalnie chodzi o to, ze nie dziala czesc ekranu na dole, tak jak to widać w zalaczanym filmie, zdaza sie tez czasem, ze telefon sam wybiera rozne rzeczy na ekranie, sam wybiera litery itd. Kiedys pisalem o tym w innym watku, ale zdjecie folii pomoglo i myslalem, ze filia powoduje zaklocenia. Przymocowalem pozniej szklo hartowane i kilka tygodni bylo dobrze, ale problem znow wystapil. Zdjalem szkielko i znow bylo wszystko dobrze do teraz. W tej chwili nie posiadam żadnej ochrony ekranu a nadal problem wystepowal. Odtluscilem dokladnie ekran i to nie pomoglo. Uwazacie, ze moze cos tylko nie laczyc, czy jednak uszkodzony jest digitizer? Sam digitizer do tego modelu kosztuje 29 dolarow a w zestawie z wyświetlaczem ok 68$. Gdy problem wróci, to wybiore sie do serwisu w moim malym miasteczku i spytam czy podjeliby sie naprawy. Jednak chce sie tez podzielic z wami swoim problemem, zeby poznać wasze zdanie na ten temat i przy okazji zeby inni poznali problem w razie gdyby tez komus cos takiego sie stalo. pozdrawiam

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez zielony14 » 10 sie 2015, o 19:11

Ja ze swoim poczciwym HTC Wildfire miałem to samo, z tym ze u mnie nie dzialoalo 60% ekranu ;_; niestety nie próbowałem tego naprawiać, gdyz telefon za tani na naprawe...
Według mnie zapytaj w serwisie, może jakoś pomogą, jeśli nie to pewnie będziesz musiał wydać "kilka" $ na ekran :v
Pomoc w zakupach z chin, w wyborze telefonu.
Najnowsze promocje telefonów!

Więcej na pw, bądź "zleceniekupna@gmail.com".
Avatar użytkownika
zielony14
VIP
 
Posty: 1825
Dołączył(a): 16 lis 2014, o 18:18
Lokalizacja: Kraków i Sanok
Pochwały: 70
Telefon:: Nubia M2
ROM: Stock

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 10 sie 2015, o 19:17

zielony14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tylko to mnie zastanawia dlaczego raz dziala a innym razem nie. No ciekawe. Znalazlem nawet film jak jakis rusek wymienia w nim digitizer, ale to wyzsza szkola jazdy jak dla mnie https://m.youtube.com/watch?v=PIyaM0MFO ... e=youtu.be.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez robi173 » 10 sie 2015, o 20:01

"... Znalazlem nawet film jak jakis rusek wymienia w nim digitizer, ale to wyzsza szkola jazdy jak dla mnie https://m.youtube.com/watch?v=PIyaM0MFO ... e=youtu.be.
No tak, ale filimik jest o Jiayu G3, a Ty jak piszesz masz chyba problem z S3? Tu może być trochę inaczej.
robi173
 
Posty: 99
Dołączył(a): 10 paź 2014, o 22:16
Pochwały: 3
Telefon:: Redmi pro, Mi 8se.
ROM: 6.0, 8.0.

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 10 sie 2015, o 20:06

robi173 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

rzeczywiście od g3, moja pomyłka

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez ddr » 10 sie 2015, o 20:25

Jakby tak się dało wymienić w jy-s3 to byłby luz, a niestety tutaj jest wyższa szkoła jazdy. Trzeba wiedzieć czym jest klejone i odpowiednio podziałać lampą lub gorącym powietrzem.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.

Uwaga!
GEARBEST oszukuje kupujących!
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3731
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 21:50
Pochwały: 135
Telefon:: Xiaomi Mi MIX 2
ROM: MIUI 10

Re: problem z panelem dotykowym

Postprzez Luksusowy » 3 wrz 2015, o 07:02

Problem został rozwiązany. Niestety musiałem wymienić panel dotykowy w serwisie.

Wysłane z mojego JY-S3 przy użyciu Tapatalka
Luksusowy
 
Posty: 42
Dołączył(a): 26 mar 2015, o 00:37
Telefon:: Jiayu s3


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama