• Reklama

Podróbka?

Lenovo S860

Podróbka?

Postprzez Luktech » 7 gru 2014, o 19:01

Cześć

zastanawiam się nad kupnem lenovo s860

i teraz czy:
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 41691.html
nie jest podróbką?

Poza tym ma inną specyfikację, niż ta podana na stronie producenta
http://shopap.lenovo.com/in/en/smartpho ... tech_specs

Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Luktech
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 18:59
Telefon:: samsung

Reklama

Re: Podróbka?

Postprzez fake4r » 7 gru 2014, o 19:04

Jest podróbką
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5977
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 212
Telefon:: Redmi Note 5 Pro

Re: Podróbka?

Postprzez Luktech » 7 gru 2014, o 20:14

Czyli oryginalne Lenovo będzie miało zawsze baterię 4000 mAh?

I jeszcze jedno pytanie.

Według producenta (link podałem wyżej)
powinno mieć baterię 4000 i 2Gb RAMu, a natomiast te podane na aliexpress (z baterią 4000) mają tylko 1Gb RAMu.
Znaczy, że wszystkie są podróbkami?
U nas na allegro, też są tylko z 1Gb RAMu.
Proszę o pomoc, jak to jest z tymi LENOVO.
Luktech
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 18:59
Telefon:: samsung

Re: Podróbka?

Postprzez Dablju » 7 gru 2014, o 20:38

To nie chodzi o baterię, ten telefon zupełnie inaczej wygląda. Są dwie wersje - chińska (1 GB) i international (2)
Dablju
VIP
 
Posty: 853
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 13:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Podróbka?

Postprzez Luktech » 7 gru 2014, o 22:36

a ten jest oryginalny?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 15042.html

Czy wersja chińska i International różni się tylko tym RAMem?
Bo nie potrafię znaleść wersji z 2Gb Ramu.

Może ktoś poradzi, jak to znaleźć?

Dzięki
Luktech
 
Posty: 6
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 18:59
Telefon:: samsung

Re: Podróbka?

Postprzez marwmarw » 11 gru 2014, o 12:28

nie jestem ekspertem ale czytalme iz S860 ma w chinskiej wersji 1gb ramu w wersji poza chiny 2gb

Telefon mi doszedl wreszcie go odpalilem i uzytkuje narazie bez problemu, jedynym mankamentem dla mnie jest to żę...



MA ZA MAŁO RAMU, telofon w stanie spoczynku zżera 60% RAM, a przy uzytkowaniu (facebook + losowe rzeczy) wskakuje mi juz nawet na 80%, co dla mnie juz jest zabojstwem(aczkolwiek dalej dziala plynnie, lecz nie chce go zajezdzac).

Masz jakies pytania, pisz odpowiem i doradze, pozdro
marwmarw
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 paź 2014, o 21:23
Telefon:: nokia
ROM: srom

Re: Podróbka?

Postprzez Dablju » 11 gru 2014, o 12:49

Ludzie być może porównują Windowsa do Androida i błędnie myślą, że jak w Androidzie jest duże zużycie RAM to źle i co zrobić żeby było więcej. W przeciwieństwie do windy jak andek ma za mało ramu to sobie ubije niepotrzebne/nieużywane apki i znowu ma tyle ile potrzebuje. Co prawda można wyrzucić niepotrzebne aplikacje, wyłączyć zbędne usługi i tego RAMu będzie trochę więcej, ale wtedy na ich miejsce wejdą inne. Tak naprawdę im więcej RAM w telefonie tym lepiej, bo nie trzeba za każdym razem uruchamiać aplikacji.
Dablju
VIP
 
Posty: 853
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 13:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2


Powrót do Lenovo S860



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron