ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 21 lis 2017, o 10:03

Po kilku miesiącach ekran wymieniony, tablet działał do wczoraj. Niestety ale chyba rozładował się, wyłączył i teraz nie można go z powrotem włączyć. Jak podepnę do ładowarki to wyświetla się napis "onda since" i koniec jakby bateria się dalej nie ładowała. Był podłączony całą noc i lipa. Miał ktoś cos podobnego, jest wogul ejakiś przycisk restart w tym tablecie, kombinacja klawiszy on/off + vol też nic nie daje
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 21 lis 2017, o 10:43

Przytrzymaj przycisk zasilania przez 6-7 sekund, potem pięć przytrzymaj przez jakieś dwie sekundy.
I napisz czy coś się zmieniło.

Autor postu otrzymał pochwałę
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 21 lis 2017, o 11:41

Dzięki za odzew, kombinacje przycisków robiłem ale spróbuje jeszcze tak jak mówisz,dam znać pod wieczor bo będe w domu
Wydaje mi się że jest jakiś problem z baterią, jest pusta i nie potrafi się naładować bo dlatego wskakuje logo onda since i koniec ciemno. jak byłby problem z zawieszeniem sie tabletu to logo cały czas by widniało. Gdzieś wyczytałem że mogło się tak stać jak było powłączane wifi,jakaś apka i bateria rozładowała się całkowicie to żeby rozkręcić tablet i odłączyć baterię na chwilę i potem dać do ładowania
PhenixSuite nie wykrywa tabletu no bo dlatego że pewnie się wyłącza
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 21 lis 2017, o 13:10

Póki co poczekajmy do wieczora.
Skąd jesteś?

Autor postu otrzymał pochwałę
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 21 lis 2017, o 14:52

ze Świętochłowic k.Chorzowa
na forum ondy piszą że mogło się co pokopać z oprogramowaniem i próbować aż załapie w PhenixSuite/OndaSuite i wtedy na nowo rom
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 21 lis 2017, o 18:09

Kawał drogi.
Pytałem, bo mam tu "servis" gdzie mogą zawsze rzucić okiem na stronę mechaniczną.
A może masz rozładowaną do zera bo poleciała gniazdo ładowania?
Ja tak miałem ale nie pamiętam jaki komunikat mi się wyświetlał, gdy próbowałem włączyć.
Jak już będziesz kombinował to wrzuć sobie jakiś inny soft.

Autor postu otrzymał pochwałę
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 21 lis 2017, o 21:02

No i co się okazało, firma która wymieniała szkło nie wpięła dobrze spinki baterii więc tablet nie startował, musiała się ześlizgnąć z gniazda i wypadła sobie wczoraj :)
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 21 lis 2017, o 22:57

No to trochę lipę zrobili... :) tyle stresu... :)
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 22 lis 2017, o 08:32

no kiche odwalili straszną, 2 miesiące czekania na tablet, 2 razy do mnie trafił z niedziałającym ekranem ale trudno, teraz działa, od razu podpadło mi że to bateria bo dzień wcześniej w nocy ze 100% straciła 30% więc coś juz było na rzeczy.
Dzięki za rady może komuś się przydadzą, chociaż oby nie
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Poprzednia strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama