ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » 25 mar 2015, o 18:55

Milicja Obywatelska - tez udało mi się zmienić rom i również jestem zadowolony jednak znalazłem jeden minus. Wydaje mi sie, że bateria szybciej schodzi. Dziwne to jest ponieważ jest o wiele mniej aplikacji. Tragedii nie ma jednak moim zdaniem % baterii szybciej znikają. Poza tym jest super.
karuzel
 
Posty: 93
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 13:04
Pochwały: 1
Telefon:: SAMSUNG

Reklama

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 25 mar 2015, o 20:36

Możliwe, szkoda, że przed zmianą nie zapisałem średniego czasu pracy w ciągu np. trzech dni na stockowym romie, miałbym z czym teraz porównać :)
Ja nie zaobserwowałem szybszego rozładowywania baterii ale też szczególnie nie kontrolowałem i nie kontroluję tego. :)
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez castorp » 30 mar 2015, o 16:59

Mam już ten ROM. Jest znakomity. Bateria faktycznie szybciej się rozładowanie.
castorp
 
Posty: 25
Dołączył(a): 29 sty 2014, o 09:41
Telefon:: zopo

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 30 mar 2015, o 20:17

sprawdzałeś o ile szybciej?
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » 9 kwi 2015, o 17:35

Moje odczucie to conajmniej 2x szybciej. Dziwne, bo przecież okrojone z tylu aplikacji.
karuzel
 
Posty: 93
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 13:04
Pochwały: 1
Telefon:: SAMSUNG

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » 19 kwi 2015, o 11:54

Mam jeszcze pytanie do użytkownikòw. Jak u was z otwarzaniem filmòw na youtube?
Dziwna sprawa ale u mnie nie da się tego oglądać. Jakość fatalna nawet z filmami oznaczonymi wysoką rozdzielczością.
Po zainstalowaniu aplikacji youtube o wiele lepiej. Fatalna jakość tylko przez przeglądarkę.
karuzel
 
Posty: 93
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 13:04
Pochwały: 1
Telefon:: SAMSUNG

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez KingdomPL » 19 kwi 2015, o 21:52

karuzel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oglądasz na Chrome ?

Tapnięte z Jajka S3
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 558
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 13:29
Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez karuzel » 20 kwi 2015, o 18:00

Na operze. Czytałem trochę i z tego co wywnioskowałem na przeglądarkach moze to wyglądać nienajlepiej. Jak napisałem rozwiązaniem jest instalacja aplikacji youtube ze sklepu play. Zastanawiam się tylko nad ustawieniami odtwarzania. Nawet jak otwieram coś w wysokiej rozdzielczości i wchodzę w ustawienia odtwarzania do wyboru mam max 720p pomimo wyboru filmu 1080p
karuzel
 
Posty: 93
Dołączył(a): 1 lip 2014, o 13:04
Pochwały: 1
Telefon:: SAMSUNG

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Petmat2403 » 20 kwi 2015, o 19:18

karuzel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Youtube only 720p
Petmat2403
 
Posty: 36
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 16:28
Telefon:: Samsung

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 3 lip 2017, o 10:29

Pytanie, niestety ale potukł mi się ekran w ondzie v989 i tu pytanie. Na alie kupie taki wyświetlacz bo jest kilka do wyboru, tylko mają 2 rózne płytki MB976T9 i MB976A9. Na zdjęciach wychodzi że nasze v989 mają oznaczenie te pierwsze czyli MB976T9, mieliscie taki problem?

MB976T9
https://www.aliexpress.com/item/New-9-7 ... b34f9abc5e

MB976A9
https://www.aliexpress.com/item/For-Ond ... b34f9abc5e
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez Milicja Obywatelska » 3 lip 2017, o 12:30

Rozbierz tablet.
Wciśnij w mikro szczelne tuż przy szkle róg linijki plastikowej a najlepiej kostkę do gitary i przeciągaj dookoła.
otworzy się cały tablet i będziesz miał wszystko jak na dłoni.

A przy okazji spotkałeś się może ze szkłem ochronnym zamiast folii?
Milicja Obywatelska
 
Posty: 42
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 20:27
Pochwały: 3
Telefon:: ONDA V989

Re: ONDA V989- opinie,pytania,receznja,rozmowy ogólne

Postprzez skawin » 3 lip 2017, o 13:28

Wszystko mam, tablet mam rozkręcony u mnie jest na większym pasku MB976A9 a na mniejszym MB976T9,
Ze szkłem się nie spotkałem tylko folie
skawin
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 11 wrz 2013, o 07:28
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron