• Reklama

Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Muizu, jaki ROM wgrać. Zmiana oprogramowania.

Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez praxisprint » 24 paź 2015, o 09:58

Witam niedawno nabyłem nowe meizu MX5, z zainstalowanym romem 4.5.2.7I telefon przedwczoraj pobrał nowy rom, po akceptacji upgreade telefon uruchamia się ponownie i sprawdza przy starcie firmware niestety proces instalacji jest przerwany komunikatem firmware corrupt.



Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
praxisprint
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 09:44

Reklama

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez INTseed » 27 paź 2015, o 00:22

Gdzie kupiony ?
INTseed
VIP
 
Posty: 1043
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 23

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez persip1 » 6 lis 2015, o 18:30

MAM TEN SAM PROBLEM .KUPIONY NA ALLEGRO ,POLSKA GWARACJA .
persip1
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 lis 2015, o 23:08
Telefon:: Meizu mx5
ROM: 4.5.2.7I

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez TLasky » 7 lis 2015, o 01:06

Prawdpodobnie rom International wgrywany był ręcznie (za pomocą ADB lub Terminala), zaś sam telefon to chińska wersja MX5, więc każdorazowa aktualizacja wymagać będzie wgrania całego romu :-/. Polecam zainwestować w wersję Pro appki Titanium Backup :-D.

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1984
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 11:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez Sebastian22222 » 8 lis 2015, o 21:57

A można Flyme całkiem wywalić? Do mnie jakoś nie przemawia

Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
Sebastian22222
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 lis 2015, o 21:14
Telefon:: Meizu mx5
ROM: Andek 501

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez markus70 » 8 lis 2015, o 21:59

@up
Bootloader jest zablokowany, więc custom romów brak

Wysłane z mojego MX5
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez Sebastian22222 » 9 lis 2015, o 00:37

A w mx4 są odblokowane, bo tam już jest cm12

Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
Sebastian22222
 
Posty: 6
Dołączył(a): 8 lis 2015, o 21:14
Telefon:: Meizu mx5
ROM: Andek 501

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez markus70 » 9 lis 2015, o 07:55

Sebastian22222 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I w tysiącu innych telefonów też jest odblokowany, a w tym nie. A chyba wątek dotyczy MX5
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez francmaurer » 24 gru 2015, o 13:11

Mam ten sam problem! Jest ktoś posiadający wiedzę jak zrobić upgrade tego telefonu? Z góry dziękuję i życzę Wesołych Świat
francmaurer
 
Posty: 17
Dołączył(a): 12 kwi 2014, o 21:52
Telefon:: zopo
ROM: zp998

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez INTseed » 24 gru 2015, o 14:21

Ale co chcesz zrobić?
INTseed
VIP
 
Posty: 1043
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 23

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez francmaurer » 26 gru 2015, o 21:09

Pobrano update ale przy instalacji jest komunikat instalacja corrupt. Pobieralem też plik bezpośrednio i otworzyłem przez dokumenty i jest to samo
francmaurer
 
Posty: 17
Dołączył(a): 12 kwi 2014, o 21:52
Telefon:: zopo
ROM: zp998

Re: Meizu MX5 instalacja romu 4.5.4.1I problem

Postprzez michals19s » 21 lut 2016, o 11:03

Mam system Flyme wersja 4.5.4.1 l tel kupiony na allegro, chcialem zaktualizowac do najnowszej wersji miedzynarodowej. nie udaje mi sie wyskakuje mi blad Firmware corrup!. SPrawdzilem model tel i byl wystawiany na rynek chinski, tylko zostal zmieniony system u osoby ktora sprzedawala na allegro. WYczytalem ze trzeba zmienic region, probowalem 2 sposobami tj:
sciagalem te programy
: SuperSU
Busybox
Aplikacja FlymeLocalizationFree (LINK!)

oraz 2 sposobem przez uprawnienia roota i program Android Shell Terminal Emulator
Oba sposoby byly nie skuiteczne caly czas ten sam blad

Rejestrowalem sie do konta Fleme przez telefon, nie tak jak tu pokazane przez strone internetowa, bo nawte nie wiedzil bym jakie ID wpisac i skad miec ten kod pod okienkami emiala

Ma ktos pomysl jak moge jeszcze sprobowac zeby zmienic?
Probowalem tak jak w temacie, uruchamialem glos+ plus energy, wrzucalem plik na telefon ale odrauz wyskaiwla blad;/ nie mam juz pomyslu
michals19s
 
Posty: 60
Dołączył(a): 15 lut 2016, o 22:26
Telefon:: Xiaomi mi6

Następna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama