• Reklama

Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Pomoc techniczna LeEco

Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez schelnow » 10 lis 2016, o 19:16

Prosilbym kogoś o ustawienia APN do LTE w plus. Próbuje już różnych sposobów i dalej telefon mi smiga tylko w hdspa. Wiem że mój FON nie obsługuje 800 MHz ale co z 1800 MHz ? Przecież 800 jest od nie dawna, a LTE plus w mojej miejscowosci jest od dawna.
schelnow
 
Posty: 55
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 13:05
Telefon:: Lenovo A850

Reklama

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez tpawel » 10 lis 2016, o 19:33

Akurat w plusie jest juz z półtora roku. Wejdz na mapa.btserach.pl i zobacz jakie masz nadajniki. W plusie 800Mhz zapewnia Sferia a 1800Mhz Aero2

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 3717
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 114
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez schelnow » 11 lis 2016, o 18:55

Zadzwoniłem do Plusa i jak się okazało trzeba oddzielnie aktywować sobie usługę LTE ! Masakra, w Play nie ma czegoś takiego. Gościu mi zrobił aktywację. Apn które dobrał sobie telefon dalej śmigało na 3g hdspa. Dopiero jak ręcznie odpaliłem APN z strony Plusa to złapałem zasięg na 3 kreski LTE. \Ale teraz mam problem bowiem jestem w zasięgu LTE ale nie mogę odpalić neta. W sensie nie chodzi i nie pojawia się ikonka od neta. Robiłem reset i dalej nic. Czy to możliwe że telefon spamiętał ustawienia z PLAY i stąd ciągłe jakieś ale? może zmieć ROM ? Lub ustawienia fabryczne?

w pobliżu mam nadajnik LTE 2600...kolejny to 1800/2100, chyba że ja coś źle odczytuje ? miejscowość Radzymin
schelnow
 
Posty: 55
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 13:05
Telefon:: Lenovo A850

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez tpawel » 11 lis 2016, o 19:40

Jest w Radzyminie komplet pasm. Głupie pytanie. Po zmianie ustawień robiles reset telefonu?

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP
 
Posty: 3717
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 114
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez schelnow » 12 lis 2016, o 00:07

Robiłem i dalej nic. Mam zasięg LTE ale przy próbie włączenia transferów danych nic nie idzie. Podswietla ikonke włączenia, ale ikonka pokazująca że NET chodzi w ogóle sie nie zaswieca. Trochę lipa.
schelnow
 
Posty: 55
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 13:05
Telefon:: Lenovo A850

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez AMIGAnTOMEK » 12 lis 2016, o 12:56

A jak masz ustawiony APN?
AMIGAnTOMEK
 
Posty: 48
Dołączył(a): 7 mar 2016, o 10:41
Pochwały: 1
Telefon:: Lumia 640 LTE

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez schelnow » 12 lis 2016, o 17:42

AMIGAnTOMEK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon
Dalej konfiguracja ręczna i android. Próbowałem dopisywać internet do APN i nazwy ale dalej to samo.
schelnow
 
Posty: 55
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 13:05
Telefon:: Lenovo A850

Re: Letv x600 plus LTE brak .proszę o APN

Postprzez schelnow » 13 lis 2016, o 14:45

Już działa. Zmienione na eui 15s bb72. Z tym że źle wpisywalem apn. default lub internet wpisywalem razem. Lub oddzielnie internet. A wystarczyło wpisać sam default. Także niby szczegół a robi różnicę.
schelnow
 
Posty: 55
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 13:05
Telefon:: Lenovo A850


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama