• Reklama

LETV x600 -bateria

Pomoc techniczna LeEco

LETV x600 -bateria

Postprzez ozzi91 » 13 cze 2017, o 18:09

Witam,
postaram się od początku opisać co się stało z telefonem.

Miałem oryginalny kabel letv usb c i ładowarkę z przejściówką, kabel działał wyśmienicie, później się przetarł że kabelki było widać ale dalej ładowałem bo nie mogłem kupić innego kabla. Później to ładowanie działało tylko w określonych pozycjach, wykręcałem ten kabel no ale ładował aż go nie urwałem na amen.

Pamiętam też, że wyskoczyło jakieś powiadomienie na miui jak miałem telefon podłączony pod nowy kabel i jestem prawie pewny że było w komunikacie słowo overheat ale nie jestem pewny :(

Tak jak pisałem wcześniej, kupiłem kabel ale coś z nim było nie tak bo mam tester i ładował w maxie 0,7 A, czasem skakało na 1,3A (mam taki tester podłączony do ładowarki) ale i tak słabo ładował i dostałem nowy kabel firmy "Forever". Nie mam dostępu do innego telefonu z usb c więc i możliwości sprawdzenia odpadają :( Miałem też problem ze wskaźnikiem baterii bo pokazywał 100% cały czas a po restarcie nagle 20%.

Wczoraj postanowiłem rozładować telefon do 0 i tak też zrobiłem. Podłączyłem go rano pod ładowarkę (wyłączony telefon) i po ponad 8h naładowało 43%, natężenie daje czasem 0,3A czasem normalnie 1,3A. Ale najdziwniejsze jest to, że na wyłączonym telefonie telefon jakby wybudza się i zasypia, pokazuje status ładowania i nagle się wyłącza i potem znowu i tak w kółko. Podobnie sytuacja wygląda jak podłącze kabel pod kompa. Telefon nie jest wykrywany przez kompa.

I teraz kolejna dziwna informacja-> telefon gdy włączony nie pokazuje że ładuje ale procenty wskaźnika baterii idą do góry. Tester też pokazuje że jakiś prąd tam idzie.

Co mogę zrobić? Jakbym był pewny że to bateria to bym ją kupił, może port się zepsuł od kręcenia kablem? Poradzicie coś?
ozzi91
 
Posty: 96
Dołączył(a): 24 wrz 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: LG

Reklama

Re: LETV x600 -bateria

Postprzez majkel_94 » 13 cze 2017, o 20:46

Bez sprawdzenia inną sprawną parą ładowarka-kabel z innego telefonu możemy tylko wróżyć z fusów.
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 17 lip 2014, o 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 19
Telefon:: LeTV

Re: LETV x600 -bateria

Postprzez Mateusznik » 23 cze 2017, o 00:55

mam podobny problem, telefon w najlepszym przypadku ładuje się z natężeniem 0.5A ;/ u mnie wygląda na port do wymiany - też kręciłem kablem...

spróbuj wyciągnąć jakąś szpilką fafrochy z gniazda, u mnie było tego z 3 mm - wydaje mi się że to z tego powodu zaczynałem kręcić kablem :D
Mateusznik
 
Posty: 122
Dołączył(a): 20 gru 2014, o 18:20
Pochwały: 3
Telefon:: Motorola :(

Re: LETV x600 -bateria

Postprzez ozzi91 » 28 cze 2017, o 17:38

To tak, na 99% to telefon, kable już 3 przetestowane i to samo. Nawet na usb od kompa co powinno ładować 0,5 A jest 0,30-0,36. Wyczyszczenie z kurzu też nic nie dało :( Jakieś pomysły? Przy czym mi raz na ruski rok i nawet 1,3A ładowało
ozzi91
 
Posty: 96
Dołączył(a): 24 wrz 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: LG

Re: LETV x600 -bateria

Postprzez darkman89 » 10 lip 2017, o 23:11

Też mam ten problem. Telefon jest wykrywany przez komputer, bateria wymieniona. Moglby ktoś sprawdzić w programie ampere na odłączonej ładowarce jaki jest poziom rozładowywania? Bo u mnie pokazuje cały czas ponad 3000 ma.

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka
darkman89
 
Posty: 38
Dołączył(a): 30 gru 2012, o 02:27
Lokalizacja: Sierakowice

Re: LETV x600 -bateria

Postprzez ozzi91 » 11 paź 2017, o 14:18

Kupiłem całą dolną płytkę z gniazdem usb c ale takiej słabej jakości to gniazdo że kabel wypada, ale już ładuje. Wykrywa mi telefon tylko gdy na chama wepchnę kabel. Już złożyłem dispute na alie.
ozzi91
 
Posty: 96
Dołączył(a): 24 wrz 2013, o 12:29
Pochwały: 2
Telefon:: LG


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama