• Reklama

LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Ironclad » 9 gru 2017, o 21:00

rutino napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wytłumacz zależności działania czytnika palca w różnych modelach, kolorach/MODEMACH i innych wariantach le max 2 :) Nie znasz ich? Ostatnio pisałeś, że to zależy od MODEMU :(
Słuchaj, nie będę tego przeciągał w nieskończoność. Ty po prostu rozumujesz inaczej, albo masz coś nie tego... dopowiadasz, wkładasz ludziom słowa w usta. Napisałem kilka zdań ze swoimi spostrzeżeniami, to co zauważyłem na swoich egzemplarzach i tym czym dzielili się właściciele Le Max 2 w sieci a ty to urobiłeś do rangi debaty nad sensem istnienia bo nie potrafisz jednego zdania przeczytać ze zrozumieniem. Model nazywasz modemem, modem modelem itd. mnie nazywasz znafcom, że niby mam ci coś udowodnić, co miałem napisać to napisałem, przeczytaj jeszcze raz. Brawo ty.
Ironclad
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): 31 sty 2017, o 03:10
Pochwały: 14
Telefon:: Nubia, LeEco

Reklama

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez rutino » 9 gru 2017, o 21:21

To może coś rozjaśnie, bo w przeciwieństwie do kolegi mam wnioski, a nie spekulacje. Posiadałem 3 sztuki Le Max 2, w pierwszej czytnik działał bardzo wolno, był to egz. sprzedawany zaraz po premierze modelu (rose gold 6/64, miał czerwona gumową perforacje na ładowarce i kabel typu usb c - usb c), następnie kupiłem x821 (4/32 szary) na dobrej promocji GB i tam czytnik działa bardzo sprawnie, ale zepsuł się po tygodniu. Ostatni to x820 4/32 gold który kupiłem na BG za około 240$ i tam czytnik równeż działał, do momentu sprzedazy czyli przez ok 2 tyg, a pozniej nie wiem. Na każdym z trzech le max 2 zmieniałem ROMy i "radio" nie ma nic wspólnego z działanie czytnika.
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 13:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Ironclad » 9 gru 2017, o 21:43

rutino napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No teraz napisałeś nieco bardziej zwięźle. Właśnie z takich opinii wnioskuję, że być może wkładali do Le Max 2, różne typy/modele czy jak je tam zwał tych czytników. Ja tego nie wiem, po prostu napisałem co sam zaobserwowałem u siebie i z opinii innych osób, to jest moje osobiste zdanie, nie musi być to prawda i nikt nie musi się z tym zgadzać. Nie chce mi się powtarzać tego samego co już napisałem, naprawdę rutino nie chce się z tobą użerać. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisalem. Jak już dyskutujemy to merytorycznie. No chyba nie jesteś dzieckiem?
Ironclad
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): 31 sty 2017, o 03:10
Pochwały: 14
Telefon:: Nubia, LeEco

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez rutino » 9 gru 2017, o 21:47

Ironclad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No teraz napisałeś nieco bardziej zwięźle. Właśnie z takich opinii wnioskuję, że być może wkładali do Le Max 2, różne typy/modele czy jak je tam zwał tych czytników. Ja tego nie wiem, po prostu napisałem co sam zaobserwowałem u siebie i z opinii innych osób, to jest moje osobiste zdanie, nie musi być to prawda i nikt nie musi się z tym zgadzać. Nie chce mi się powtarzać tego samego co już napisałem, naprawdę rutino nie chce się z tobą użerać. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisalem. Jak już dyskutujemy to merytorycznie. No chyba nie jesteś dzieckiem?

No ale ty gościu pisałeś o zaleźności działania czytnika względem MODEMU. Co jest totalną bzdurą i mija się z prawdą. Czytaj swoje posty przed opublikowaniem bo bredzisz
Avatar użytkownika
rutino
AKTYWNY
 
Posty: 657
Dołączył(a): 3 mar 2017, o 13:32
Pochwały: 28
Telefon:: U11

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Ironclad » 9 gru 2017, o 21:57

rutino napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
No teraz napisałeś nieco bardziej zwięźle. Właśnie z takich opinii wnioskuję, że być może wkładali do Le Max 2, różne typy/modele czy jak je tam zwał tych czytników. Ja tego nie wiem, po prostu napisałem co sam zaobserwowałem u siebie i z opinii innych osób, to jest moje osobiste zdanie, nie musi być to prawda i nikt nie musi się z tym zgadzać. Nie chce mi się powtarzać tego samego co już napisałem, naprawdę rutino nie chce się z tobą użerać. Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem co napisalem. Jak już dyskutujemy to merytorycznie. No chyba nie jesteś dzieckiem?

No ale ty gościu pisałeś o zaleźności działania czytnika względem MODEMU. Co jest totalną bzdurą i mija się z prawdą. Czytaj swoje posty przed opublikowaniem bo bredzisz
Dobra. Koniec, nie mam sił do ciebie. Pozdrawiam.
Ironclad
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): 31 sty 2017, o 03:10
Pochwały: 14
Telefon:: Nubia, LeEco
Góra

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Banan3xL » 28 gru 2017, o 13:33

Cześc wszystkim. Telefon posiadam od dwóch tygodni i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolony. Mam jednak pytanie: Z jakiegoś powodu po jakimś czasie działania (cięzko mi okreslić jakim) kolory same od siebie się wyostrzają. Restart telefonu pomaga. Ktoś miał taki przypadek?
No i przestał mi działać czytnik linii papilarnych, ale widze, że to standard w tym modelu.

Działam na sofcie producenta.
Banan3xL
 
Posty: 46
Dołączył(a): 18 sie 2015, o 19:12
Telefon:: Samsung

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez grzesman » 28 gru 2017, o 14:35

Na XDA jest wiele postów gdzie po zmianie romu czujnik palca znowu ożył . Nie musi to być związane z konkretnym romem ale np. całkowitym resetem pamięci . Sam osobiście mam 829 przez rok i czujnik na razie sprawuje się ok.
grzesman
 
Posty: 34
Dołączył(a): 10 mar 2015, o 12:02
Telefon:: Le Max 2

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Banan3xL » 28 gru 2017, o 21:07

Przecież mnie potarga.
Telefon dwa tygodnie, upadł mi a w sumie to wyśliznął mi się z ręki z wysokości 2 CENTYMETRÓW i pękła mi szybka w prawym górnym rogu. Jak myślicie gwarancja obejmuje takie uszkodzenie? Jeżeli nie, to możliwa jest wymiana samej szybki bez wyświetlacza?
Banan3xL
 
Posty: 46
Dołączył(a): 18 sie 2015, o 19:12
Telefon:: Samsung

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Ironclad » 1 sty 2018, o 21:23

Banan3xL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Nie spotkałem się z czymś takim w obu swoich Le Max 2 X820 i X821. Jeśli chodzi o czytnik to u mnie działa od początku, cokolwiek bym nie wgrał, jakikolwiek ROM, zawsze działa, więc to loteria.

Banan3xL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie jestem pewien, zależy gdzie kupowałeś. Na przyszłość polecam zaopatrzyć się w porządne etui i szkło. Ja ma oryginalny case taki, jak tu https://m.geekbuying.com/item/Original- ... 82366.html i oryginalne super dopasowane szkło. Taki zestaw spisuje się świetnie na co dzień.

Wysłane z mojego NX595J przy użyciu Tapatalka
Ironclad
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): 31 sty 2017, o 03:10
Pochwały: 14
Telefon:: Nubia, LeEco

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez joker@ » 2 sty 2018, o 12:43

Witam
Możecie mi podpowiedzieć jak ustawić apke od email (aquamail) aby miała priorytet bo wygląda jakby system ja ubijał za każdym razem. Mam w tej chwili 28s od cuoco92
Pzdr
Moje MX5 jest na sprzedaż
joker@
 
Posty: 85
Dołączył(a): 27 cze 2014, o 19:29
Pochwały: 2
Telefon:: P780
ROM: stock 123

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez dziubson » 13 sty 2018, o 12:40

Dziś szukając ROM na tel dla mamy pogubiłem się, chce wpierw zainstalować ROM oparty na oficjalnym wydaniu celem aktualizacji oprogramowania.Skupiłem się na efektach pracy usera Cuoco92.W jego zasobach hostingu odnalazłem poniższe archiwa czym one się różnią oprócz tego że są oparte na najnowszym firmware 28s?:

LeECO_X820_MAX_5.9.028S_M15_OFFICIAL_CUOCO92.zip
LE_X820_STABLE_OFFICIAL_28S_M15_20171217.zip
dziubson
 
Posty: 143
Dołączył(a): 17 mar 2013, o 03:06
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 5

Re: LeTV Le Max 2 - 6GB RAM, Snapdragon 820, IMX300

Postprzez Gatts19 » 24 lut 2018, o 22:26

Patrząc na Wasze wypowiedzi wychodzi na to ,że LeTV Lemax2 x820 czy innymi od tej firmy to loteria w przypadku wgrywania nawet oficjalnych systemów operacyjnych.Mam wersję x820-Indian na rynek amerykański z odblokowanymi wszystkimi częstotliwościami GSM co powodowało problemy z odbiorem LTE w Polsce.Niestety system jaki miałem 19s nie mogłem zmienić na żaden inny bo telefon uruchamiając się zawieszał po wgraniu nowszych ROMÓW bardziej dopracowanych od producenta w tym ten 28s.Telefon uruchamiał się do momentu pojawienia loga producenta a potem zastygał.Trzy dni się trudziłem co tu zrobić i nawet na Cuoco92 nie dało się uruchomić.
Znalazłem jakąś wersję z czterema językami bo nie zrobiłem "bakapa" i gdy wracałem do wersji 19s to znów miałem zawieszkę mimo ,że prędzej używałem takiej.Właśnie wersja 16s uratowała Mnie z tych problemów i miała nawet katalog "Update System" ,którego to nie miałem w wersji jaką dostałem w paczce.Po próbie użycia tego programu okazało się ,że komunikat w języku angielskim poinformował Mnie ,że nie jest to typowy system operacyjny tylko wersja beta i nie mogę robić aktualizacji systemu OTA.Tak po za tym na podstawowej wersji systemu 19s mimo zmiany nazwy pliku na "update.zip" nie mogłem dokonać aktualizacji systemu bo podczas instalacji pojawiał się błąd ,że to nie ta wersja a próbowałem zarówno wersje na rynek Chiński jak i Hinduski.
Na szczęście we wszystkim pomógł mi TWRP ze zintegrowanym fajnym programem ,który podczas uruchamiania "Recovery" i wybierając go z folderu "Zaawansowane" dał możliwość widzenia katalogu TWRP w systemie gdy był podłączony do komputera i tak udało mi się bez problemowo zainstalować LineageOS ,który działa bez problemowo na chwilę obecną.
Jedno co także przykuło moją uwagę to ten system podstawowy 19s był jakoś zabezpieczony bo gdy próbowałem robić "WIPE" katalogu "Data" to pojawiała się informacja po angielsku ,że to nie możliwe "failed" i musiałem zrobić formata.
Jak widać jednemu wszystko działa od razu a inni mają więcej problemów.LTE musiałem odblokować w ten sposób ,że zablokowywałem częstotliwości ,które nie są u Nas w kraju obsługiwane.
Gatts19
 
Posty: 4
Dołączył(a): 22 lut 2018, o 16:24
Telefon:: LG G2
ROM: LineageOS 14.1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 0 gości